reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

mi mąż ugotował zupke jarzynową i poki co zapiekanki, ktore co jakis czas odpala mi w piekarniku:tak: potem ma kupic kurczaka z rozna.

tylko tak sie zastanawiam nad ta jego zupa - zarzeka sie, ze warzywa mrozone kt kupil napewno były do zupy, a szczerze mowiac dziwne jakies papryka czerwona, kukurydza... :confused: widziałyscie takie mrozonki do zupy?????????

reklama
Na przekur mdloscia, bolowi gardla i glowy (biore strepsil i tantum verde plus miod z cytryna) zalozylam czerwona jak strazacka marynarke, ulubione czarne jeansy no dobra zapinam je na gumke i mam otwarty rozporek, pazury czerwone i czuje sie glamour w pracy. To nic ze za oknem smutek i rozpacz.
Ps ide do gina polskiego dzisiaj

heheh- dobre. Ja dzisiaj mam wigilię pracownicza i tez się wystroiłam trochę abrdziej niz normalnie:)Też mam czarne dzinsy obcisłe na tyłku(dobrze,ze dupsko mi nie rośnie póki co), też na gumkę i to różową, która co chwila ogląda świat, bo czarna bluzka z żabotem i stójką jakas przykrótka się zrobiła:) Najgorzej jak zwiedzaniu świata, tej różowej gumce towarzyszy rozpięty rozporek i do wszystkich uśmiechają się moje turkusowe majtki:) cudowne trijo:)

Czekam na czarny pas ciążowy przykryć tej trójcy widoki:)

Witam się popołudniowo
Zaczynam się martwi moją przeziernością u moich szkrabów jeden ma 1,5 to chyba dobrze a za to drugi ma większą 2,1 i tą się martwie :baffled: żeby było wszystko dobrze :crazy:
Ja pasy cały czas zapinam ponieważ po rozmowie z ginem powiedział mi że jak ja wylece przez przednią szybe to ja i maluchy nie przeżyjemy także wole zapinać
Katar to ja mam od początku ciąży i bawet nie wiem czy to normalne kto ma jeszcze dzisiaj albo jutro wizyte to prosze żeby się zapytał czy to normalne
Mlodziak jeśli chodzi o ten szpital to naprwde musi być jakaś masakra współczuje
Jeszcze tydzień do wizyty a ja już bym chciała zobaczyć moje bąble nie moge się już doczekać :happy:
m
oja córcia miała 2, 3 i jest super mądrą dziewczynką -nie masz sie czym martwić kompletnie. A co do pasów to ja słyszałam coś zupełnie innego:) A tak w ogóle to myślę, że to wszystko zalezy od prędkosci, od tego gdzie walnie i kto walnie itp.....nie ma złotego środka:)

kamilka, niestety aktualnie moge sie obejsc smakiem, bo leze plackiem :(
co do wlasnego wykonania, to kury sa :tak:
ale z wloszczyzna gorzej, ewentualnie seler naciowy zamiast korzania, nie znaja tu korzenia pietruszki :( a i koncentraty jakies inne :(
Czasem probuje, ale to nie to samo niestety :(

goldenlucy- gratulacjeeeee na taka wiesc czekalam! :tak:

miki
, nie przejmuj sie, mi sie wydaje, ze to takze zalezy od wielkosci szkrabow? dziewczyny pisaly, ze do 3jest jak najbardziej w normie

Ostatnia edycja:
znowu boli mnie brzuch:sorry2: tak mysle,ze takie cos to mam chyba pierwszy raz:baffled: kurcze od czego to moze byc??? tak było ładnie, tak sie cieszyłam ze ta ciaza jest normalna, ze nic złego sie nie dzieje...:baffled:
mam tylko nadzieje, ze te gorki ktore rzadziudko jeszcze bo rzadko, ale nie sa to jakies np jednostronne skurcze macicy tylko to dzidzius i ze u niego wszystko ok:zawstydzona/y:
przed chwila mi sie skarb wypiał;-)

buziak- bedzie ok, mnie co popoludnie pobolewa, a to kluje, a to np juz czysto zaladek boli- to tak, bysmy sie nie nudzily.

tak jak sobie Was czytam, to sama sie lapie na tym, ze czasem brzuch mi sie dosc mocno napina, a potem rozluznia- nie czuje nic innego, tylko jakby stawal, a potem wracal do normalnego ksztaltu :sorry2:
czyzby to, ktos sie rozpychal?

sicilpol - ja to rozumiem tak: jesli twardnieje cały brzuch równo to skurcze macicy, a jesli z jednej strony to dzidziol. Ja np mam z lewej strony niziuteńko góreczke i czuje ze tam jest ewidentnie wypięte te moje 7cm. To chyba aniołek wyczuł, ze sie boje i daje mi znac, ze u niego wszystko dobrze.. ;-)
kochanie mnie nie boli mnie czasem tak rwie, ze ledwie daje rade:no:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny będzie dobrze bóle wszystkie przejdą:)
Ja pojechałam do miasta i po 2h wróciłam kupiłam troszkę łaszków na przecenie dla 7miesięcznej hmm(siostrzenicy córy) wychodzi na to, ze jestem cioteczna babcia :D a reszte prezentów będę w pl kupować jakoś denerwują mnie ludzie i wszystko męczy. Od ponad miesiąca nie widziałam mojej dzidzi i nie potrafię o niczym innym myślę i na niczym się skupić- tylko na tym czy z nią ok:crazy:

reklama
Też czuję od jakiegoś tygodnia takie jakby napinanie brzucha od środka. Strasznie dziwne uczucie. Zupełnie bezbolesne. I wtedy ten brzuch taki większy się robi, a po kilku chwilach wraca do normalności.

Ja już od połowy listopada śmigam w portkach ciążowych. Znacznie wygodniejsze bo nic nie ciśnie w brzuch, a że trochę z tyłka spadają to szczegół. W normalne spodnie wchodzę bez problemu, ale nie ma szans na zasunięcie suwaka i zapięcie guzika, więc spodnie poprałam, uprasowałam i teraz leżą i czekają na moje lepsze dni :)

Do góry