reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Gosia co za Mała Strojnisia :-)

Szopka dobre pytanie... Mi w ogóle nic nie powiedzieli - o tym, że Piotrusia zaszczepili dowiedziałam się jak go przywieźli :baffled: bo zabrali "do badania" hurtem. Jak przez mgłę pamiętam ze szkoły rodzenia - żeby nic nie robić. Ale chętnie się upewnię. U nas żółta niby-krostka i rumień wokoło...

reklama
Monia - ja prawie wszystkie ciuszki tam kupuję. Ale większość w niedostępnym dla nas jak na razie rozmiarze 62, więc musiałam pojechać coś dokupić. Niestety u nas już kolekcja jesienna!! Powaleni Ci ludzie. A letnich ciuszków zero. Pewnie była jakaś wyprzedaż jak byłam w połogu :-D Chciałam kupić do tego kapelusik, ale niestety został tylko jeden wielki na manekinie :-(

Kachasek - jednym słowem 5w1 :-)Ja też wybieram Infanrix ale raczej Hexa - zresztą zobaczymy co powie pediatra.

Gośka - Twoja maleńka to dopiero rewie mody urządza :tak: Ale jej ślicznie w tej czapeczce..

Gruźlica - u nas mówili żeby nic nie robić i raczej starać się nie moczyć.

Goska Ty szczesciaro! Ja tez nie moge za bardzo narzekac ale masz sie ciut lepiej,moja czesciej sie na cycka budzi ale zaraz potem zasypia w swoim lozeczku...tak wiec poszla spac o 21 ,cyc o 24 potem o 3 i o7.30...-rano czulam sie wyspana ,teraz troszku mi sie oczka kleja...

ale się wkurzyłam:wściekła/y: powaleni ci ludzie, co wymyślili przepisy dot. paszportów. Paszport dla niemowlaka również musi zawierać zdjęcie - główka na wprost i oczy otwarte, a za dzieckiem ma być tylko jasne tło:angry: ale się nakombinowaliśmy u fotografa, tragedia. na dodatek Misiu nie chciał współpracować za bardzo i się denerwował, a nie było za bardzo gdzie go tam położyć, żeby zrobić zdjęcie na leżąco

No w sumie sensowne to zdjęcie. Szkoda jedynie że z takimi durnymi wymaganiami. Tylko jak długo taki mały człowieczek będzie do siebie podobny...

Powiedz coś więcej o tym paszporcie. Ja myślałam że tylko razem z rodzicem może dziecko miec paszport (tak kiedyś było - choć osobiście uważam to za bezsens). Na długo go wydają? Jaki jest koszt?

szczerze nie wiem na ile go wydają:szok: koszt to 30zł, do wydania potrzebny jest wniosek, 2 zdjęcia, odpis aktu urodzenia (skrócony jeśli rodzice są małżeństwem, zupełny jeśli nie) i akt małżeństwa. do złożenia wniosku potrzebni są: mama, tata i brzdąc (bez dziecka się nic nie załatwi). u nas czeka się do miesiąca, chociaż pani mówiła, że ostatnio nawet tydzień do dwóch i już jest

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry