reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

No widzę, że odnośnie kupy nie tylko ja mam takie skojarzenia, u nas ciastolina wychodzi. A walory zapachowe zwalają z nóg:-):baffled:

reklama
dziewczyny ile maleństwo może dziennie wypić harbatki - my podajemy z kopru włoskiego

herbatki/wody powinno się podawać dziecku tyle ile wypija jednorazowo mleka... czyli w 5 m-cu (czyli po 4 m-cu) życia jest to 180ml a w 6 m-cu (czyli po 5 m-cu) 210ml.

kinguunia a Ty karmisz piersią ?? bo elvie wiem, że tak, na piersi dziecko powinno już po ukończeniu 4 m-cy powinno próbować glutenu. na mleku modyfikowanym wprowadza się gluten po ukończeniu 5 m-cy

U nas pierwsza prawdziwa kupa :zawstydzona/y: a nawet dwie. Od tygodnia Adaś szama, a po 4 dniu jabłuszka z marchewką dziś zawitał kupsztal o konsystencji... modeliny:-) baaa..tak plastycznej i zbitej, że lepić można. Sorki za porównanie ;-)

a myślałam że tylko jak tak to porównuje do modeliny i plasteliny :-D u nas taka sama qpka występuje.

a ja pol lyzeczki zalewam wrzatkiem mieszam idaje do posilku
dokladnie tak samo robie. Mam kaszke z Nestle...

U nas pierwsza prawdziwa kupa :zawstydzona/y: a nawet dwie. Od tygodnia Adaś szama, a po 4 dniu jabłuszka z marchewką dziś zawitał kupsztal o konsystencji... modeliny:-) baaa..tak plastycznej i zbitej, że lepić można. Sorki za porównanie ;-)
u nas identycznie - modelina :-D
A ja cisnie to sie czerwona robi jak burak:baffled:

hehe my mowimy "dorosła kupa" :-)

a kasza manna jest bleeeeeee

ktos ma inny pomysl na gluten????

Daga- biszkopt. Jak nie chcesz dawać kupnych to upiecz- troszkę dasz dziecku, a resztę z małżem zjecie ze smakiem ;)

reklama
Ja piersią karmię, Lena ma już 4 miechy z hakiem, więc jakiś gluten powinna dostawać? Lekarz nic nam o tym nie powiedział.
Kici - proszę o więcej info:-)

Do góry