reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Dziewczyny, chyba się załamię... mąż ma dzisiaj imieniny i wczoraj pytałam czy ktoś nas odwiedzi i on mówi, że nie. Więc nie zrobłam żadnych wielkich zakupów. A dzisiaj mi mówi, że za dwie godziny wpadną jego znajomi i brat z żoną. :( Nie mam kompletnie nic do podania, czuję się fatalnie, najchętniej uciekłabym z domu. Wszystkie sklepy przecież dzisiaj zamknięte. Dlaczego faceci to tacy ignoranci w niektórych sprawach?? :(

No ja cos wiem na ten temat:no: Wspolczucia:confused:

Co do cesarki to mialam ja 2 razy, pierwsza po nieudanej probie rodzenia 36 h a druga na zyczenie. nie ma czego sie bac. Co do naturalnego to brrr no ale ja rodzilam 14 lat temu naturalnie i rzadnych wspomagaczy nie bylo a teraz to bulka z maslem na tych wszystkich gazach epiduralach itp

Ja juz po zakupach:-):-):-)
Kupiłam fajne ciażowe dzinsy w h&m no i mysle ze przechodze cala ciaze w nich.
Ale powiem wam szczerze ze jak kiedys zakupami sie cieszylam,tzn.chodzilam wybieralam i maialam na to ochote to teraz zumepnie weny nie mialam.Chcialam tylko znalesc kupic i jak najszybciej wyjsc ze sklepu:-(

Ironia ja miałam cc w pelnym znieczuleniu.....i powiem Ci ze srednia przyjemnosc.
Mialam ja poniezaz tetno zanikalo bardzo szybko,wiezli mnie z przed porodowej na sale zabiegowa i myslalam ze na zakretach mnie wywala tak szybko jechali.Pamietam ze ostatkiem sil mialam przejsc na luzko zabiegowe i pamietam maske zakladana na twarzy.Obudzilam sie jak pielegniarka zakladala mi kroplowke ,cos do mnie mowila a ja nic nie rozumialam bo jeszcze z narkazy dobrze nie wyszlam.Po godzinie przyszedl maz i pytala sieczy mnie cos boli czy wszytko ok a ja tylko myslalam o dziecku.Nie wiedziala czy sie zywe urodzilo chociaz maz zapewniala mnie ze z dzieckiem ok ale ja bylam w takim szoku ze mu nie wierzylam.Chcialam jak najszybciej go zobaczyc ale nie chcieli mnie przewiesc trwala oto jakies 4-5 godzin a ja bylam przekonana ze z dzieckiem cos jest nie tak i nie chca mi powiedziec.
Straszne glupie uczucie ,uwazam porod chociaz bezbolesny za najgorszy dzien w zyciu.To oczekiwanie i to ze nie widzialam jak dziecko wychodzi ze mnie i ze nie slyszamam pierwszego placzu to bylo okropne.

Zjadlam obiadek pluszki rybne ziemniaczki i marchewka i moge sie polozyc:-)

Ja mam z porodu zle wspomnienia. Miałam cc i nie chodzi o fakt operacji tylko o traktowanie przez personel. Totalna olewka. Dlatego teraz nie boję się bólu ani porodu tylko lekceważenia i złego traktowania. Chciałabym opłacić sobie położną żeby mieć z nią wszystko utalone i żeby była mi znana. Wiem, ze to moze bez sensu bo zdaje sobie sprawę, ze dobra opieka powinna być nalezna każdej dziewczynie czy ma kase czy nie w ramach NFZ. Ale przez ostatni poród dostałam prawie depresji poporodowej wiec teraz chce sie przed tym obronić.

Hej Kochane! Wspominacie poród...kurde ja też rodziłam 10 godzin i to w potwornych bólach...teraz to zastanawiam sie nad cesarką lub znieczuleniem....tak się boje że jedno z tego będę musiała wybrać.

A tak poza tym mam taką ochotę na lody że mąż jechał szukać gdzie są sklepy otwarte i czy znajdzie Magnum Gold? Mam nadzieje że tak, bo mnie aż skręca na sama myśl.

reklama
Do góry