reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już ???

A ja sie zaraz lapie za odkurzanie,zreszta robie to co 2-gi dzien. Potem sprzatne w lazience,pomyje podlogi i  upiore 2 kocyki bo wczoraj mi sie nie chcialo.

reklama
felqua pisze:
A ja tak narzekalam ze nie mam skurczow- i tej nocy dostalam za swoje- mialam takie skurcze ze myslalam ze bede po scianach chodzic z bolu, a po dwoch godzinach nagle zupelnie mi przeszly i do tej pory po prostu cisza.

u mnie tez sie takie pojawiaja, trwaja gora 2 godziny i przechodza. to pewnie te przepowiadajace (chociaz wolalabym zeby to byly te prawdziwe) ;)

aniam: ty kochana uwazaj na siebie jeszcze troszke czasu ci zostalo, niech malenstwo sobie przytyje jeszcze bo ubranka beda na niego za male :) nie przeforsuj sie za bardzo

Jak moj maz wybedzie z domku to tez odkurze :laugh: (bo jak jest to mi nie pozwala) i moze jakies lzejsze smieci wyniose ?... ALe sie rozmarzylam  ;D
Ja to widze, ze nie ma co przesadzac z tym uwazaniem i oszczedzaniem sie bo potem jest tak u Agao. Ja juz za tydzien chce urodzic :) A jak sie trafi 2 dni wczesniej to tez nie bedzie tragedii, bo dzidzia ponad wiek rozwinieta :) Oczywiscie jak bedzie chciala dluzej siedziec to posiedzi ;D

Magdalenka- ona juz dwa tygodnie temu wazyla okolo 2800 ! Jak do 40 tygodnia w ciazy pochodze to mala dojdzie do jakis 4 kg- ja nie chce ;)

wiecie co
już chcę urodzić najpierw jak się dowiedziałam że już może w sobotę to się zkichałam potem przestawiłam się ze ok no i jak zaczęłam czekać to guzik :(

aniu: ja wiem ze takie grubiutkie dzieciatko moze przerazac jesli patrzy sie przez pryzmat naturalnego porodu, ale prosze cie uwazaj na siebie. jak za mocno poszalejesz z porzadkami to moze to tez tobie zaszkodzic (jakies bole brzuszka itp) tak wiec wszystko spokojnie rob i powolutku. a swoja droga to dobrze ze cie maz tak pilnuje :) choc wiem ze to wkurzajace bo mi tez zabrania wielu rzeczy (ale jak idzie do pracy...) jednak mam teraz tak ze malutko mam silek i organizm jakby sam poprzeczke stawia :)
agao: zobaczysz jeszcze cie malenstwo zaskoczy i niespodziewanie porod sie zacznie- moze tez maluszek sie porodu boi i musi sie do tej mysli przyzwyczaic ze do osiemnastki u mamusi w brzuszku nie da rady siedziec :D

Magdalenka- ja oczywiscie super ciezarow nie nosze ani nie biegam :) ALe powoli przestaje sie bac robienia czegokolwiek z rekami w gorze i od wczoraj sama pudelka lekkie z szafy wyciagam :) A podloge mylam w kucki (no, na jednej nodze, bo drugie kolano po zerwaniu wiezadla 6 miesiecy temu nadal na takie wyczyny nie pozwala). I za odkurzacz sie wreszcie wezme- w koncu nie jest to az tak meczaca sprawa.
Powiem ci, ze jak np. caly dzien lezalam to sie duzo gorzej czulam- nie tylko biodra bolaly, ale zolodek w fatalnym stanie a o samopoczuciu nie wspomne. A mowia, ze wlasnie samopoczucie teraz bardzo dla dzidzi wazne.

W sumie to lekarz kazal mi lezec prawie tak jak Agao od konca listopada, ale ja tylko zaczelam bardziej sie oszczedzac (np. odpadly spacery z psami i samodzielne robienie wiekszych zakupow oraz mycie podlog), natomiast pozostalam "mobilna" i jak na razie w dalszym ciagu wszystko jest ok (choc szyjka systematycznie powolutku sie skraca) i zadnych lekow nawet brac nie musialam. Wiec mysle, ze ten tydzien spokojnie wytrwam a potem to juz luzik :) (zwlaszcza ze wg moich i meza wyliczen dzidzia poczeta zostala jakis tydzien do 10 dni wczesniej niz zalozyl to lekarz :) )

dobrze, skoro czujesz sie na silach robic powoli te wszystkie rzeczy to rob. ale pamietaj ze nie od razu rzym zbudowano :D och jak mi sie skojarzylo hehe

Zadno cokolwiek tu do Was piszę, a systematycznie czytam Wasze posty. Aniam mam pytanie: jak krótka jest Twoja szyjka i czy masz już rozwarcie, bo ja mam i tez powinnam leżeć ale jakoś nie bardzo mogę wyleżeć ;)

reklama
2 tygodnie temu miala 1 cm i byla mieciutka, teraz nie wiem, pewnie za jakis tydzien wybiore sie do lekarza- no chyba ze sie cos wczesniej zacznie ;D Wg lekarza, ktory mnie badal miala wytrzymac dwa do 3 tygodni po czym zgladzic sie do calkowitego zera. Ale juz sie nie boje- jutro koncze 36 tygodni, wiec najgorsze za mna :)

Do góry