Esia
Fanka BB :)
Gosia co za Mała Strojnisia :-)
Szopka dobre pytanie... Mi w ogóle nic nie powiedzieli - o tym, że Piotrusia zaszczepili dowiedziałam się jak go przywieźli
bo zabrali "do badania" hurtem. Jak przez mgłę pamiętam ze szkoły rodzenia - żeby nic nie robić. Ale chętnie się upewnię. U nas żółta niby-krostka i rumień wokoło...
Szopka dobre pytanie... Mi w ogóle nic nie powiedzieli - o tym, że Piotrusia zaszczepili dowiedziałam się jak go przywieźli
bo zabrali "do badania" hurtem. Jak przez mgłę pamiętam ze szkoły rodzenia - żeby nic nie robić. Ale chętnie się upewnię. U nas żółta niby-krostka i rumień wokoło...
Chciałam kupić do tego kapelusik, ale niestety został tylko jeden wielki na manekinie :-(
Ale jej ślicznie w tej czapeczce..
powaleni ci ludzie, co wymyślili przepisy dot. paszportów. Paszport dla niemowlaka również musi zawierać zdjęcie - główka na wprost i oczy otwarte, a za dzieckiem ma być tylko jasne tło
ale się nakombinowaliśmy u fotografa, tragedia. na dodatek Misiu nie chciał współpracować za bardzo i się denerwował, a nie było za bardzo gdzie go tam położyć, żeby zrobić zdjęcie na leżąco
koszt to 30zł, do wydania potrzebny jest wniosek, 2 zdjęcia, odpis aktu urodzenia (skrócony jeśli rodzice są małżeństwem, zupełny jeśli nie) i akt małżeństwa. do złożenia wniosku potrzebni są: mama, tata i brzdąc (bez dziecka się nic nie załatwi). u nas czeka się do miesiąca, chociaż pani mówiła, że ostatnio nawet tydzień do dwóch i już jest