reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
hej dziewczyny !!!

a ja tak pod temat mam pytanie :-):-):-)

ile razy na dobe karmicie swoje malenstwa?? ja prowadze sobie "ewidencje karmień" to mam 10 karmien na dobę... a jak to jest u was???

u mnie tak 8 - 9,
a ja mam inne pytanie, ile trwają wasze karmienia, bo u mnie coraz krócej tak z 15 minut
u mnie wypada od 6 do 10 zależy na jak długo Maks się przysysa... a jest to nie wiecej niż 10-15 minut na karmienie...
jak prześpi bite 4-5h w dzień to mam później dwa na raz... tzn. początek drugiego ssania tak pół h. od przewinięcia, ale za to przewidywalne:happy2:

mój mały je tak 8-12 razy dziennie :sorry2: też prowadzę "ewidencję" cyckowania ;-) ale do tej pory sensu w ilości i porach karmienia nie odkryłam :cool2:
nasze karmienie w porównaniu z Waszymi trwa wyjątkowo krótko - ok. 7 minut :-) niestety coraz częściej kończy się chluśnięciem na mamę z cycem w buzi :dry:

dodam jeszcze ze Maks wczesniej mi przysypial i oszukiwal i jadl po15 min z obu piersi z czego aktywnie max po 10... teraz je z jednej piersi 10-15 ale juz raczej aktywnie

moja je juz do 15 min a jeszcze niedawno było powyżej 15 minut
a wychodzi mi 7 karmien na dobe -regularnie
i spi coraz dłużej w nocy laktacja sie unormowała wiec jestem zadowolona

u nas karmienie trwa z zegarkiem w ręku 7 minut. Czasami tylko jak Kacper ma wielkiego głoda to ok. 10 min. Je średnio co 2-2,5 h. W nocy zdarza mu się rzadziej - nawet 3,5 - 4h

Moja już regularnie ma 7 karmień. Wcześniej było 8 ale odkąd długo śpi w nocy to jedno przesypia. Jak jest rozbudzona to zjada w 10-15 minut. Jak senna (przysypiająca przy cycu) i to jedno nocne karmienie to trwa nawet od 20 do 30 minut bo muszę ją pobudzać do ssania żeby tą drugą fazę wyjadła.

reklama
Do góry