reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Fantazja coraz częściej zaglądasz - czyżby twoja Misia ucinała sobie coraz dłuższe drzemki? ;-) Ja mam w szafce mleko Bebilon 1, ale jeszcze nie otwarte :-)
Na dłuższe spacerki czy wyjazdy po zakupy zabieram na wszelki wypadek herbatkę rumiankową lub wspomagającą trawienie z Hippa, Misiek akurat lubi by mu czasem przeleciała przez żołądek. Podaje podobnie jak Sorga nie częściej niż 2 razy dziennie zwykle w cieplejsze dni, przygotowuję po 50ml jednorazowo.
Jeśli chodzi o 6 tygodni połogu to spotkałam się z opinią że zależy od tego jak się kobieta czuje - jeśli dobrze i maochotę na seks wcześniej to nie ma przeciwskazań, ale są też lekarze którzy nakazują bezwzglednie 6 tygodni absencji, a potem po kontroli ustalają czy już można..

reklama
Szopka - od wczoraj zaczela sypiac w dzien i to sporo:cool: az w szoku bylam i ja na sile budzilam po 3h, bo sie przestraszylam, ze moze chora:szok: Normalnie jakby mi ktos dziecie podmienil. Myslalam, ze im starsze tym mniej spi...moze to ta beznadziejna pogoda tak dziala...

Ehh...dzis idziemy na szczepienie....oj bedzie sie dzialo...awantura murowana:dull:

Dziś wieczorem mieliśmy traumatyczne przeżycia - Misiowi podczas ubierania po kąpieli ulało się tak mocno że aż się zakrztusił i przestał oddychać. Strraszne przeżycie nie życzę nikomu. W pierwszej chwili pustka w głowie bo odwrócenie na boczek i poklepywanie nic nie dało, a dziecko z czerwonego robi się sinawe i oczy z orbit wychodzą, ale po chwili przypomniałam sobie co zrobiła pielęgniarka w szpitalu - nogi w górę i porządne klepnięcie. Gdyby nie to wspomnienie szpitalnego przeżycia to nie wiem co bym zrobiła :szok: :sad::no:

Witam!!
Moja mała cały dzien spik po 20min ,zasnela przed siudma spała do 10 kapanie cycek i spi:szok:bez bujania

B-ze Szopka! Dzielna bylas! no taa, ale mamy przygody z tymi naszymi malenstwami.

Jaki z tego wniosek - nie kapac zaraz po jedzeniu, co? choc czy kapiel miala na to wplyw? jejjjuu ...

Szopka ciesze sie ze wszystko oki. Ucaluj Czarusia o nas. Biedula Malusia no:no:

Wiecie co dziewczyny - tak zmienie glupio temat. Powiem wam ze nie narzekajac nic a nic...nigdy w zyciu nie przypuszczalam ze szczytem moich marzen kiedykolwiek bedzie
poprostu sie wyspac. jeszcze ta choroba nam sie przyplatala ( choc nie powiem juz o wiele lepiej):laugh2:.

Spaaaaccc tak nawet 4-6 godzin pod rzad....hmmm...a co ja bym dala za calusia wyspana nocke.:sorry2: Normalnie szok. ale jaja no...

Szopka-to faktycznie szok!!! Dobrze ze wszystko oki. Ja pamietam ze szkoly ze trzeba dzidziusia polozyc na brzuszku na jednej rece i poklepywac druga po pleckach.

reklama
Szopka - ja takie przezycie zaliczylam w szpitalu...debatowalismy z moim mezem stojac nad mala jak sie zmienia pieluche...Misia ryczala a nagle cisza..patrzymy a ona sina, usta rozdziawione do ryku i nie wydaje zadnego dzwieku..cala zamarla.Maz szturchnal ja w polik - zero reakcji. a we mnie chyba jakis instynkt sie obudzil bo blyskawicznie odwrocilam Misie glowa w dol. i zlapala oddech:-) potem sie okazalo, ze mamy nadpobudliwe dziecie i zanioslo nam sie placzem...masakra...wtedy tez utwierdzilam sie, ze zakup monitora oddechu byl najlepsza nasza inwestycja.

Anni - ja tez marze teraz najmocniej tylko o tym, by przespac cala noc...pobyczyc sie tak do poludnia w lozku..jejku ale sie rozmarzylam i spiaca zrobilam:-D

Do góry