reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Szopka-jak przeczytalam o Twojej wizycie u gina to mi sie moja ciaza przypomniala.Ja mialam tez trzynimutowe wizyty u poloznej:-(
Jolka zdrowka dla Maksia zycze;-)Dziekuje mocno za zaproszenie:-)
Toska-ja Cie sama odnajde kochana tylko jak znajde wiecej czasu zeby przy komputerku posiedziec;-)
Anielap-to smutne ze tak niemilo wspominasz swieta.Ale kazdy z nas ma jakies nieprzyjemne wspomnienia niestety:-(U mnie tez by sie pare znalazlo.

Wyniki odebrane,infekcja nie wrocila wiec bardzo sie ciesze.Anemii tyz nimo a wrecz morfologia swietna(tylko nie wiem jakim cudem) Amelka sie nam przeziebila(ma kaszelek katarek i podwyzszona temperature.Na poprawe apetytu dostalysmy znowu citropepsin(Anielap myslalas o tym)poniewaz dokturka powiedziala ze w naszym przypadku przestal dzialac przy infekcji ale teraz nie ma ani sladu wiec probujemy ponownie.Acha i dodatkowo bioaron c.
Dzagudku-mam pytanko.pamietam ze pisalas o tranie dla Madzi.My dostalysmy w zastepstwie za wit d3 tran norweski cytrynowy.Czy udalo Ci sie przekonac Madzie i czy widzisz jakies skutki?

reklama
Elmaluszek-Dobrze ze wszystko sie pieknie ulozylo. Leki tez okey, a z ciekawosci w jakiej ilosc ten bioaron C (naprawde dobry jest) bo on jest niby od 3 roku i ciekawi mnie czy zapisala w mniejszej dawce czy takiej samej co dla 3 latka.
Dzagud-mialam poszukac o tym spirytusie salicylowym ale nie znalazlam czasu :zawstydzona/y:,przepraszam i obiecuje ze poszukam. Teraz skojarzylam jedna rzecz ze salicylany sa zakazane do 12 roku zycia bo moga wywolac stluszczenie watroby (no ale jednak podawane doustnie!) a tu mamy nacieranie skory. No i patrzac na ilosc dziewczyn smarowanych w dziecinstwie to nie moze byc szkodliwe :-D
Monia-wyprawa byla naprawde super, a jak patrzylam na Twoje fotki to tez wspaniale miejsca-w jakich to stanach, celuje ze gdzies na wschodzie? Przed przenosinami dpo Europy chcialabym urzadzic jeszcze mala wyprawe po wschodnim wybrzezu lub midwest-cie :-) Mozesz polecic jakies wybitne punkty?

A u nas...Zaczelo sie wielkie pakowanie i wyszlo ze nie zmiescimy sie w walizki... musimy jednak wrzucic wszystkie prezenty do dodatkowego kartona. Zima zalzala takze juz jest przyzwoicie na drogach. Ale zapowiadaja opady sniegu i marznacego deszczu na niedziele, brrrr. Poprosimy o kciuki :tak:

Witamy się przedświątecznie.
Dzisiaj ostatni wieczór błogości. Od jutra tygodniowy maraton sprzątanie-zakupy-gotowanie-ostanie porządki-świętowanie i następny taki spokojny wieczór równo za tydzień. Słabo mi się robi na samą myśl:-)

Elmaluszek my mamy tran norweski Mollersa o smaku owocowym. Smakuje i pachnie jak guma do żucia. Obie dziewczyny piją bardzo chętnie.:tak:No i jakoś na razie chorób nie ma, oby tak dalej. Natomiast cytrynowy miałam poprzednio firmy Llysi czy jakoś tak i nawet Weronika - ogólnie chętna do łykania leków go nie chciała pić. Ale myślę że to była bardziej kwestia firmy nie rodzaju smaku.

