reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Ola, mowisz, ze skurczy tych prawidziwych nie da sie z niczym pomylic??? ja tam za kazdym razem mysle, ze to JUZ ;D, bo mnie akurat te przepowiadajace bola :( ale co tam, chyba jakos przezyje ::)

Magi, nie wizielam zadnego skierowania, wogole nie mam zamiaru mu mowic, ze pojade do Trzcianki, po co ma sie facet denerwowac...takie skierowanie to chyba nie jest konieczne, zreszta zapytam sie w sobote w szkole, co by to byla jasnosc odnosnie tej kwestii. tylko zastanawia mnie inna rzecz, jezlei chodzi o porod w wodzie...w necie jest napisane, ze potrzebna jest zgoda lekarza prowadzacego...
na pilce skacze i siedzi sie rewelacyjnie ;D gorzej u mnie z motywacja do cwiczen (te oddechowe to jeszcze robie, ale fizycznych to juz nie... :( ) i sie zastanawiam czy przez to nie bede miala trudniejszego porodu...bo moja kondycja jest do bani :-[
pozdr

reklama
Massandro, to wypytaj sie jutro na zajeciach jak jest z tym skierowaniem, tym razem mnie nie bedzie.
Co do cwiczen, to mam tak samo ;) Na zajeciach lubie bardzo cwiczyc (wolalabym wiecej cwiczen a mniej gadania ;) ), ale w domu nie mam ochoty sie zmobilizowac....Cwicze oddech tylko, ale tez jak mi sie pzypomni...czyli nie za czesto, ale chociaz ze 2 razy dziennie.

Dziewczyny ja na nadal 2 w 1. Już zaczynam łapać doła. :(

Miałam dziś umówić się na masaż szyjki, ale spróbuję najpierw naturalnie - myciem podłóg. Masaż przełożę na poniedziałek bo i tak nie mam jeszcze rozwarcia.

I jeszcze pogoda się psuje. Ech, kończę narzekania i biorę się do roboty. ;) ;)

hej!mam pytanko jakie pieluszki zamierazcie kupić na pierwsze dni dla dzidziusia, a i jaki płyn do higieny intymnej polecacie do szpitala - żeby rany poporodowe się szybciej goiły???

Basoni, trzymam kciuki, pamietam ze Ola tez jakos w piatek marudzila ze nic sie nie dzieje, a potem cyk dzidzius byl :)

Ewa, jesli chodzi o plyn do higieny intymnej od lat uzywam wylacznie lactacyd femina. Oprocz tego wskazane sa z tego co wiem plukanki tantum rosa (saszetki kupuje sie w aptece), oraz przemywanie rivanolem - jesli dobrze kojarze, to taka tabletke rozpuszcza sie w wodzie, jest taki zolty roztwor, swietny do gojenia ran.

Co do pileuszek, to w Trzciance sami daja ;) Ja pewnie kupie mala paczke pampersow, a tak w ogole to juz w domku zamierzam uzywac tetry ;)

Basoni, jak tam mycie podlog??? ciekawe czy podzialalo :)

Magi, pytalam o skierowanie do szpitala - nie jest potrzebne, kazdy szpital MUSI przyjac rodzaca :) no i ta zgoda lekarza prowadzacego na porod w wodzie tez nie jest potrzebna - bo na koncu o tym czy urodzisz do wody decyduje lekarz, ktory jest przy porodzie :)

milej niedzieli dla wszystkich
pozdr

czesc dziewczyny!
mialam dzisiaj okropna noc :( nie dosc, ze wstawalam co chwilke do wc, to jeszcze dopadl mnie bol taki jak na miesiaczke i cala noc sie meczylam. boli do teraz. :( postanowilam wiec poprawic sobie humor i upiec jakies dobre ciasto ;D szczegolna ochote mam na ciasto czekoladowe ;D czy ktoras ma jakis wyprobowany przepis?
ostatnio zazeram sie wprost czekolada...i wczoraj gdzies przeczytalam, ze to organizm zbiera zapasy, bo przygotowuje sie do czekajacego go wysilku :) niezle, nie??? a ja sie zastanawiam czy przez te moje upodobania kulinarne nie utucze dzidziusia...
pozdr :)

reklama
Massandro, wspolczuje ciezkiej nocy, to tragiczne kiedy czlowiek zle czuje sie w nocy, wtedy wszystkie wrazenia sie chyba poteguja i czlowiek czuje sie do tego taki osamotniony w tym cierpieniu.
Nie znam niestety przepisu na ciasto czekoladowe, znam na dobrego torcika, ja go bardzo lubie, cos mi sie chrzani i nie moge podac linka niestety, podaje przepis:

Brzdąc
Składniki
Biszkopt: 4 jaja, po pół szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 2 jaja, łyżka mąki ziemniaczanej, po 3/4 szklanki mleka i cukru, pół kostki masła lub margaryny, 2 łyżki kakao, kieliszek wódki

Sposób przyrządzania

Ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Następnie dołożyć żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Wyłożyć ciasto do okrągłej tortownicy lub prodiża i piec 30 min. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy krążki. Żółtka, cukier, mąkę oraz mleko dokładnie wymieszać i, cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa zagotuje się i zgęstnieje, przykryć ją i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie utrzeć masło z kakao i stopniowo dodawać wystudzoną masę. Na końcu - delikatnie mieszając - dodać dwa białka ubite na sztywną pianę. Krążki biszkoptu nasączyć osłodzoną mocną herbatą z wódką i przełożyć kremem, pozostawiając trochę masy do posmarowania wierzchu i boków ciasta. Torcik ładnie wygląda posypany startą czekoladą i wiórkami kokosowymi, a z boków posiekanymi orzechami lub migdałami.

Przepis ze strony: www.kulinaria.pl

Poza tym ja tez mam chec na czekoladke, w ogole musze jesc moze nie duzo wiecej, ale czesto, waga mi sie zatrzymala wiec pewnie wszystko idzie w dzidziusia :) Nabiera tluszczyku :)

Do góry