reklama

Czas dla mamy

eh wiecie co ... załamałam sie .... :-(

ogladalam dzis rozmowy w toku i byly o kobietach które są łyse bo sa chore na jakas tam chorobe wyleciało mi z głowy ... jedna nawet mowila ze po ciazy zaczeły jej włosy wypadac myslala ze to nic groźnego a teraz łysa ... :( inna mowila ze widziala wszedzzie włosy ... ciagle jej wypadały .... i normalnie dzis jak brałam prysznic zauwazylam jak naprawde dużo ich wypada wystarcz ze przeciagne reka po głowie ... poza tym pełno włosów na ubraniach czy gdziekolwiek.... przerazilam sie ... :( jutro jak włosy wyschną będę obserwować czy przypadkiem nie robią mi się łyse placki ;-(

reklama
Kasiu mi tez mnstwo wypada i tez dzis o tym pomyslalam...ale to dosc powszechne po ciazy....organizm przeciez musi doajsc do siebie, to sa pojedyncze przypadki...nie doluj sie

Kasia mi też wypadają włosy jak szalone ale mam zamiar po prostu je podciąć lub ściąć i będzie ich na pewno mnie wypadać , może używasz jakiejś odżywki która je mocno obciąża albo po prostu są za długie , poza tym tak jak Katrenki pisze organizm cały czas dochodzi do siebie po ciąży

Kasia mi też wypadają włosy jak szalone ale mam zamiar po prostu je podciąć lub ściąć i będzie ich na pewno mnie wypadać , może używasz jakiejś odżywki która je mocno obciąża albo po prostu są za długie , poza tym tak jak Katrenki pisze organizm cały czas dochodzi do siebie po ciąży
yh odzywka raczej nie a ze długie to tak :/ nie mam czasu isc do swojej fryzjerki ciezko do niej sie umowic nawet :( a boje se isc do pierwszej lepszej zeby mi nie zrobiła bałaganu na głowie eh...

eh wiecie co ... załamałam sie .... :-(

ogladalam dzis rozmowy w toku i byly o kobietach które są łyse bo sa chore na jakas tam chorobe wyleciało mi z głowy ... jedna nawet mowila ze po ciazy zaczeły jej włosy wypadac myslala ze to nic groźnego a teraz łysa ... :( inna mowila ze widziala wszedzzie włosy ... ciagle jej wypadały .... i normalnie dzis jak brałam prysznic zauwazylam jak naprawde dużo ich wypada wystarcz ze przeciagne reka po głowie ... poza tym pełno włosów na ubraniach czy gdziekolwiek.... przerazilam sie ... :( jutro jak włosy wyschną będę obserwować czy przypadkiem nie robią mi się łyse placki ;-(

I masz racje ze sie przemujesz. Moja siostra, ktora cale zycie miala takie wlosy ze mozna jej bylo jedynie zazdroscic wylysiala pol roku po porodzie - jakies blizej nieokreslone zmiany hormonalne. Nadal dochodzi do siebie, 4 lata chodzila w peruce, wlosy juz jej w miare rosna ale sa innego koloru :/. Najgorsze byly jej "kolezanki" w pracy, dosyc zlosliwie to komentowaly, bowiem moja siostra zaszla w ciaze po latach staran w wieku 40 lat (pierwsze dziecko). Bardzo to przezyla.

Leczyla sie hormonalnie.

I masz racje ze sie przemujesz. Moja siostra, ktora cale zycie miala takie wlosy ze mozna jej bylo jedynie zazdroscic wylysiala pol roku po porodzie - jakies blizej nieokreslone zmiany hormonalne. Nadal dochodzi do siebie, 4 lata chodzila w peruce, wlosy juz jej w miare rosna ale sa innego koloru :/. Najgorsze byly jej "kolezanki" w pracy, dosyc zlosliwie to komentowaly, bowiem moja siostra zaszla w ciaze po latach staran w wieku 40 lat (pierwsze dziecko). Bardzo to przezyla.

Leczyla sie hormonalnie.

Passi to interesujace a powiedz mi na jaki kolor jej sie te wlosy zmienily z jakiego? Bo wiesz mi tez wypadaja, a teraz mam pasemka w trzech kolorach i nie wiem co mi teraz wyjdzie za kolor

Kasiula wez ty sie kobieto nie zalamuj bo 99.9% procent kobiet gubi wlosy po ciazy. nie ma preparatow ktore to zatrzymaja ale pamietaj ze one po prostu musza wypasc i nie wylysiejesz! to sa naprawde skrajne przypadki :-) teraz masz wrazenie ze lysiejesz bo w ciazy w ogole nie wypadaly i byly geste, no a teraz musza nadrobic w szybkim tempie. :-)

Dokładnie KAsiula, Klaudzia i dziewczyny maja rację! ja wszędzie widze swoje włosy!!! W wannie, po myciu głowy jest i PEŁNO!
Fakt, że trochę pomogło branie witamin! I coraz jakby mniej ich wypadało!

reklama
Wiedziałam żeby tu nie wchodzić..... Zadbana mama ze mnie taka, ze rano i wieczorem się kąpię i to tyle........... włosy nie obcięte tak jak zawsze, tylko grzywka zapuszczona, włosy prawie równej długości coby szybko spiąć i żeby małemu do oczu nie wchodziły, makijażu zero bo jak mam podkład na buzi swobodnie nie mogę miziać się z Synkiem, ehhhhhh
a jeszcze teraz o tych włosach przeczytałam. Przez całe życie wypadały mi mniej lub więcej a w ciąży nic. Za to teraz okropnie, śpię w gumce do włosów bo na poduszce pełno ich miałam i jak brałam w nocy Synka do siebie bałam się, zeby on się ich nie najadł. Wiem, ze po porodzie musi wypaść to co w ciązy nie wypadło ale zaczęłam stosować Wax wosk do włosów i trzymam na głowie i podgrzewam suszarką. Nie sądzę, zeby ot tak same przestały wypadać.
Kasiiula ja też garściami włosy wyciągam, łączę się z Tobą w bólu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry