reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

reklama
No, to Pola moze sie stolowac z Helenka Gosienki i z Bartkiem, zas my pojdziemy z torbami :-D
Moj tez po zlobku wrzeszczy, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam... a jak nie ma am to jest dziki ryk, a ze go dziasla bola i am jest utrudnione to ryczy i je :-D masakra jakas ;-)

Aga niedawno Agnieszka pytala o to samo, wiec cofnij sie kilka stron :) generalnie zasada jak u doroslych boalko i weglowodany, mozna dodac sok pom.z ktorym zelazo sie dobrze przyswaja, jaja, serki, zupy mleczne, pasta z jaja jest super :)))

u nas na śniadanie zawsze mm, tylko kasze/ płatki/ ryż/ makaron i dodatki typu własny dżem, cynamon, owoce się zmieniają

U nas menu też specjalnie urozmaicone nie jest - poza kaszą jada jajecznicę, kanapki, serek wiejski, sporadycznie naleśnika

Pytanie o UHT.
Wiem, ze Zielona je podaje, ktos jeszcze????
Kiedy 'bezpiecznie' przejsc na takie mleko?????
Czy to trzeba zagotowac, czy wystarczy podgrzac???? Mozna podgrzewac w mikrofali????? Zapach gotowanego mleka doprowadza mnie do odruchow wymiotnych.

Katik - ja podaję, ale sporadycznie, np. kaszę mannę albo budyń na UHT robię. Lence nic po nim nie jest.

Poza tym odkryłam kaszki mleczne HIPP i HUMANA. Wcześniej Lena najczęściej Nestle jadła, czasem BoboVitę. Te nowo odkryte są wg mnie dużo lepsze, bo mają 250g i mniej ich trzeba dać aby odpowiednią gęstość uzyskać, cenowo niby trochę droższe, ale w konsekwencji na dłużej starczają. Lubimy też te z serii "Na zdrowy brzuszek", ale trzeba je na mleku robić.

reklama
Katik, moje dziecko ostatnio zapalalo miloscia do mleka. Kilka razy dziennie potrafi wolac "eko, eko". Daje jej zwykle z kartonu, podgrzewam w mikrofali jak jest z lodowki i tyle. Ogolnie nic jej nie jest, chociaz zauwazylam, ze robi gestsze kupy, ale nie wiem czy to akurat od mleka.

Do góry