reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

aasicaja mam juz wszystko, pojechalismy do hurtowni i moj mąż zaszalał, a do tego jutro chce rozstawic juz łózeczko chociaz ja mowie że jeszcze czas, zakurzy się przecież no ale co bic sie mam z nim, pokoj odmalowal wystroj zmieniony wiec go korci:)))

reklama
Mdmd daj znać co u Ciebie?

Assica ja miałam pod koniec sierpnia prawie wszystko już kupione. Przykryłam to folią a teraz jest prawie wszystko przygotowane, prawie... bo napewno o czymś zapomniałam. Niestety jestem osobą która lubi mieć wszystko zaplanowane a przy ciąży jest to niemożłiwe.
Assica i Mgiełka na kiedy Wy macie termin? Może wstawcie suwaczki to będzie łatwiej;-)
Ja dziś po drożdżówce z makiem 126, po dwóch kawałkach babki 120, jak rozumieć tą trzustkę - mam wrażenie , że czasami strajkuje:tak:
Dziewczyny rozumiem Was co do schodów. Ja mieszkam w domku więc schody są na porządku dziennym i właśnie dzisiaj mam , że co wejdę na górę to brzuch mi się napina i to konkretnie, nawet w żółwim tempie na spacerku jak szłam to też twardniał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Coś czuje, że 1.12 lekarz mnie wyśle do spzitala, a tam:wściekła/y: kazali przyjechać dopiero 14, więc albo albo... albo zrobią mi cc szybciej albo zakwitne:-p
a komputer nie będę brać ze sobą bo pewnie jeszcze to konkretnie skomentują:wściekła/y:
|Coś ostatnio cisza na forum... oby nie przed burzą:-)

dziewczyny robiłam badania po wypiciu 75 i są złe
mam skończyć antybiotyk i za tydzień powtórzyć
mam stan zapalny w macicy i biorę antybiotyk podobnoć może to wpływac na wynik
no oby

widzę że się dziewczyny szykujecie do porodów więc trzymam kciuki:tak:

gabrielka1308 ja mam termin dopiero na 04.01 ale nie wiem jak to bedzie, zobaczę co lekarz powie na wizycie 01.12, mam nadzieję że się już wstępnie umówimy.

A ja poszłam dzisiaj na ktg tak jak kazali w poradni z karowej i ktg super tylko cisnienie 145/90 no i piszę ze szpitala...:-( Kazali zostac i będą zbijać. Co prawda uważam, że lekko przesaddzają, bo biore ten sam lek, który zaczęłam 2 dni temu, tylko w wiekszej dawce, więc moim zdaniem mogłabym to robic sama w domu i cisnienie mierzć sobie też... no ale dobra.. liczę na to, że szybko mnie stąd wygonią...
Najlepsze, że po drugiej stronie kortarza jestt porodówka i właśnie się tam jedna niemiłosiernie drze :szok: Teraz to mi dopiero cisnienie skacze!
Oczywiscie ani dieta cukrzycowa ani kontrola cukru dzisiaj nie była najwazniejsza i pewnie jutro ketony będę miała że hoho:sorry:
Współlokatorki bardzo psioczą na jedzenie, więc pewnie nie wpłynie to najlepiej na moje wyniki...

A Maltan to maść na sutki :-)

można się dopisać do słodkich ciężarnych :-)
od wczoraj jestem na diecie, i powoli się oswajam z sytuacją i uczę się co i jak jeść;-)
fajnie,.że już niektóre dziewczynki u kresu, życzę powodzenia :-)

Cześć Dziewczyny,
mała na dziś ok 3 kg, niby nie za duża, ale jeszcze 2 tyg. do terminu.
cukier po odstawieniu insuliny wysoki mimo ograniczenia w diecie, ale podobno dziecko już samo wytwarza insulinę i się broni jakby co.
Na poród na razie się nie zanosi :-(
Byłam na ktg i choć mała rozbrykana to skurczu ani widu ani słychu. Opuchlizna ze stóp zniknęła bez śladu:shocked2:
A juz mialam nadzieję na rychle rozwiązanie, bo z dnia na dzień pojawiły się hemoroidy:zawstydzona/y:
uznałam, ze dziecko jest coraz niżej i krew nie może prawidłowo krążyć. ale to chyba błędne rozumowanie.
w każdym razie jest to chyba najgorsza z moich ciążowych dolegliwości i mam nadzieje, ze po porodzie minie.

zastanawiam się tez nad złożeniem łóżeczka, skoro poruszyłyście ten temat :-)

Kasiu, spróbuj się nie martwić, może rzeczywiście przez antybiotyk tak wyszło. Podobno nawet witaminy mogą zafałszować wynik.

Gabrielka mam termin na przełom luty/marzec.
Suwaczka nie daję bo za każdym razem mam inny termin
1. 27 luty
2.6 marca
3. 2 marca tak wyszło ostatnio z usg

Kurcze szybko się zaopatrzyłaś......ja to na razie mam tylko ciuszków trochę.
A resztę oglądam na internecie i orientuje się co kupić......przydałby się wątek akcesoria dla matek w przygotowaniu do porodu i wszystko dla niemowlaczka:cool2:

Riterka witam słodką mamusie.Napisz jakie masz normy bo tutaj każdy inne.

Kurosław :-D:-D:-D to żeś mnie rozbroiła:-D:-D:-D.
Myślałam że rozwiniesz wątek po co ta maść. Bo to że do sutków to się domyśliłam:cool2:.
Należy ją już prędzej stosować w jakim celu.
Odpisz z rozwinięciem proszę;-)......bo ja się dopiero uczę i nie mam doświadczenia.

A co do szpitala to jak pewnie spadnie Ci ciśnienie to Cię wypuszczą, a więc spokój przede wszystkim:tak:.Mojej koleżance zabronili chodzić po schodach bo miała wysokie, ale do szpitala nie wysłali.Ale u niej było wyższe niż u Ciebie.

Kaśka też o tym myślałam co będzie potem......miejmy nadzieję że to się unormuję.
A przed ciążą byłaś okrąglejsza??

Widziałyście wiadomość o tej matce co musiała wypisywać papiery a już rodziła??
I dziecko wypadło na podłogę......MASAKRA:szok::szok::szok:

Rybko odezwij się.....daj znać trzymam kciuki że jest wszystko dobrze.

reklama
aasica no to termin podobny do mojego bo 28.02:-)
a moje wyniki
po 50g na czczo 88, po godzinie 143
po 75g na czczo 96, po godzinie 160, po 2 160

no a teraz sobie zmierzyłam cukier i mam 82, nic nie kumam z tego:no:

Do góry