reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzień doberek :tak:

Majeczko - najlepszego!!!
Kasiau - całe szczęście że nic się Oli nie stało, ja chyba bym zawału dostała :szok: pewnie dlatego jak mała leży z nami na łóżku to nie zasypiam nigdy :sorry2:
Marlenka - świętuj, świętuj :tak: ja lubię parady ;-) oglądać :zawstydzona/y:
Bbakania - a co to za syropek dałaś? ja jak mała jest niespokojna daję viburcol :tak:

My mamy za sobą dobrą nockę :tak: Oleńka obudziła się po 6 (pewnie przez kupsko, bo ostatnio robi nad ranem) zjadła po 7 i zasnęła... śpi do teraz :szok: Pewnie odsypia wczorajszy dzień ;-) A ja głupia zamiast spać z nią już na nogach - wstawiłam zmywarkę, pranko, posprzątałam kuchnie i rozpakowałam rzeczy (wczoraj mi się nie chciało) ;-) Chciałam poszorować też łazienkę, ale myślałam że Ola zaraz wstanie, a ona mnie w konia zrobiła :-p Oki, lecę bo chyba pranko się wyprało :tak: Tymczasem!

reklama
Witam!!!

Bbakania vibrucol to czopki homeopatyczne uspakajające ;-) dobre tez przy zabkowaniu :tak: jak Dobrusia miałą marudne dni przez ząbki, to były na porządku dziennym :zawstydzona/y: a właściwie to nocnym...

Grtauluję zębolków, kolejnych miesięcy i przespanych nocek :-D u nas standardowo mała się wiericiła, ale nad ranem dałam jej cyca (ostatnio lubi jeść, jak położę ja sobie brzuchem na mój brzuch :rofl2:) i tak jakoś przetrzymałam ja do 7 ;-)
teraz kima a ja walczę z nosidłem ;-) okazało się, że tego materiału jest prawie 4,5 m więc rozcięłam wzdłuż i starczy mi jeszcze na wiązaną :-p bo splot nie jest taki zwykły płócienny, więc powinno byc ok (za cholerę nie potrafię sobie wyobrazić co to splot skośnokrzyzowy :sorry2::zawstydzona/y: materiał wygląda w zbliżeniu jak tradycyjny jeans :nerd:)
u mnie robi się całkiem fajna pogoda, więc pewnie wyskoczymy najakis spacerek, a może nawet teściówkę odwiedzę, bo ma dziś wolne (i pyszne gołąbki :zawstydzona/y::rofl2:)
miłego dzionka:-)

Cześć dziewczyny:)

I znowu poniedziałek,ja w pracy a myślami ciągle w okolicach weekendu:-Dciekawe czy któraś z Was też tak ma?
Szkoda że pogoda ciągle nie-wiosenna i słońca brak.W sobote już niby wszystko dobrze się zapowiadało nawet z małą i mężem wybraliśmy się do parku,błota było duuuzo ale nie wystraszyliśmy się!Wczoraj już znacznie gorzej we Wrocławiu,bo ze spaceru trzeba było pod koniec uciekać w deszczu:szok:Ale udało się zaliczyc plac zabaw i huśtawki-Milenka była zachwycona,spotkaliśmy też znajomych,także mała integracja dzieci była-chociaż mam wrażenie że dzieci ciągle na tym etapie śdrednio są zainteresowane rówieśnikami czy innymi dziećmi?Moja mała zdecydowanie woli dorosłych.
Głuszek- gratuluj e kolejnego ząbka syneczkowi-fajnie że dzielnie to zniósł,bo różnie to bywa
Joan-na- z basenem u mojej córeczki jest tak,że czuje się jak ryba w wodzie,podobnie zreztą jest podczas kąpieli,chlapie z całych sił i cieszy się jak tylko usłyszy wodę.Na zajęciach dla dzieci,nie wszystkie maluchy lubiły wodę,zawsze ktoś był w gorszym humorze i popłakiwał-albo ze zmęczenia,albo po prostu z braku ochoty...Czasami ze względu na za zimna wodę,nie wiem czy próboawłaś swojego szkraba przyzwyczajac do chłodniejszych kąpieli w domu?
Kasiu30- jeśli chodzi o takie historie ze spadaniem dzieci i uderzaniem po podłogę to ja miałam podobną i wiem że dzieci są bardzo wytrzymałe,znacznie bardziej niż nam się wydaje-mi maluszek wyślizgnął się i wypadł z nosidełka prosto na kafle w kuchni a miał wtedy ok. m-ca!!!myślałam o najgorszyj przez chwilę,ale na szczęście nic sie nie stało,skończyło się na płaczu.

Witajcie dziewczynki!:-)
Spoznione gratulki dl Krzysia z okazji 9 miesiecy:-)
I my dziekujemy za gratulacje dla nas:-)

Joasiek-baaardzo fajny avatarek:-)A Maja miala podobne spanie wczoraj,co Twoja Ola-1 drzemka 1.5 godzinna,a potem 5 minut w wozku.Za to padla juz o 9.30 wieczorkiem i spala do 7.00 rano:-)

Teraz tez wlasnie wstala z drzemki,zaraz jemy obiadek i wychodzimy na spacerek.
Milego dnia!:-)

Witajcie!
Jasio zaliczyl drzemkę i teraz bujam go w leżaczku. Od wczoraj tylko rączki a jak mnie nie ma to ryk :crazy: noc też nie najlepsza kilka pobudek - oj chyba zęby ida na całego.
U nas są takie pobudki czasem, że wystarczy pogłaskać, poszeptać (przewrócić z powrotem na plecki:rofl2:) i mały śpi dalej.
Zazdroszczę :zawstydzona/y: mój nie da sie odłożyć do łóżeczka musi mnie czuc i od jakiegos m-ca znów śpimy razem :wściekła/y: ja niestety rano jestem połamana bo śpię bokami :tak:

czasem jednego i tego samego do pociamkania i dużo jej pewnie nie leciało, więc księżniczka też raczej z tych ciamkających a nie podjadających w nocy :sorry:) powierciła się i usnęła ;-)
Jasio też z ciamkających a najlepiej jakby miał cyca cały czas w dziobie :rofl2:

Ja mam terrorystkę na rękach bo ją już 2 razy odkładałam do łóżka i był ryk - za 3 może się uda:-D:-D:-D mały , kochany glutek:-D:-D:-D

Na 16 jedziemy z znajomymi do kina " Na Milionera..."
Udanej Niedzieli...
Jak film? Warto iść? Może wyciągnę swojego m :-p

Mała mi dziś w nocy spadła z łóżka i walnęła głową o podłoge ale nawet nie otworzyła oczu, popłakała się , dałam jej cyca i był spokój - bidulka . Dziś wesoła nic jej nie jest ale strachu było w nocy
:szok: Bosze dobrze, że wszystko w porządku i skonczyło się tylko na guzie :tak: te nasze wiercipięty dają się we znaki :tak:

Gluszku gratuluję ząbka nr 5 :-D

Spóźnione ale najszczersze życzenia dla Bogny, Krzysia :-) a dzisiaj buziaczki i życzonka dla Majeczki :-)

U nas lekki deszczeyk ale zalożę folię i zaliczymy spacerek :tak: Rano miałam problem z kompem ale teraz jest już ok.
Miłego dnia :-)

Ale miałam spacer :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ledwo wyszlam musiałam wracać zahaczyłam tylko o mięsny bo mam zrobić dziś spagetti wyszłam no i syrena Jasiek miał atak szału przekręcał sie w gondoli i wył ale ludzie mieli widowisko wróciłam po 10 min cała mokra :crazy: co siędzieje z tym moim dzieckiem :no: a na dodatek tak szybko i w złości go rozbierałam, że nie rozwiązałam czapki i ciągnę jak głupia :wściekła/y: no i pozostał ślad na szyjce :wściekła/y: ale jestem zła na siebie aż sie z Jaśkiem popłakałam :zawstydzona/y: no jakis pokręcony ten dzień jeszcze jak wspomnę to ..... łezka się kręci

Aniknulka a jeszcze go w gondoli wozisz???

My po spacerze, wymarzlismy okrutnie. Michał mi usnął na spacerze co tez mu sie nie zdaza - tym sposobem zaliczył juz dzis 2 drzemki, dzieki za gratulacje, czekamy w takim razie na 6.

A gdzie jest Darunia?

reklama
Do góry