reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

Patewka tez mi sie wydaje, ze głównie chodzi o kształt piersi po karmieniu. Ja sobie nie wyobrazam chodzic teraz bez stanika i bez wkładek laktacyjnych. Jak mały je z jednego cycka to z drugiego momentalnie leci:sorry:
Staniki mam z mothercare

reklama
Ja muszę chodzić w staniku bo piersi by mi sie pobrywały:-:)-( a staniki mam szyte u gorseciarki bo rozmiarówki dla mnie nie ma;-);-);-)

ja pamietam jak leżalam w szpitalu od razu po porodzie i zaczał mi sie tworzyć pokarm i nie miałam stanika włożonego to momentalnie poczułam jakby mi miało urwać cycki, całe mi poczerwienialy i czułam sie tak jakby mnie cos ciagneło do ziemi;p
bez stanika nie moge chodzic i tak mi cycki odwisły, a gdybym nie nosiła stanika to by mi całkiem po kolana wisiały, pozatym mam duzo pokarmu i czesto mi podcieka i zawsze mam przynajmiej po 1 wkladce laktacyjnej na jednego cyca a czesto nawet i po 2 jak wychodze na spacery itp bo byłby wstyd tak sie ,,zalac" na zakupach xD
a staniki mam z triumfa czy jak to sie tam pisze ;p

Adusia3- ponoc takie staniki szyte na miarę są najlepsze - bo idealnie dopasowane, no i przynajmniej masz dobry pretekst aby siebie rozpieszczać :-)

gosiakma - i ja zużywam niewiarygodne ilości wkładek laktacyjnych, nawet ich nie przyklejam bo wolę je do karmienia ze stanika wyjąć. Wolałabym chodzić bez stanika ale jak się pocylam np. po kąpieli to zaczyna mi kapać mleko. Poza tym, ja 7 tygodni opatrunkek rany na cycku nosiłam który jednak mocno brudzil (i krew i ropa i wyciekało mleko) a stanik łatwiej opatrunek przytrzymywal.

ja mam stanik firmy alles i majteczki też super wygodny dopasowany -rewelacja teraz dokupie biały a mam ten:

tak patewka-na sucho- bardzo smaczna -smakuje jak cukiereczki (za dzieciaka miałam takie małe cukierki w czyms chyba plastikowym) ale ja w ciazy wcinałam tez tak herbate dla kobiet w ciazy mniam mniam:-)

Szczęśliwa, a ile takie cudo? bo moja siermiężna bawełna mi juz bokiem wychodzi :-)
ja aktualnie zużywam dwa staniki dla karmiących z lidla, są ok. za to mam jeden z canpola i jest do d*py.

reklama
Do góry