reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witam śliczne Pani…
Ja nadrabiam bo mam ostatnio mało czasu na wszystko :/

Doggi nie wiem czemu ale mój Franio też non stop wcina łapki…już zaczełam myśleć, że to może zęby ale raczej za wcześnie…a co do karmienia piersią to też nie karmię i szczerze mówiąc jest tak samo nastawiona jak ty..nie karmie ale to nie oznacza, że kocham dziecko mniej…buziaki

Madziolka ja będę miała chrzciny na 25 osób a i tak wszyscy nie będą w komplecie..sama nie wiem jak to wszystko ogarnę L

Ironia to fajnie, że maluda taka grzeczna…

Agatka T spokojnie kochana,wszystko kwesta organizacji…przyjdzie to z czasem…dzidzia też jak będzie starsza to będzie łatwiej :*

Aestima jeśli chodzi o kaszki to stanowczo mc to za wcześnie ale ja Kubie dawał troszeczke(raz dziennie) jak skończył 3mce a po 4 mcu już dużo wcinał a dzisiaj wygląda jak przecinak taki chudy :D

Mamusiaczerwowa gratuluje grzecznych poprawin Tymusia

Traschka to tak nie do końca z tą glukozą…mój pierwszy synek był dopajany wodą z glukozą ale generalnie do 3 roku nie dostawał np. chipsów czy czekolady i teraz ma 4 lata i szczerze mówiąc nie przepada ani za jednym ani za drugim J i zwykłą wodę też bardzo lubi pić J

mgordon a mi się wydaje, że nie jest tak źle..mój Franio wypija 120-150 ml co 2,5-3 h bo po prostu tyle potrzebuje..każde dziecko jest inne więc czasem nie sugeruj się, że inne dzieci jedzą inaczej…bądź dobrej myśli…

dubeltówka ja bym biegiem leciała do lekarza…już kiedys miał do czynienia z krwią ale w kupie i jestem przewrażliwiona…nie ryzykuj…

a my generalnie wczoraj byliśmy w zoo..oj nogi mi odpadały ale Franio był bardzo grzeczny czego nie mogę powiedzieć o starszym synku…wklejam kilka zdjęć z wypadu J
DSCN0734.jpgDSC04742 - Kopia.jpgDSC04824 - Kopia.jpgDSC04819 - Kopia.jpgDSC04778 - Kopia.jpgDSC04737 - Kopia.jpgDSC04736 - Kopia.jpgDSC04772 - Kopia.jpgDSC04761 - Kopia.jpg
pencil.png

Ha, Madziolka, mój też tak przesypiał a teraz co??:(
Oj Kochana nie strasz bo my z Tomkiem to śpiochy jesteśmy :)

CO do ciężkich dzieci- ja dźwigam juz 7 kilowe, więc wygrywam tą licytację!:-D
No nie wiem bo Maja te 6kg miała miesiąc temu a widzę po niej że dużo urosła od tamtego czasu :) Jak będę u mamy to Ją zważę bo usiebie mam tylko zwykłą wagę (nieelektroniczną) a w przychodni będziemy dopiero 7 września

To ja też się policytuję: moja mała waży 5900g a ma niecałe 2 miesiące (ur. 30.06, tylko że ona na starcie miała 4380g:-))
No to Twoja ma tyle co moja jak była w tym wieku :)

I jak sobie dziewczyny raqdzicie, bo mi kręgosłup już odpada! Normalnie masakra! co będzie potem??
Majka na szczęście nie jest dzieckiem które trzeba nosić non stop na rękach ale i tak już ładnie Ją czuć, zwłaszcza jak czasem jest taka maślana i usypia na rękach to Jej bezwładne ciałko jest wtedy baaaaardzo ciężkie :)

Silva witaj! cieszę się że problemy brzuszkowe już Was ominęły :) teraz będzie już tylko lepiej :)

andrewa strasznie zazdroszczę wypadu do zoo :) fotki super :)
Ostatnio słyszałam w radiu że mają budować "oddział" z afrykańskimi zwierzakami taki z prawdziwego zdarzenia, ma być gotowy jakoś za dwa lata tylko nie jestem pewna o którym zoo mówili, chyba we Wrocławiu, bo nie dosłyszałam. My z Mają na pewno się wybierzemy, mam nadzieję że będzie Jej się podobało bo ja bardzo miło wspominam takie wyjazdy z dzieciństwa :)

To Marysia to kruszynka przy waszych bąkach! Dwa tygodnie temu (równo w dwa miesiące) ważyła 5100. Trochę przybrała, będzie pewnie ok 5500. ALe ona ma inną budowę niż większość niemowlaków, które widzę. Jest dość szczupła i bardzo długa. Nie chodzi o wzrost ale o proporcje nóżek i rączek do reszty. Już w szpitalu pielęgniarki wróżyły jej karierę siatkarki hehe:) A u nas w Bielsku świetny klub siatkarek:)
A ja dziś zaczynam po południu pierwszą lekcję z dzieciakami. Niby to tylko godzinka ale to takie symboliczne, że oto nadchodzi PRACA:(((

andrewa ja imo wszystko nie rozumiem glukozy w wodzie i nie zrozumiem. A wiele osób już mnie próbowało przekonać, po prostu jestem niereformowalna w tej kwestii. To tak jakbym dawała dziecku mleko z cukrem bo smaczniejsze:/
Foti w ZOO super! My też wybieramy się do ZOO w przyszłym tygodniu. Od razu do Ikei w Katowicach podskoczymy:)

Silva witaj znów:) I wpadaj do nas częściej!

Anapi ja cię podziwiam, że tak wstajesz każdej nocy tyle razy do Alessandra... musisz być naprawdę wymęczona. ALe dzielna mama jesteś, nic nie narzekasz:)

Dubeltówka ja też gnam was do lekarza! Biedna Emilka:( Nie musi być w tym żadnej twojej winy. Wystarczy, że spuściłaś ją na chwilę z oka a ona np usiadła na kamieniu. Nie da się upilnować dziecka 24h. Antybiotyk jej pomoże:)

Aestima Marysia też miała dziś pobudkę o 2 ale to było do przewidzenia, bo mało zjadła wieczorem. Dużo wyssała w przedostatnim karmieniu z obu cyców i już wiele mleka wieczorem nie miałam...

mały dzisiaj ma dobry dzień :) nie licząc jednego małego płaczu z powodu upałów... ale od razu położyłam go u nas w łożku i sie uspokoił :-)

jak ja bym chciała zeby mu sie nie odmieniło i zeby był taki grzeczny....eh takie czcze marzenia... :-)

w dzien zjada po ok 100-110 widac upał daje sie mu we znaki :-)

misiek zapisął małego do żłobków i w kazdym jest na ok 200 miejscu :-(

Trasiu nawet nie tak zle, przy drugim dziecku jest juz latwiej, karmie automatycznie, a pozniej zasypiam. Ciezko jest tylko wczesnym rankiem jak oczy sie kleja, maly spi slodko w naszym lozku, a ja musze isc do pracy. Coz zrobic takie zycie.

Olek w nocy spał od 19 do 3 i potem do 6 supppper
Aestima
Wszystkie sloiczki sa po 4 miesiacu wiec wlasnie podaje sie je w piatym miesiacu zycia i pozniej.

Pogoda masakryczna

reklama
Do góry