Emmila, ja też od jutra zaczynam sprzątanie, zakupy i kuchcenie mimo że Wigilii u mnie nie będzie. Aż mnie ciary przechodzą na tę myśl.:baffled: Ale jest jeden pozytyw - od dziś mam wooooolne aż na 2 tygodnie!!! Hurrrrrra.

Melduję że wyniki dobre, dny moczanowej nie ma bo wszystkie parametry idealnie w normie. Nawet rtg stopy jest ok i lekarka zgłupiała. Jedyne co można się przyczepić to moje płaskostopie poprzeczne, o którym wiem od 10 lat.:baffled:Skierowała mnie do ortopedy, ale to dopiero po Nowym Roku. No nic, zobaczymy.

Izka my duzo porozujemy po gorach tutaj u nas w Tennessee (Smoky Mountains). Jednym z naszych ulubionych miejsc jest Gatlinburg TN. Takie male miasteczko turystyczne (ale nie super znane wiec nie ma zawsze miliona ludzi). Wlasnie bylismy tam na zakupach swiatecznych i podziwiac widoki i snieg na czubkach gor w zeszly weekend. Wkleje pare fotek przy czasie.
Wiesz my mieszkalismy w roznych czesciach Stanow i duzo sie przeprowadzalismy wiec tez duzo zwiedzilismy no i na podroz poslubna ze tak powiem wybralismy sie samochodem przez Stany wiec bylo super.
Nie wiem czy bylas ale ja kocham Chicago, bardzo lubie Nowy Jork i Indianapolis. W Cincinatti OH maja super parki rozrywkowe dla dzieci. (My bylismy jeszcze zanim mala sie urodzila:-D:szok:) Oczywiscie lubie Floryde ale trzeba wiedziec kiedy jechac bo stale jakies tam kataklizmy sa niestety. Moim ulubionym miejscem tam jest Clearwater. Polecam jesli sie kiedys w te strony wybierzesz:-)
A swoja droga to wy podrozujecie samochodem czy latacie?

Monia cuudne gory:)Pieknie poprostu!Widze Moniczko ze sama na placu boju zostalas?Ja jestem ale juz kapituluje bom padnieta.Dostalam dzis w kosc od mojej corki :pWiesz wlasnie przegladalam amerykanskie Toys R Us i zakochalam sie w CABBAGE PATCH...jeju jakie one slodkie!!!Nie dla Meli ,dla mnie:DW sypialni bym ja miala i nikomu nie pozwolilabym jej skrzywdzic heheh.Cudo!Zobacz :
Cabbage Patch Kids 25th Anniversary Edition Doll, Boy with Dark Brown Hair - Play Along - Toys "R" Us

Sprawdzalam u nas i niestety ni ma wcale w sklepach:-:)no:.Na eBay sa ale uzywane i ceny takie ze glowa mala:szok::szok::szok:

Elmaluszku ale Amelka jest kochana w podrozy,ja z moja to sie trzeslam jak galareta na sama mysl o locie,ale w sumie nie bylo tak zle.Super ze wyniki dobre!Ucalowania dla niej:*

Dzagud swietnie ze zadna wstretna choroba Cie nie dotknela:)Oby wiecej opuchlizna i bol nie wrocily!!!Moze nadwyrezylas kostke i poprostu spuchlo a moze nawpierniczalas sie slonego a siedzialas na nodze i zaburzylo sie odprowadzanie chlonki.:-p:-)No grunt ze wszystko gra:tak:

Wiecie ja to wrecz przeciwnie,ciesze sie na gotowanie,pieczenie,pichcenie smakolykow:tak:najmniej moze na lepienie nieszczesnych pierogow ale potem jaka radocha wsrod domownikow a dla mnie to nawieksza uciecha, jak wszystkim smakuje:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olla ja nadal w robocie siedze, jeszcze mam godzine i dopiero do domu do roboty:szok::-D U mnie dopiero 16 po poludniu:-)
U nas te cabbage patch kids sa bardzo popularne. My nie mamy jeszcze ale niedlugo pewnie tez Emmie kupie.

Ostatnia edycja:
Do góry