Kochana to jest wózek Xlander XA wersja 2010Efinka przypomnij mi markę bo dla mnie odróżnienie to abstrakcja, a fajny jest![]()
reklama
podgrzybek
Mama Bartocha
Dziewczyny, czy myślicie że kupowanie używanego fotelika jest niebezpieczne? Wiem że oszczędzać na dziecku nie można, ale teraz tyle wydatków.... Nigdy nie wiadomo czy się na jakiś powypadkowy nie trafi...
podgrzybek
Mama Bartocha
roziaaa - tylko to przez internet, więc nie wiem na 100% w jakim jest stanie, czasem zdjęcia sa tak zrobione że ukrywają coś. Ja bym kupiła tylko mąż mówi że takie rzeczy trzeba kupić nowe, bo te powypadkowe sa już niebezpieczne dla dziecka. I nie wiem...
Podgrzybek - z fotelikami to jest teoretycznie tak, że powinno się je mieć co najwyżej po swoim starszym dziecku albo od dobrych znajomych. Chociaż z drugiej strony jeżeli ma się wybór - bardzo dobry używany fotelik z allegro albo jakiś z niskiej półki cenowo-jakościowej, który nigdy nie przechodził crash-testów i pewnie jest mega niebezpieczny to ja bym zdecydowanie wybrała ten pierwszy.
oleńka:)
Fanka BB :)
Co do fotelików to zgadzam się z Kasią.Lepiej dobrej firmy kupić używany,niż byle co bez testów.My mieliśmy używany fotelik dobrej firmy po testach.Niestety w marcu mąż miał wypadek z córeczką i fotelik zdał egzamin.Mężowi i Julce nic się nie stało.Fotelik pękł ale nic małej nie było.Fotelik wyrzuciliśmy nie miałabym sumienia sprzedać go dalej,narażając na niebezpieczeństwo inne dziecko.Teraz małemu kupimy nowy fotelik takiej samej firmy co mieliśmy,mamy do niego bazę do auta.A poza tym ufam w jakiś sposób tej marce.W końcu Julce nic się nie stało.Faktycznie cena jest spora bo jakieś 700zł ale używany można za połowę ceny kupić na allegro.
agatakat
Fanka BB :)
fotelik jesli uzywany to tylko dobrej firmy typu maxi-cosi
my mielismy fotelik od razu z wozkiem ale moj T. sie naczytala ze ten fotelik nie ma etestow i zaczal gadac ze albo nie ma tych atestow albo nie przeszedl!
mielismy ten komfort ze moglismy kupic nowy fotelik z dobrej firmy, kupilismy wlasnie maxi-cosi nosidelko do 12 miesiecy. a potem kupimy juz kolejny do 4 lat
a ten co byl przy wozku mam zamiar sprzedac
aa a ten maxi-cosi moge zapinac do mojego wozka wiec nie stracilam funkcji mocowania fotelika do stelazu.

mielismy ten komfort ze moglismy kupic nowy fotelik z dobrej firmy, kupilismy wlasnie maxi-cosi nosidelko do 12 miesiecy. a potem kupimy juz kolejny do 4 lat

a ten co byl przy wozku mam zamiar sprzedac
aa a ten maxi-cosi moge zapinac do mojego wozka wiec nie stracilam funkcji mocowania fotelika do stelazu.
podgrzybek
Mama Bartocha
No ja też się za maxi-cosi rozglądam, ale city.
reklama