reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

To jutro w takim razie trzeba zakupic cytrynke ;) i hurtowo-aphtin i vagothyl ;) cos musi zadzialac... choc P.twierdzi, ze juz mu lepiej po umyciu zebow szczoteczką elektr...:sorry: mhmmmmm...:sorry::cool2:;-)

reklama
Laski oczywiście, że Polka nie lata w grubych rajtuzach:) Dziś było 17C, ja mam na oścież otworzone drzwi tarasowe (tam ma basen z kulkami) i Pola lata w obie strony. Dlatego wsadziłam ją w cienkie, bawełniane rajtki.

muńka
owszem zakładam getry i skarpety antypoślizgowe, ale po max. 30min. Pola ściąga skarpety:D

hatszept
1 łyż. sody oczyszczonej na pół szklanki ciepłej wody i płukanka - dobre na afty. Równie dobry sok z aloesu jak cytryna:) Pierwszych skarpetokapci Pola nie cierpi! Ściąga i wkurza się, że ma je na stopach, więc oddałam. Nie pasowało jej to podłoże:D Drugie z twojego zdjęcia będę używać w zimie, bo latem kapci nie uznajemy:) Rajtki nie spadają, bo mają taki sam antypoślizg jak skarpetki np. kropki antypoślizgowe Rajtuzy, rajstopy do raczkowania Sterntaler dla dzieci lub YORKER YO RAJSTOPY RAJSTOPKI ANTYPOŚLIZGOWE 92-98 (3341623253) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Moje chłopaki:)
DSC_1962.jpg
I pomyśleć, ze jak zaczynałam go pilnować miał 9miesięcy :)

Załączniki

• DSC_1962.jpg
    DSC_1962.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 51
kasiekz ja kupowałam małej ostatnio w kappahl rajtuzki na dziale dla większych dziewczynek i mają antyposlizgi ;-) Ale ja z reguły zakładam jej getry i skarpetki i na to ma kapcie jak już dziewczyny pokazały tylko, że FIORINO - FIOLET one mają takie dodatkowe antypoślizgi (co prawda przedni już się wytarł od nadmiaru użytkowania..) także polecam :happy: u nas mała nie chce chodzić boso, bo mamy zimne podłogi i staje na palcach i podnosi na zmianę nogi do góry i wyciąga ręce.. :-D

hatszepciku oszczędzaj się!!! ściskam Was obie mocno :happy:

Aga super chłopaki! :happy2:

U nas wczoraj Lena miała zderzenie z drzwiami którymi wchodził jej tatuś. To dopiero był zawał :confused2:

Hej hej :-)

Spóźnione gratki dla Monisi, Lenki, Nikoli - czy kogoś pominęłam? :sorry2:

Miałam bardzo odjazdowy weekend - w piątek impreza, w sobotę piknik z przyjaciółmi ( z którego musiałam się wcześnie zawinąć, bo Julek zaczął mieć znowu lekką temp.) a wczoraj odwieźliśmy starszaka na wakacje do cioci na wieś. Wracałam autem, bo oczywiście M. i mój tato uchachani, więc byłam padnięta na maksa, a tu mi dziecię jeszcze niespodziankii na noc przygotowało - od 24.40 do 4 budził się z krzykiem dosłownie co 7 minut :baffled: O czwartej, mimo że to był akurat mój "dyżur" poszłam do M. i powiedziałam mu, że nie ma bata, muszę się zdrzemnąć chociaż dwie godziny, bo będę w pracy zombie i ma iść do potfora i go uspokajać.
Nie wiem jaka przyczyna, dostał katar (od kilku dni coś go brało), może to przez to a może zęby? Albo nadmiar bodźców i atrakcji z wczoraj??

W dodaktu dzisiaj po raz pierwszy opiekuje się nim Beatka, więc drżę na myśl, co to będzie, jak to będzie. W zeszłym tygodniu chodziła do teściowej na "szkolenie", ale same wiecie... ech..

Byłam na basenie - sama :-D:-D cały basenik mój :-D TO jest basen rehabilitacyjny, więc nie tak wielki jak standardowe, ale miło i przyjemnie. Czuję się suuuuper!

kasiekz ja kupowałam małej ostatnio w kappahl rajtuzki na dziale dla większych dziewczynek i mają antyposlizgi ;-) Ale ja z reguły zakładam jej getry i skarpetki i na to ma kapcie jak już dziewczyny pokazały tylko, że FIORINO - FIOLET one mają takie dodatkowe antypoślizgi (co prawda przedni już się wytarł od nadmiaru użytkowania..) także polecam :happy: u nas mała nie chce chodzić boso, bo mamy zimne podłogi i staje na palcach i podnosi na zmianę nogi do góry i wyciąga ręce.. :-D

hatszepciku oszczędzaj się!!! ściskam Was obie mocno :happy:

Aga super chłopaki! :happy2:

świetne te paputki, chyba najładniejsze z tych wszystkich stron.

Hej hej :-)

Spóźnione gratki dla Monisi, Lenki, Nikoli - czy kogoś pominęłam? :sorry2:

Miałam bardzo odjazdowy weekend - w piątek impreza, w sobotę piknik z przyjaciółmi ( z którego musiałam się wcześnie zawinąć, bo Julek zaczął mieć znowu lekką temp.) a wczoraj odwieźliśmy starszaka na wakacje do cioci na wieś. Wracałam autem, bo oczywiście M. i mój tato uchachani, więc byłam padnięta na maksa, a tu mi dziecię jeszcze niespodziankii na noc przygotowało - od 24.40 do 4 budził się z krzykiem dosłownie co 7 minut :baffled: O czwartej, mimo że to był akurat mój "dyżur" poszłam do M. i powiedziałam mu, że nie ma bata, muszę się zdrzemnąć chociaż dwie godziny, bo będę w pracy zombie i ma iść do potfora i go uspokajać.
Nie wiem jaka przyczyna, dostał katar (od kilku dni coś go brało), może to przez to a może zęby? Albo nadmiar bodźców i atrakcji z wczoraj??

W dodaktu dzisiaj po raz pierwszy opiekuje się nim Beatka, więc drżę na myśl, co to będzie, jak to będzie. W zeszłym tygodniu chodziła do teściowej na "szkolenie", ale same wiecie... ech..

no to faktycznie ciekawy weekend!! Zdrówka dla malucha!!

I jeszcze mi zimno i chyba mnie coś łapie ... buuu. Idę po ciepłą herbatę.

Muńka zazdroszczę basenu, brakuje mi bardzo takiej rozrywki..

hej hej

kurde nie wiem co się dzieje z tą moją dziadygą ostatnio ma pobudki w nocy po 2 godziny, próbowałam ją przestawić na jedną drzemkę w ciągu dnia i się nie da pada mi około 9.30-10 i później około 16

muszę spróbować tych pieluchomajtek z Lidla !!!!

katrina a Twoje hasło sztandarowe rewelacyjne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-)

Aylin fajnie macie z tym nocnikiem, moja ciągle mi z niego wstaje jak na razie :baffled::baffled::baffled:

kasiek jak na allegro nie ma takich rajstop Rajstopy antypoślizgowe - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moja też ciągle ściąga skarpetki i przez to lata na bosaka

Muńka może i ja dziś na basen wybędę, choć nie czuję się na siłach po dzisiejszej nocce :-:)-:)-:)-(

Aga fajne te Twoje chłopaki :-):-):-)

Iwon to poszalałaś w weekend, ja standardowo w domu bo sama, wczoraj mój K zjechał ale co z tego jak ledwo żywy, a dziś znowu do niemcowni wybył, także w tamtym tygodniu spał 2 noce w domu !!!!!!!!!!!!!!!!

Iwon - oby nic Cię nie dopadło!!!

alijenka - nie dziwię się, że nie masz siły. Może jej przejdzie niedługo to nocne budzenie. Czasem Gabi też ma kilka gorszych nocy, a potem znów wsio wraca do normy.

reklama
;-)

Moja też dziś wcześnie zasnęła, bo druga drzemka pominięta, a pierwsza krótka, więc wczesna pobudka jutro jak nic ;-) no ,ale raczej nie 4.30...

czy nie tylko moja tak ma, ze jak krocej spi w dzien to i wczesniej sie budzi :dry: :-)

wy tu już pieluchomajtki omawiacie a ja się zastanawiam jak tu zacząć nocnikowanie :sorry: jakieś podpowiedzi???

dziewczynki co myślicie o zaktualizowaniu wątku z harmonogramem... plis bo ja mam znów same dylematy zwłaszcza że Misia od września idzie do żłobka więc muszę co nieco pozmieniać :tak:
my tez dopiero na nocnik zaczynamy sadzac i robie(staram sie) jak Aylin- przed kapiela i rano po nocy :tak:
Co do harmonogramu w wolneh chwili napisze ale u nas sie duzo nie zmienilo :sorry2:

Choc dzis zawalu nie dostalam, mlody chcial sie wspiac na krzeselko i polecial do tylu jak dlugi :( moja mamuska tak sie wystraszyla, ze zaslabla cale szczescie, ze zdazyla usiasc.

wspolczuje przezyc :-(
i super, ze odwiedziny sie udaly :tak::-)

muńka owszem zakładam getry i skarpety antypoślizgowe, ale po max. 30min. Pola ściąga skarpety:D

na sciaganie skarpetek polecam socks'y :tak: super trzymaja skarpetki i nie na bata, ze dziecko zdejmie skarpetke :-D
Sock Ons Brights 8 Colours,2 Sizes Keep Babies Socks On | eBay

Iwon- weekend wydaje sie intensywny, nie dziwie sie ze padlas ;-) a niunkiem sie nie przejmuj da sobie rade z Beatka ;-):-p

Munka- a Ty jakies vipowskie wejsciowki na ten basen masz :-D u nas z rana tez zazwyczaj puchy :tak:

Po poludniu wizyta u dentysty prosze o &&&& bo zapowiada sie ciezka i bolesna godzina :baffled::baffled::baffled:

Do góry