reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Gratulacje!!!

Ja baby blues nie mam ale za to cały czas się wzruszam byle czym. Staram się nie płakać bo nie lubie publicznie ale łatwo nie jest. No i szybko sie irytuje. Jutro wpadaja przyjaciele ogladac mala i juz nie moge się doczekac!

reklama
Ja ryczałam tylko w 1 tyg po porodzie. I to tak bez powodu. Teraz luuuuuzik :)

Dziś imprezke robie - a niuni jak na złośc calą buzie wysypało. Dlaczego mówi sie ze niemowleta maja idealną skore?? Moja ma straszną. jak przestala się łuszczyc to teraz syfki jej wyłaża. I jak tu sie slicznym dzieckiem pochwalic???
haha no właśnie mnie też te syfki wkurzaja. jak ludziie zaczęli przychodzić oglądać to ten całą twarz.zasypana... no cóż, co robić
mój maly też nie spi od 6. ją zasypiam na siedzaco. teraz zasnął ale sekundę.d temu się zesral więc muszę go obudzić i przebrać... i tak bez końca. zaraz pewnie czkawka a później znow coś i już się nie wyspie

nas tez wczoraj wysypalo. bylismy u poloznej. powiedziala ze po pierwsze kosmetyki nivea do kosza bo co chwile po nich ktos przychodzi wysypany(alan zamieni sie z rafalem bo rafal ma oilan )no i opiernicz za to ze za duzo nabialu jem, ze zrobic teraz sobie tydzien przerwy od nabialu a w szczegolnosci od mleka(a ja nie potrafie i sie mecze:((()i za tydzien mamy przyjsc sie pokazac. ale teraz mi sie przypomnialo ze dzien wczesniej przed wysypaniem alana posmarowalam go probka kremu oilatum z niebieskiego pudelka...wczoraj juz tego nie zrobilam i jest lepiej chyba.

Alan od poniedzialku ma chyba kolki...tzn w nocy spi w miare, ale wieczor potrafi 2-3 godziny bez przerwy plakac, ani jedzenie ani noszenie nie pomaga:-( wczoraj po tym infacolu jakby lepiej. a jeszcze zeby bylo weselej to mam jakis kryzys laktacyjny chyba, wczoraj musialam go 3 razy dokarmic, bo widzial juz 3 godz na piersi i plakal , naciskam a tam nic nie bylo:(mam nadzieje ze sie rozkreci spowrotem bo przystawiam ile wlezie ale dziecka nie zaglodze wiec dokarmiam.
przed chwila bylam w sklepie po inna butelke...mialam canpola easy go...i bylaby ok ale chyba dla starszych dzieci troszke bo am smoczek jest 0-6:/ i chyba to jeszcze za szybko mu leci bo sie krztusi i powietrze lyka a potem brzuszek boli:(kupilam chyba najbardziej antykolkowa jaka znam, dr browns, mam nadzieje ze z nia bedzie lepiej. chcialam aventa ale chyba wycofali w tesco.
normalnie rece mi opadaja powoli, juz 2 tygodnie jestem z dziecmi sama, a maly jak placze to ja ani do lazienki ani zjesc...nic. a rafal jak slyszy ze alan placze to tez cos sobie wymysla ze go np glowa boli i wyje jeszcze glosniej.
sorki ze namarudzilam ale smutno mi jak cholera, zazdroszcze tym ktore maja facetow przy sobie. naprawde.

maly jeszcze spi w wozku wiec go nie ruszam, zaraz bedziemy sie karmic, mam nadzieje ze cos tam mam jeszcze. to jest wogole mozliwe zeby z dnia na dzien tyle mleka mniej bylo?

Dziewczyny a nie przegrzewacie czasem dzieci?
Syfki wychodzą właśnie po przegrzaniu. Widzę to po moim, raz przykryłam go kocem bo myslałam, że mu zimno i od razu syfki mu wyskoczyły :baffled: TerAZ już go nie przykrywam i właściwie wciąż lezy tylko w bodach i cerę ma idealną, aż się położna dziwiła że taka ładna :-)

A tak z innej beczki.
To chyba Dorota pisała, że dostała już okres. U mnie chyba też się zaczyna :szok: Od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres (aż musiałam sięgnąc po znieczulacza) i wczoraj polała mi się tAKA żywa, nie połogowa krew. Sama nie wiem. Chyba trochę za wcześnie. Mały ma 3 tyg, piersią karmiłam tydzień. I już okres??:confused: Ale co innego. Ostatnio to tylko podbarwione brązowo wody się ze mnie lały a tu nagle na podpasce krew:baffled:
Czy możliwe że to jeszcze krew połogowa??

blond mój tak samo ma że w nocy śpi ładnie ale zanim uśnie to wieczorem przechodzimy katorgi :baffled: ani jeśc ani pic ani nosić ani leżeć nic mu nie pasuje . . .
a z tym pokarmem to ja np. mam często tak, że jak nacisnę cyca to nic nie leci ale jak przystawiam małego to słysze że cośtam łyka .. chociaż też bywa tak że on ssie ssie i sie złości jak nie wiem co rzuca na wszystkie strony odrywa sie od cyca po sekundzie znowu szuka i tak cały czas w takich sytuacjach ja mu daje mieszanke tylko mocno ciepłą bo on lubi bardzo bardzo ciepłe mleko prawie gorące:p wtedy i więcej zje i szybciej sie uspokaja

verita to wychodzi na to, że też okresu dostałaś bo te brązowe wody to jak już się kończy oczyszczanie .. więc już nie ma skąd krew lecieć, u mnie do tej pory takie brązowe wody lecą co jakiś czas a ostatnio mnie brzuch jak na okres pobolewa ciekawe co z tego wyniknie

Ostatnia edycja:
Verita ale przy przegrzewaniu to by mialy potowki wszedzie a nie tylko na buzi a u nas no za uszkami i na policzkach kolo uszek . chociaz moj lubi jak mu cieplo, inaczej nie zasnie,

KAmila moj zauwazylam ze tez woli cieplejsze mleko i tez szybciej po nim zasypia. ale i tak chyba najlepiej kapiel dziala na te kolki. najgorzej to masowanie brzuszka, albo ja nie potrafie albo juz nie wiem, bo jeszcze gorzej wtedy.

Verita ale przy przegrzewaniu to by mialy potowki wszedzie a nie tylko na buzi a u nas no za uszkami i na policzkach kolo uszek . chociaz moj lubi jak mu cieplo, inaczej nie zasnie,

KAmila moj zauwazylam ze tez woli cieplejsze mleko i tez szybciej po nim zasypia. ale i tak chyba najlepiej kapiel dziala na te kolki. najgorzej to masowanie brzuszka, albo ja nie potrafie albo juz nie wiem, bo jeszcze gorzej wtedy.

nam kąpiel nie pomaga wcale, masowanie brzuszka bywa ciężkie bo jest jeszcze większy krzyk i prężenie się ale ja znalazłam jeszcze jeden sposób :) turlam go po łóżku ! wtedy czasem z wysiłku i bąka puści i w ogóle jakoś przestaje wtedy płakać

moj po przegrzaniu ma potówki własnie na buzi :-) i tylko tam :tak:

Kami ty to karmisz piersia wiec tym bardziej dla ciebie za wczesnie :szok:

A mialam nadzieje na kilka miesiecy spokoju :baffled:

hmmm to moze rzeczywiscie to potowki...milo by bylo. bo ja dziekuje za kolejne AZS czy inna alergie...potowek latwiej sie pozbyc

Kamila turlanie ?:Dwazne ze dziala:D

udalo mi sie odciagnac 100 ml z obydwu...ewidentnie jest mniej bo kilka dni temu odciagalam 140ml:( czemu to tak?

reklama
Hej :) Wpadam pochwalić się że dzisiaj odzyskałam swoje stopy, hura! ;) To znaczy jeszcze są ciut opuchniete ale naprawdę niewiele i wyglądają prawie jak moje. Idę poczytać chociaż ostatnia stronę-na mojej komórce nie mogę zmieniać stron, tylko ostatnia :(

Do góry