Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Co prawda nie w ciąży ale 126-257-380 [emoji85]A macie od początku aż takie jazdy z cukrami?
Jak tak was czytam to zastanawiam się gdzie ta moja cukrzyca... (odpukać). Pamiętacie moją krzywą? Mam wrażenie, że je podmienili. Jakie były wasze?
I mam ochotę na loda, ale takiego włoskiego, albo na gałki.
W pierwszej ciazy nie mialam jazd, raz na kilka dni jak juz zjadlam cos bardzo niedozwolonego to mialam cukier wysoki. Ale moj cukier wysoki to byl 140-150 i tyle. W tej ciazy od samego poczatku.A macie od początku aż takie jazdy z cukrami?
Jak tak was czytam to zastanawiam się gdzie ta moja cukrzyca... (odpukać). Pamiętacie moją krzywą? Mam wrażenie, że je podmienili. Jakie były wasze?
80.8A macie od początku aż takie jazdy z cukrami?
Ja tam prawie zeszłam jak robiłam ta krzywa. Położyli mnie u pielęgniarki i włączyli wiatrak i dali trochę wody bo ja ledwo na nogach stałam, cała spocona jakbym z pod prysznica wyszła [emoji85] w sumie mogli karawan zamawiać80.8
166.6
171.4
Na czczo rozbujały mi sie z czasem ale insulina je ogarnia. Po sniadaniu miałam długo problem, dlatego też dostałam insuline 24h, reszte posiłków mialam w sumie ogarnietą od kiedy jestem na diecie. A dzisiaj to nie wiem co się dzieje. Po kanapce z szynką i ogorkiem (wczoraj zjadlam dwie na kolacje i było ok ale że tak mi dziś wariuje cukier to teraz zjadłam jedną) 143.. Jestem głodna, zła, cały dzień źle się czuję i nie wiem co się dzieje. Zobaczymy jak będzie jutro. Dzisiaj tylko na czczo miałam w normie... Mały ma czkawkę, chyba na pocieszenie dla mnie
Ennis Ty jesteś hardkorem. Przy 300 to już by mi ostatnie pozegnanie odśpiewywali.
WitajCześć dziewczyny, można dołączyć, bo jestem zielona w temacie cukrzycy, a i mnie dopadła [emoji17] Jestem w 11 tc. Na razie na szczęście bez insuliny i od kilku dni diety, poziomy są ok, ale jestem przerażona.
Czy trzymacie się ściśle liczby węglowodanów wypisanych przez diabetologa na każdy posiłek?
Przyznaję, że mi ta rozpiska słabo pasuje i np. Śniadanie 1 mam 30 g węglowodanów i śniadanie 2 też 30 g, a wolałabym 40g i 20 g czy jeżeli glukoza po godzinie będzie ok, to mogę sobie tak zamienić? [emoji848]
Ufff... bo obawiałam się, że te gramy na każdy posiłek są rygorystycznie wyznaczoneWitaj
Nie. Nie popadajmy w paranoje. Nie stoję z wagą i nie wyliczam wszystkiego.
Skąd u Ciebie tak szybka diagnoza? Zły wynik na czczo, czy obciążenie genetyczne?
Wiesz u mnie 2 ciążę bez i trzecia nagle ni stąd ni zowąd cukrzycaUfff... bo obawiałam się, że te gramy na każdy posiłek są rygorystycznie wyznaczone
Miałam zły wynik na czczo w pierwszych badaniach ciążowych, a po obciążeniu poza wynikiem na czczo mieściłam się w normach. W rodzinie nikt nie choruje, ale ja mam podwyższone ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 1, choć nie mam pojęcia czy to ma jakiś związek z pojawieniem się cukrzycy ciążowej.