reklama

Czas dla mamy

Agrafka ten tytuł obił mi sie o uszy , ale nie czytałam.
Ja natomast ostatnio wracam do swoich ulubionych pozycji , które znam niemal na pamięć.. Po raz setny czytam Ferdydurke ..

reklama
A ja mam zamiar zabrać się teraz za Siesicką :). Niby były to takie pisadła dla nastolatek, ale jednak bardziej gorzkie i życiowe niż Musierowicz (którą zresztą też uwielbiałam, ale szybko z niej wyrosłam). Takze taki "powrót do niewinności" ;)

Potem uwstecznię się jeszcze bardziej bo zamierzam przypomnieć sobie Bahdaja :D

Zapałkę na zakręcie przygotowywałam ostatnio na zajęcia z lit.dla dzieci młodzieży i było to miłe "uwstecznienie". Prawdą jest , ze za prostą i nieskomplikowaną stylistyką kryje się gorzka i smutna refleksja na temat świata..
Jest taka książka do której zabieram się od 18 tych urodzin po raz piąty "622 upadki Bunga"Witkacego... wydaje mi się , że robię błąd podchodząc do niej na trzeźwo. Po prostu nie da się zrozumieć toku myślenie autora

reklama
agrafka my znamy film:) piekny! i po tym filmie juz od jakiegos czasu nasz drugi synek bedzie mial na imie Bruno:)

o - to musze ściągnąć z chomikow :)

A ja byłam wczoraj w teatrze !!
Razem z dziewczynami z pracy zaczęłyśmy program "odchamiania" z załozeniem - jeden teatr w miesiacu ;)
Sztuka "BOSKA!", w rolach głównych Krystyna Janda i Maciej Sztur. Super :) Janda w karykaturalnej, komediowej roli, uwielbiam ją.
Za miesiąc wybieramy się na "Po co są matki" z Żólkowską i Holtz, a potem w listoadzie na Edukację Rity z Fronczewskim i Sochą.

Zbankrutuję, spodni sobie nie kupię, w dresie będę do pracy chodzić, ale trudno...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry