reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Anni nie wwiem czy nie powiele tego co w necie wyszukalas,podaje tak jak u mnie w ksiazeczce:

DISEASES PROTECTED AGAINST :

Two months old-Diphtheria,tetanus,pertussis(whooping cough),polio and haemophilus influenzae type B (Hib),Pneumococal infection

Three months old-Diphtheria,tetanus,pertussis(whooping cough),polio and haemophilus influenzae type B (Hib),Meningococcal group C

Four months old-Diphtheria,tetanus,pertussis(whooping cough),polio and haemophilus influenzae type B (Hib),Meningococcal group C,Pneumococcal infection

Around 12 months-haemophilus influenzae type B (Hib),Meningococcal group C

Around 13 months-Measles,mumps and rubella,pneumococcal inf.

Three years four months to five years old
-Diphtheria,tetanus,pertussis(whooping cough),polio,mump and rubella,measles

Thirteen to eighteen years old-Tetanus,diphtheria and polio

Pneumokoki i inne dopiero od wrzesnia zeszlego roku sa bezplatne...fajnie ze sie lapniemy.
A nam nikt nie zaproponowal szczepienia przeciw gruzlicy :( jestem zla ,nie dogadalam sie w szpitalu i myslalam ze mala zaszczepiona bo kluli ja po porodzie(witamina K)...a tu,jest to szczepiene nie obowiazkowe...jutro ide do lekarza,zapytam o to,moze nie jest za pozno... :(

Ollu wielkie dzieki !!!

- no jesli chozi o gruzlice to na zachodzie nie stosuja, bo ponoc nie ma - w polsce natomiast grulica zyje w dalszym ciagu niestety i mona sie zalapac:no:

tak przynajmniej mowila moja pediatra.

no wiec ja zaczne szczepienia w angli bo tu szczepionki sa inne...nie ma sensu meczyc dziecka jak i tak z tego nici - nie dokoncze sesji z pl.

Dzięki Babeczki, że mnie jeszcze pamiętacie :-), Jolka: Maksy to debeściaki :-D, ale tak serio to jak patrzę na nasze czerwcowe bobasy to samie słodziaki.

Padam na twarz...., wybrałam się do miasta na zakupy, tylko że zapomniałam o adapterach do fotelika:wściekła/y:. Trzy godziny łaziłam z Młodym w chuście i jakoś się wyluzować w niej nie mogę :no:. Cały czas go asekurowałam ręką, i taka jakaś zgięta chodziłam. Muszę chyba to jeszcze przećwiczyć.

Idę już spać, bo Małża muszę wcześnie z dworca odebrać. Ponadrabiam Was jutro moje literacko płodne Mamusie.

Hej Dziewczynki

Zosia dzisiaj zaliczyła sen od 21 do 6. Z karmieniem na śpiocha o 3. :-) A potem jeszcze spanko do 9. Normalnie dała mamie pospać 10h.

Blanes - witaj!!! Pisz a nie nadrabiaj. Większość problemów i informacji już się przeterminowała. :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry