reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

hej dziewczyny
Dawno się nie odzywałam. Cały czas pracuje i ostatnio mam mało czasu, ale chwilami zaglądam na bb i was czytam.

Muszę się pochwalić. Rano byłam na USG. Na 90% będzie córka!!!
Czyli tak jak mi się marzyło. Mój M trochę zawiedziony ale też się cieszy.
Poza tym jest zdrowiutka i rozmiary też ma odpowiednie do wieku ciąży.

Pozdrawiam Was serdecznie

Ps. Na odpowiednim wątku wklejam fotkę mojej niuni i swoja z wielkim brzuchalem :p

reklama
Witajcie czerwcówki

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i jak narazie bardzo mi się podoba. Miła prowadząca, która jest położną na oddziale i sympatyczne dziewczyny z podobnymi piłeczkami do mojej:-)Brakowało mi właśnie takiej grupy osób, które są w podobnej sytuacji. W piątek idziemy zwiedzać porodówkę;-)
A i najważniejsze, jestem dumna z mojego M, bo jako jedyny z tatusiów oświadczył z całą stanowczością, że chce być przy narodzinach swej córki i nawet sobie nie wyobraża, że mogłoby go nie być.Na sugestie innych, że może się rozmyśli, może nie wytrzyma i że nikt go przecież nie zmusza odpowiadał, źe naprawdę bardzo tego chce.:-)

15406844d8.png

Watrobka, buraki, szpinak - okropienstwo jak dla mnie ;-). Nigdy nie przepadalam za produktami zawierajacymi zelazo, pewnie dlatego wszystko co ma Fe dla mnie jest Fuj ;-).

Kwiatuszku, gratulujemy corci!
Dziewuszki gonia chlopcow... jeszcze maja szanse wygrac ;-).
Tau, tez mam problem z hemoglobina, jem te tabletki, bo podukty zelazowe są fujjjjj.

Ostatnio kupilam sok z burakow i dolalam pol litra soku z jablka zeby jakos wypic, ciezko bylo,:baffled::baffled::baffled:

:no::no::no:watrobka w ciazy raczej nie wskazana...

Wątróbka dla mnie ogólnie to czyste zło, nie tylko w ciąży. :-D Ale dzięki za info, jeszcze by ktoś przeze mnie to zjadł. :angry:

Mam szczęście lubić szpinak i buraczki i raczę się nimi dość często, ale i tak codziennie wsuwam też Tardyferon... bo jedzenie może wspomóc leczenie niedokrwistości, ale chyba raczej nie wyleczyć...

Tak wlasciwie to najbardziej niewskazana w pierwszym trymestrze ze wzgl na duza zawartosc witaminy A, ktora to w nadmiarze szkodzi rozwijajacemu sie plodowi. Jej nadmiar nie jest wydalany tylko magazynowany w org. Oczywiscie watrobka watrobce nie rowna, zalezy to od tego czym bylo karmione zwierze...Ale ja unikam.

reklama
Tak wlasciwie to najbardziej niewskazana w pierwszym trymestrze ze wzgl na duza zawartosc witaminy A, ktora to w nadmiarze szkodzi rozwijajacemu sie plodowi. Jej nadmiar nie jest wydalany tylko magazynowany w org. Oczywiscie watrobka watrobce nie rowna, zalezy to od tego czym bylo karmione zwierze...Ale ja unikam.

Dzięki za odpowiedź, pytam bo ja innego mięsa nie jem :-( i to odbija się na wynikach. Ponieważ, jak miałam anemię parę lat temu to raz w tygodniu kazał lekarz jeść wątróbkę to teraz jak jestem w ciąży też się starałam jeść wątróbkę raz na dwa tygodnie. Ale skoro mówisz żeby unikać to na razie będę unikać a na następnej wizycie porozmawiam z moim ginem.
Jeszcze raz dzięki za info :-)

Do góry