reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziewczynki wychodzi na to ze bede miala cesarke i chyba wybiore znieczulenie zewnatrzoponowe bo chciala bym byc przytomna jak dzidzia przyjdzie na swiat a czy ktoras z was tez bezie miala cesarke jezeli tak to zdecydujecie sie na narkoze, znieczulenie zewnatrzoponowe i spanie czy samo zewnatrzoponowe?
Ja miałam znieczulenie miejscowe i nie narzekam, przynajmniej mi juniora pokazali jak go wyciągnęli, a komentarzy lekarzy to wogóle nie pamiętam cały czas myślałam tylko żeby junior zdrowy był. No i chyba szybciej dochodzi się do siebie.

reklama
Jola ma rację co do znieczulenia przy cesarce - przy zewnątrzoponowym zaletą jest to że szybciej dochodzi się do formy i od razu ma się kontakt z dzieckiem - moja siostra niestety miała cesarkę pod narkozą i pamiętam jak rozpaczała że te kilka godzin wybudzania i dochodzenia do siebie były dla niej nastraszniejsze w życiu, bo myślami była już przy swojej niuni a ciało i lekarze i niepozwalali się z nią spotkać.

Monika mam nadzieję że i tobie szyjka się naprawi ;-) Moja ginka (za to ją lubię) powiedziała że ciągłe leżenie spowoduje że stracę kondycję i ciężko będzie później zająć się dzieckiem, a trochę spacerków i dotleniania przyniesie w moim przypadku tylko pożytek.

Wiem jak ciężko jest leżeć z perspektywą że będzie to trwało aż do porodu dlatego trzymam kciuki i ściskam wszystkie leżące i zaciskające nóżki mamusie!

A tak z innej beczki zapisałam dzisiaj mojego juniora do szkoły :tak: będzie się od września męczył ;-)
Ale on się cieszy, bo chce nauczyć się czytać :eek: :happy: :cool2:

szopka cieszę się, że już jest lepiej:tak:
Monika 3mam kciuki, żebyś tez mogła połazić:tak:
Jolu zobaczymy kiedy juniorowi szkoła zacznie bokiem wychodzić:-p
a ja dzisiaj zaczęłam robć zakupy "drobiazgów" dla maluszka i do szpitala. kurcze niby drobiazgi i osobno ceny nie są tragiczne (tu 6, tu 10 zł), a kasy w sumie idzie mnóstwo:baffled: ale wolę kupić już teraz niż przed samym porodem biegać i myśleć, co jeszcze potrzebujemy

hejka

Monia duzo lez:-)

Jolcia to super ze junior juz do szkoly:-)

Szopka super ze szyjka oki

co do cc to jesli bym miala to wolalabym w znieczuleniu niz w narkozie,przynajmniej na bieząco bym byla

a i macie pozdro od Sorgi,lezy,jakos sie trzyma i liczy na szybki kontakt ze swiatem bo w tym lezeniu brak netu ja wkurza,buziaczki dla Was od Sorgi:-):-):-)

a co do mojej niuni,to wyciagnelam dzis mojego tatka na usg,zrobil mi,i troszke wiecej sie dowiedzialam,niunia nadal jest niunią,ulozenie na skos pupcia narazie na dole,wielkosc glowki 32tc plus minus 2 tyg i termin porodu wg usg to 11 czerwca,ja chce juz 11:-):-)

Dzagud ja nie sprawdzam moczu ,wyniki og. moczu mam ok.zero cukru w moczu
A z dieta juz tak jest najbardziej wzrasta cukier po weglowodanach i nabiałach.

Czesc wszystkim!Nie bylo mnie przez jakis czas bo pracowalam ale cale szczescie juz jestem na maciezynskim bo padalam na pyszczek.Pracowalam w domu starcow a tam niezle mozna sie natyrac ale jeden plus widze z takiego rodzaju pracy-znam wszystkie rodzaje kalu ( bleeehh) a jest tego troche bo z 8 typow :)))))))) a wiec u mojej niuni od razu wypatrze nieprawidlowosci w kupalonku hehehehehhe :P A tak powaznie to ciesze sie ze bede miala troche czasu zebu tu pobuszowac i pogawedzic z innymi brzuchaczkami.Nareszcie laba,czas na relaks,odpoczynek i powolne tycie:)
Pozdrawiam serdecznie wszyskie forumowiczki i brzuszi xxx

reklama
kochasek nie ma problemu! Z kupologii to prace magisterska moge pisac :)))
Kurcze jakie to zycie jest przewrotne ...kiedys fizjoterapeuta a dzis kupolog...ale nie moge narzekac,przynajmniej teraz na obczyznie zyc godnie mozemy bo za pensje z polskiego szpitala to na oplaty brakowalo a za co jesc? eeeeee szkoda gadac...ale i tak tesknie za ojczyzna :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry