reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja mam brać 2x po 2 tabletki i jeszcze aspargin, bo skurcze mnie w łydki łapią w nocy i jeszcze antybiotyk więc normalnie od wczoraj zostałam lekomanką:-D Dzidziuś pewnie sobie myśli, że matka zwariowała:-p ja też tak miałam ostatnio z badaniem cukru, że na glukometrze 94 a z krwi z żyły było w laboratorium 83. także na pewno trochę glukometr przekłamuje.

reklama
Aknieszkaka witaj, zapraszamy! a dlaczego miałabyś zmieniać lekarza, bo nie rozumiem??
Aniołek, ja biorę jeszcze chella mag b6 mama, czasem mam takie "wędrujące" nogi, no i witaminki pregna DHA. Ze szpitala dostałam zalecenie brania nospy, tam mi dawali forte rano i wieczór, a ja w domu nie biorę, nie widzę potrzeby, na ktg nie miałam ani jednego skurczu, brzuch nie twardnieje, ani nie boli.

witaj wśród nas Aknieszkaka ,co do ktg to chyba nie każda z nas musi robić od 30 tygodnia to wszystko zależy od lekarza. Tak generalnie to jesteśmy z różnych stron Polski i co lekarz to inna opinia,więc tym się nie denerwuj. Ja w poprzedniej ciąży musiałam robić ale na forum były dziewczyny,które ani razu nie były a też rodziły zdrowe dzieci.:-)

Cześć dziewczyny,

Coś ostatnio jestem na bakier z pisaniem - to dlatego, że uświadomiłam sobie, że córeczka lada chwila będzie z nami i wpadłam w popłoch... robimy porządki, pranie, szukamy intensywnie miejsca na łóżeczko, na razie bez skutku... A w międzyczasie normalna praca, więc czasem nie dosypiam. Cukry u mnie w miarę w normie, oczywiście nie bez przekroczeń, ale zauważyłam, że są coraz niższe, nawet po nie do końca "poprawnym" chlebie. Oby tak dalej :)
Malutka waży 2400, czyli jest naprawdę malutka, ale lekarz mówi, że nie za malutka, wszystko w normie. Jeszcze miesiąc przede mną, ale jakoś wyobraziłam sobie, że przecież to nie musi być równo w terminie tylko wcześniej, ale wtedy byłoby nieciekawie... Nic nie przygotowane... Z synkiem o tej porze już łóżeczko miałam rozłożone, wszystko przeprane i poprasowane, a teraz ledwie posegregowałam ciuszki rozmiarami, część co prawda wyprałam, ale na prasowanie nie starczyło czasu. No nic, wszystko pomalutku, dojdę i do tego :D
Może za jakieś 2-3 tygodnie mocno wyhamuję i już dam sobie spokój z pracą...

Gusiak, super, że już jesteś w domu i że cukry się unormowały :)

Aniołek - no niestety, ciąża przy jednym malutkim dziecku to duże wyzwanie, mam nadzieję, że udaje Ci się znaleźć choć trochę czasu na porządny odpoczynek..

Aknieszkaka - witaj!

Aknieszkaka, Co do ktg, to lekarz nic mi na ten temat nie wspominał, a robili mi je codziennie w szpitalu, bo takie procedury - wszystkim kobietom w ciąży po 28 t.c. przebywającym na oddziale robią.
pingwinek powiem Ci, że ja ważyłam 2400, jak się urodziłam, a nie byłam wcześniakiem ani ni i miałam 10 w skali Apgar :-) Podziwiam i jenocześnie zazdroszczę, że jesteś taka aktywna! Też miałam plany pracować właściwie do końca ciąży, ale wyszło jak wyszło, trzeba leżeć, to leżę. No i życzę powodzenia przy ogarnianiu tego wszystkiego!

a co taka cisza? dziewczyny nie wierzcie tej naszej cukrzycy... malpa jest zdradliwa jak malo kto... ja juz myslalm,ze moge sobie na duzo pozwolic bo w miare te cukry sie unormowaly... zrszta pisalam wam... a tu ielki klops... nie jest tak latwo... jestem taka zla... zjadlam na obiad troszke zupy grzybowej no i skusiłam sie na racucha ... wynik po h 150:szok: ten racuch mnie dobil... koszmar...bardzo ciezko bylo zbic ten cukier...
jedynym pocieszeniem jest to , ze kurier przywiozł mi posciel do łozeczka dla naszej niuni...

Botanica, sama się dziwię, że tu tak pusto. Ale w sumie to ja cały dzień leżę, to non stop tu zaglądam :)))
No to Cię rzeczywiście przyatakował ten racuch, ale nie martw się, już będziesz wiedziała, że nie możesz, a możesz tyle innych dobrych rzeczy.
U mnie dziś cukry ok. Przed południem zmierzyłam, miałam 93, więc skusiłam się na filiżankę kawki ze spienionym mlekiem i 3 kosteczki batonika, tego który kusił mnie z torby przez cały pobyt w szpitalu. Zmierzyłam - 97 :-)

Witam :-)
Faktycznie cisza :tak:
Botanica wczoraj na obiad zjadłam kołduna z kapustą kiszoną i wywaliło mi 133, a dzień wcześniej jadłam bez kapusty i było 116 :confused:
Ja dziś odpoczywam tyle ile mogę żeby nie było tego" stawiania brzucha" i faktycznie dziś miałam 3 razy. Wstawiłam tylko do prania ubranka dla Małego. Też czekam na pościel :-) ale jeszcze muszę poczekać ze 2 tygodnie na paczkę.

Gusiak super cukry :-) Kazali Ci może leżeć na lewym boku?
Ale narobiłaś mi chęci na jakiś batonik :tak: Dziś zjadłam 1 delicję i była tak słodka, że aż mnie zemdliło :confused:

reklama
Niby tak mówią żeby leżeć na lewym bo jak na prawym to coś tam można uciskać. Ale nie pamiętam dokładnie o co to chodziło. Ja się nie odzywam bo my dziś rządzimy u mojej siostry.

Ostatnia edycja:
Do góry