reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
no ja bym własnie nie chciała na cały dzien go puszczać - a że mam taka mozliwosc ze pracuje kiedy chce to do 14 sie obrobie z moimi dwoma etatami :) tylko ze na mega spince i na turbo predkosci :)

Hej.
A propos pracy - byłam dziś u mnie w szpitalu, przenieśli mnie na inny oddział, gadałam z nową oddziałową, urlop mam jeszcze do 18. września, od 19. idę więc do roboty. Nie kcem ale muszem :-p

Tymczasem ogarniam się powoli, mały wstanie, zje, my zjemy i ruszam do Łazienek na spotkanie z Asinką i Silvą :-)

Z mniej fajnych wiadomości - dziś się dowiedziałam, że u mojej siostry podejrzewają cukrzycę :-( I mimo że staram się myśleć pozytywnie, bo to jeszcze nic pewnego, od kilku godzin mam taki cholerny nerwoból w klatce piersiowej, że ledwo się ruszam... W przyszłym tyg. będą wyniki, chyba kojfnę do tego czasu...

Madziolka &&&&

Ironia :* :-)

Hej kochane, ja znów w biegu, dziś po zaświadczenie u pediatry i o niejedzenie Mai zapytałam - dziąsła rozpulchnione, 15 min przed jedzeniem tantum verde i może jakoś zje. Zobaczymy. Dziś ma krupnik i warzywa na parze - małą marchewkę i fasolkę szparagową. Do tego rozmrażam pulpety.
Pediatra wysłuchała w Majowym serduszku strunę, niby nic groźnego, ale stresa mam. Poczytałam w necie i ciut się uspokoiłam. Echo dopiero 12.11...Za to 10.09 idziemy do stomatologa, bo Mai rośnie dolna jedynka na ukos:confused:
kati Maja od 2 dni też lepiej śpi, dziś obudziła się dopiero o 4, dałam smoka, później o 6 pociumkała butlę i spała prawie do 8. A Mateusz pewnie miał nadzieję, że Maja odbierze;-) Jak z jedzeniem?
Madzioolka na pewno będzie dobrze, a jak każą laparoskopowo usuwać, to usuwaj cholerstwo i tyle
ironia Ty mnie zawsze rozwalisz swoimi tekstami:-D:-D:-D &&&& za badania
Doris żal wracać, co? Od kiedy do pracy?
mamaM u nas wszytsko co wymieniłaś przy skoku było...Maja dzień po Matim kati urodzona, więc się zbiegło
zołzzik &&&&&& za siostrę. A na jaki oddział Cię posłali? Zadowolona jesteś?

mrsmoon Mati urodzony 2 czerwca, ale od piątku jest problem ze spaniem, marudząco-buczący-wyjący jest i bardzo szybko bez powodu sie złości...
co z jedynka bedzie stomatolog robił? trzymam &&&&& za echo

zołza na jakim oddziale bedziesz pracowac? miłego spotkania z dziewczynami i pozdrowienia dla nich :-)
z siostra napewno wszystko ok bedzie

Witajcie

Doris ale się wywakacjowałaś :-) a kiedy Ty wracasz do pracy?

Wakacje naprawdę udane,odpoczęłam za wszystkie czasy, pogoda w sumie dopisała i wykorzystałam czas maxymalnie przed powrotem do pracy.
Moj powrót zbliża się wielkimi krokami! Wracam od1 października już - nie było mnie w pracy ....rok i 11 miesięcy:szok:

doris - ale sie wywakacjowałas ! a męzuś co odpoczywał od was? ;-)

odpoczał na pewno ale też tęsknił bardzo, bo w zeszlym tygodniu już nawet usłyszałam, że żyjemy jak cyganie...ja stale na wyjeździe a M siedzi sam w domu jak palec...

Doris hej :) kiedy wracasz do pracy?? Julcia pójdzie do złobka tak?

Julia nie zakwalifikowala się do złobka od września niestety....brak miejsc....dopiero jej kolej w grudniu. Do tego czasu będzie chodzić do Klubu malucha - 3 x w tygodniu (ja i M pracujemy w tej samej "branży":-D więc zawsze mamy w tygodniu jekieś wolne dni - więc poki co 3xw tyg wystarczy.
Zaczynamy 17 września ale na początku 1h dziennie stopniowo wydłużając pobyt - do czasu mojego powrotu do pracy (1.10) mam nadzieję, że julietta się przyzwyczai choć trochę

Doris chyba sie wywakacjowałas? Ty co roku masz takie intensywne wakacje?

czy tylko ja nadal zostaje na wychowawczym w domu i nie wracam do pracy? :confused:
co roku niestety nie bo jak pracuję to jedynie w granicach 3 tygodni mam wolne, teraz siedziałam na wychowawczym to mogłam sobie pozwolić na wakacjowanie :-)

Doris żal wracać, co? Od kiedy do pracy?

żal niestety ale cóż...trzeba przygotować małolaty do szkół a siebie do pracy (01.10).

Julce też ząbek rósl krzywo ale jak wyrósł cały to się wyprostował

dziewczyny....co wasze maluchy jedzą na sniadanie i kolację i o której godzinie??

Julia zjada poł kromki chlebka ok 20 i potem wypija 180 ml MM z 4 miarkami kaszy (przez butlę ze smokiem), w nocy wypija ok 100 ml picia, ok 6 rano też 180 ml MMz kaszą - również przez butlę ze smokiem :-) i ok 10 zjada miseczkę płatków z mlekiem. Nic innego nie chce jesć na śniadanie ostatnio tylko płatki (kulki badź inne)

Ostatnia edycja:
O... To widzę, że się się warszawka trochę ogarnęła na spotkanie z Asinka85 :tak:Szkoda, że ja wyjatkowo niekoniecznie teraz :baffled:
Doris :- ) - może nie będzie tak źle z klubikiem malucha 3 x w tygodniu.... :no: U nas wyprawka prawie gotowa.
Ja- Zołza - trzymam kciuki aby się wszystko poukładało - i u siostry i w pracy. :tak:
edit:Chyba coś w tym jest - nie jesteś na fb, nie istniejszej no ale trudno. :-(

Ostatnia edycja:
Doris u nas mleko z kaszka na 2 śniadanie niestety jeszcze :baffled:, wiec nie doradze...
ale płatki z mlekiem to dobry pomysł, musze to wykorzystac :-)
a jakie mleko dajesz? I jakie płatki dodajesz - zwykłe jakies czy typowo dla dzieci np z bobovity?

reklama
Do góry