caly sloiczekDziewczyny ile wasze maluchy zjadają takiej zupki na obiadek, zakładając że jest to już normalny samodzielny posiłek?
marchewka zatwardza, mojej jak podalam marchewke to zrobila kupke ale duzo twardsza niz wczesniej i tylko jedna dziennie robila a wczesniej tak 3-4, teraz je juz cale obiadki to tak 2-3 dziennie zrobiU nas marchewka była bleeeeee wczoraj i przedwczoraj a dzisiaj dałam małej trochę marchewki i zaraz butlę z herbatą i tym sposobem zjadła i się uśmiechała przy tym a później to już nawet sama otwierała buźkę. Moim zdaniem w jej przypadku nie tyle chodziło o smak marchewki tylko o przełykanie, bo mimo że to papka to połknąć trudniej niż mleczko;-)
Martwi mnie tylko to, że o 3 dni podajemy małej marchewkę i od 3 dni nie zrobiła qpy :/ Jest spokojna, śpi ładnie, nie spina się i nie płacze, więc chyba wszystko ok - może jutro zrobi..
P.S. kto by pomyślał, że będę tak na qpę czekać![]()
a co do popijania w czasie jedzenia... jak to robicie? dajecie piciu w czasie karmienia czy po? bo ja wczesniej dawalam sloiczek a po karmieniu od razu mleczko, potem zaczelam podawac po karmieniu wode a teraz wlasnie zauwazyalam ze mala woli popic sobie w czasie karmienia i to woda z soczkiem... mozna tak?
... jeny jak tylko zobaczył miseczkę to myślałam że mi wyskoczy z huśtawki
a pysio otwierał jak szalony! Widac nastał jego czas...