reklama
Jotemka
Fanka BB :)
Gluszku...Ty sie boisz??? A co ja mam powiedziec? U mnie roznica jest taka; 22 mies, 24 mies a teraz szykuje sie 21 lub max 22. Marzylismy o czworce. Nasza Martynka sie baaaardzo pospieszyla. Co najmniej pol roku. Moj organizm jest wyeksploatowany po ciazach i karmieniach. W zasadzie nie mialam przerwy od prawie 7 lat. Wierze jednak, ze dam rade, ze nadejdzie moment, ze odpoczne, ze pospie, spokojnie poczytam Moge Ci napisac na pocieszenie, ze kolejne dzieci wczesniej staja sie samodzielne - "ciagna w gore". Bart sam je sniadanie - platki z mlekiem sojowym. Siada ze starszymi i wsuwa az milo patrzec.
mata-kow
mama do kwadratu :)
Dziewczyny co to za czarne myśli i dołki 
Głuszku na pewno poradzisz sobie z dwójką dzieci
pomyśl, że teraz łatwo nie będzie, ale za kilka lat dzieci w małym odstępie czasu to świetna sprawa, razem będą się bawić itp. a Ty będziesz miała chwilę wytchnienia
głowa do góry będzie dobrze :-)
A starsze dzieciaczki bardzo chcą pomagać przy młodszym rodzeństwie i, szczególnie dziewczynki, dostają zazwyczaj jakiegoś daru opiekuńczości, więc jak dziciaczek troszkę podrośnie, to śmiało się maluszkiem zaopiekują
A to, że jesteśmy nerwowe, no cóż, w ciąży jesteśmy i nam wolno
jeszcze kilka tygodni i hormonki się uspokują;-)
:-)

Głuszku na pewno poradzisz sobie z dwójką dzieci

A starsze dzieciaczki bardzo chcą pomagać przy młodszym rodzeństwie i, szczególnie dziewczynki, dostają zazwyczaj jakiegoś daru opiekuńczości, więc jak dziciaczek troszkę podrośnie, to śmiało się maluszkiem zaopiekują

A to, że jesteśmy nerwowe, no cóż, w ciąży jesteśmy i nam wolno

Bo to tak mądrze się mówi o tym odpoczywaniu i ...ja mam w tym tygodniu skończyć pracę z moją maturzystką na ustną maturę, kupic moskitiery, w środę dentysta Ja i Olek, basen Olka w środę, powtórzyć w tym tygodniu EEg , jechać do pracy po stempel w legitce ubezpieczeniowej i weź człowieku odpocznij. Najśmieszniejsze jest to, że jak chodziłam do pracy to tez to wszystko musiałam ogarnąć a teraz siedzę w domku - tyle, że jestem mniej ruchliwa
z dnia na dzień
a na dodatek mało mam czasu żeby pozałatwiać najważniejsze sprawy bo potem z maluchem przez pewnien czas nie będzie jak

mata-kow
Ja też się cieszę, że tylko zostały nam tygodnie, a nie miesiące w tym skwarze
ja nie przepadam za słońcem, bo chyba mam kłopoty z krążeniem czy coś takiego, bo na upale wysiadam i przestaję funkcjonować
dobrze, że teraz mamy chłodne mieszkanko, że upały tak nie dokuczają
:-)

mata-kow
Dziewczyny z tymi koszulkami to nie przesadzajcie, bo jeszcze dzieciaczki się nie urodziły,a Wy już o pszczółkach. Jak tak dalej pójdzie, to czerwcówki 2008 w przyszłym roku też zasilą babyboom 

azile29
Czerwcowa mama'08
To ja dzieczyny jestem przykadem wszystkich waszych rozterek. Różnice nie całych dwóch lat między dziećmi już przeszłam. Nie powiem ze to łatwe, raczej wymaga dużej cierpliwości. No i dobrze mieć kogoś do pomocy choć na tzw. chwilkę. Ale po ok roku zaczyna sie najfajniejszy czas, kiedy dzieci już razem sie bawią , jak widzisz jak ich wzajemna miłość wzrasta. No i wtedy przychodzi odpoczynek. Dzieci same się sobą powolutku zajmują i mama ma coraz wiecej czasu.
A teraz czeka mnie to co kasie i magdziarkę. Czyli wielka niewiadoma. Dwójk dzieci do szkoły i jeszcze maleństwo na głowie, mąż pracuje całymi dniami i chodzi jakiś struty. Denerwuje sie ze nie ma dla nas czasu. Córcia niby już nie może się doczekać dzidzi , ale czas pokarze. A synek ma teraz totalny bunt, szuka swego miejśca w świecie i wszystko jest na nie. Ale są bardzo kochana jak ja mam cierpliwość i jestem im wstanie poświęcić dużo czas. Więc mam perspektywę dość ........mroczną, bo obowiązki domowe to ja po urodzeniu dzidzi będę chyba w nocy wykonywać:-):-):-).
Ale sama tego chciałam i będę silna i dzielna. To co nas nie złamie tylko nas wzmocni. Trzymajmy sie tego. Wyobraźcie sobie tylko te święta z gromatką wesołych i szczęśliwych dzieci, dla mnie to ukojenie .
A teraz czeka mnie to co kasie i magdziarkę. Czyli wielka niewiadoma. Dwójk dzieci do szkoły i jeszcze maleństwo na głowie, mąż pracuje całymi dniami i chodzi jakiś struty. Denerwuje sie ze nie ma dla nas czasu. Córcia niby już nie może się doczekać dzidzi , ale czas pokarze. A synek ma teraz totalny bunt, szuka swego miejśca w świecie i wszystko jest na nie. Ale są bardzo kochana jak ja mam cierpliwość i jestem im wstanie poświęcić dużo czas. Więc mam perspektywę dość ........mroczną, bo obowiązki domowe to ja po urodzeniu dzidzi będę chyba w nocy wykonywać:-):-):-).
Ale sama tego chciałam i będę silna i dzielna. To co nas nie złamie tylko nas wzmocni. Trzymajmy sie tego. Wyobraźcie sobie tylko te święta z gromatką wesołych i szczęśliwych dzieci, dla mnie to ukojenie .

reklama
Podziel się: