reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzień dobry wszystkim,

my już prawie gotowi, bo zaraz idziemy na spacerek i po jedzonko, bo dziś zupka buraczkowa będzie i kilka produktów nam brakuje;-)Wiki tylko zje śniadanko i wychodzimy

Twój post przypomniał mi niestety zdarzenie z mojego dzieciństwa. Byłam wtedy na kolonii i miałam ok.12 lat. zachorowałam na ospę wietrzną i trafiłam do izolatki. Po jednym dniu poczułam, że zaczyna boleć mnie ucho, a\ że często chorowałam na zapalenie ucha środkowego, to wiedziałam, co trzeba robić. Poszłam w nocy do pielęgnarki i porosiłam o watę i spirytus kamforowy, a ta p***a mi na to, że jestem panikara i że jej dzieci są dzielniejsze ode mnie, bo tak nie marudzą. Potem, jak już nie mogłąm wytrzymać poszłam do niej drugi raz, okazało się, ze wyszła "do miasta" (czytaj "na dyskotekę"). W końcu nad ranem moje współlokatorki poszły ją błagać, żeby coś mi dała, bo wyłam z bólu już kilka godzin. No to się zlitowała, tylko trochę za późno... Rano na watce z ucha była krew-popękały mi naczynka krwionośne z bólu i przez to mam obniżony słuch w lewym uchu. Tak to właśnie jest w naszej POLSCE. Przykre....

:szok::wściekła/y:ale się biedn nacierpiałaś, ale ja mam nadzieję, że twoim rodzice coś z tym zrobili, przecież to juz pod prokuratora podlega, tymbardziej, że uszczerbek na zdrowiu przez taka jedzę:wściekła/y:ach, szkoda słów na takich...ale ja wierzę, że tacy jeszcze zapłacą za takie postępowanie

U nas kolejna wyprawa po buty dla Juleczki nieudana...spodobaly nam sie jedne - kosztowaly 159zl:szok::szok::szok:i na razie wstrzymalismy sie, a Wy ile płaciłyscie za buciki, Tygrysku Olcia wiem że juz macie:tak::tak:
W sumie Madziu pytanie nie bylo do mnie skierowane, ale odpowiem jesli nic nie masz przeciwko, bo my tez juz mamy buciki. Mamy buciki z Bartka, ale niestety najtansze one nie byly, kosztowaly 149zl, chociaz i tak uwazam, ze nie warto dawac tyle za buty na jeden sezon:eek:
Asiulka pytalam Was wszystkie, ale wyszczegolnilam dziewczyny bo one pokazaly mi zakupione buciki....a moge prosic Cie o fotke tych zakupionych butkow, u nas w Bartku wszystkie od 159zl wzwyż nawet do 249zl:szok::szok::szok:

dziewczyny, a mogę zapytać czemu wy takie drogie buty kupujecie?muszą to byc koniecznie jakieś firmowe?
no bo ja na allegro widziałam nowe butki za 40-60zl, zwykłe kozaczki ocieplane, bo uważam, że po pierwsze Wiki i tak nie będzie w tym sezonie niewiadomo jak biegał, przecież taki dzieciaczek szybko sie męczy, no i kupować takie drogie tylko na kilka razy?przeciez nóżka zaraz urośnie.
No nie wiem, ale ja uważam, że to bezsensu, ja jak pojadę do PL to mam zamiar kupic właśnie takie max do 60zł

reklama
Witajcie :-)

Beciaczku ja podobne jak Ty, napewno nie kupię małemu drogich butów :no::no:, po pierwsze, że to dla mnie za duży wydatek, (i to na 3-4 miesiące) po drugie, Alan ledwo na nogach stoi (teraz) sam, więc jeszcze trochę czasu zejdzie do samodzielnego chodzenia, pewnie i tak większość będzie w wózku :tak::tak:

Dzień dobry.

dzień dobry wszystkim,

my już prawie gotowi, bo zaraz idziemy na spacerek i po jedzonko, bo dziś zupka buraczkowa będzie i kilka produktów nam brakuje;-)Wiki tylko zje śniadanko i wychodzimy

:szok::wściekła/y:ale się biedn nacierpiałaś, ale ja mam nadzieję, że twoim rodzice coś z tym zrobili, przecież to juz pod prokuratora podlega, tymbardziej, że uszczerbek na zdrowiu przez taka jedzę:wściekła/y:ach, szkoda słów na takich...ale ja wierzę, że tacy jeszcze zapłacą za takie postępowanie

dziewczyny, a mogę zapytać czemu wy takie drogie buty kupujecie?muszą to byc koniecznie jakieś firmowe?
no bo ja na allegro widziałam nowe butki za 40-60zl, zwykłe kozaczki ocieplane, bo uważam, że po pierwsze Wiki i tak nie będzie w tym sezonie niewiadomo jak biegał, przecież taki dzieciaczek szybko sie męczy, no i kupować takie drogie tylko na kilka razy?przeciez nóżka zaraz urośnie.
No nie wiem, ale ja uważam, że to bezsensu, ja jak pojadę do PL to mam zamiar kupic właśnie takie max do 60zł

No widzisz beciaczku, nie zrobili nic.. Po pierwsze chyba dlatego, że to były inne czasy, a po drugie, kto by uwierzył dziecku, skoro nie miałam na to świadków. Całe szczęście nie straciłam słuchu całkowicie, a żyć się z tym da. Szkoda tylko, ze nie pamiętam nazwiska tej paniusi, bo ja bym teraz chętnie z nią pogadała :wściekła/y:

Co do butów, to my mamy takie za 49 zł z CCC.

A u nas ciąg dalszy brzydkich kupek, zaczynam się zastanawiać, o co chodzi :confused:

Aaaa zapomnialam pochwalić sie Wam:-D:-D:-Ddostalam zaproszenie od streetcomu do kompanii wysokoprocentowej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:będę testowała nowy smak Wódki Żołądkowej Gorzkiej na Trawie Żubrowej. :-p:-p:-p:-p:-p

Ktos jeszcze dostał???

ja nie dostałam :no::-(

Zapominajko nie zazdroszczę przejść.
Igguś przystojniaku wracaj do zdrowia.

A ja jestem dzisiaj taka zła , że k...a zaraz siąde i się rozryczę:-(:-(
Nie dość, że firma M. płaci mu smieszną kasę to jeszcze s...y nie chcą zapłacić za dni , które był w pracy przed podpisaniem umowy!
Może we wtorek coś bedą wiedzieć!!:wściekła/y::wściekła/y:
A tu dziecka urodzinu i rachunki:-(:-(

W dodatku Młoda nienawidzi mojego gotowania!
Je tylko mój rosół.
Dzsiaj taką dobrą zupkę brokułową jej zrobiłam to wypluła:-(
No ryczeć zaraz będe...

no brak słów :wściekła/y: totalne wykorzystywanie człowieka :wściekła/y:

co do jedzonka, to myślę Marzycielko żebyś nadal próbowała, może po prostu nie trafiłaś w smaczek Oliwci. Bartek na przykład uwielbia kwaśnawe rzeczy ( zupka ogórkowa - ziemniaczki, marchewka, odrobina pietruszki, kawałeczek kalarepy, pod koniec gotowania 2 ogórki kiszone i na sam koniec lane kluski :tak: ), w ogóle Bartek uwielbia lane kluseczki w zupie, od razu chętniej taką zupkę zjada :tak: i ja mu robię takie bardzo gęste. Popróbuj, zobaczysz że w końcu trafisz na rzeczy które Oli polubi :tak:

ktore z dzieciow wcina mleczko modyfikowane w nocy?

Bartej jadł mleczko w nocy kilka dni przed wyrżnięciem się ząbka ( może przez tydzień, dwa to trwało ). Jak ząbek w końcu wyszedł powrócił do nocek bez mleczka.

U nas kolejna wyprawa po buty dla Juleczki nieudana...spodobaly nam sie jedne - kosztowaly 159zl:szok::szok::szok:i na razie wstrzymalismy sie, a Wy ile płaciłyscie za buciki, Tygrysku Olcia wiem że juz macie:tak::tak:

nasze buciki nie były takie drogie, kupiliśmy za 59zł w deichmanie.

Witajcie, my juz po odwiedzinach na jednym z cmentarzy..podzielilismy sobie wizyty na dwa dni jutro kolejny...Jula nawet grzecznie siedziala w wozeczku i swojej nowej czapce z mega pomponem:-D:-D:-D

Co do bucikow to ja chetnie kupie tansze, bo podzielam Wasze zdanie na temat chodzenia naszych maluchow tej zimy, a wiec z tego co wyczytalam, mam szukac w deichmanie, kangurku albo CCC:tak::tak::tak:

No widzisz beciaczku, nie zrobili nic.. Po pierwsze chyba dlatego, że to były inne czasy, a po drugie, kto by uwierzył dziecku, skoro nie miałam na to świadków. Całe szczęście nie straciłam słuchu całkowicie, a żyć się z tym da. Szkoda tylko, ze nie pamiętam nazwiska tej paniusi, bo ja bym teraz chętnie z nią pogadała :wściekła/y:

Co do butów, to my mamy takie za 49 zł z CCC.

A u nas ciąg dalszy brzydkich kupek, zaczynam się zastanawiać, o co chodzi :confused:

nooo, ja bym nawet nie tylko pogadała:wściekła/y:jakiś czas temat koleżanka opowiadała, jak była na urlopie, czekała w jakieś kolejce w sklepie spożywczym, przed Nią dziewczynka nie pamiętam ile lat, koło8-10? ekspedientka najwyraźniej miała zły dzień i nakrzyczała bez powodu na dzieciaka, a do tego kazała jej sprzątać jakies kartony:szok:dziecko sie wystrzaszylo, roztrzęsiona, to ta moja koleżanka się wściekła i jej awanturę zrobiła, że chyba za mało jej płacą, skoro tak na dziecku sie wyżywa, a po drugie te kartony to jej praca, a nie jakies biedne dzieko wykorzystuje, wszyscy w kolejce rację przyznali, tylko szkoda, że jak trzeba było to nikt gęby nie odezwał...no tacy ludzie co tak na dzieciach sie wyżywają, to od razu moim zdaniem powinni trafić gdzie trzeba, a potem co?skoro pamiętamy to jako dorośli ludzie-różne historie z naszego dzieciństwa, to znaczy, że takie rzeczy bardzo sie odbijaja na psychice takiego małego człowieka,

a u Ciebie Kochana dobrze, że nic poważnego z tymi uszami, marne pocieszenie, ale ja tez przygłucha jestem;-)jak się kiedys spotkamy to nie wiem jak my się dogadamy:-D

a kupki to mi sie wydaje zęby jak nic, widzę, że u większości dzieciaczków taki objaw, ale dla pewności możesz iść do lekarza, nie będziesz sie przynajmniej martwić:tak:

nasze buciki nie były takie drogie, kupiliśmy za 59zł w deichmanie.

dzięki dziewczyny, ja juz tez będę wiedziała, gdzie mam szukać ,no to sa właśnie takie ceny, które mi odpowiadają:tak:

ufff....Wiki usnął dopiero po spacerku, on zawsze na zakupach taki ciekawski wszystkiego, że zero spania, dopiero po powrocie wygoniłam go do łóżeczka:-p:-D
a ja się biorę za przekąskę z kawką:tak:niskokaloryczną zaznaczam, żeby potem nie było, że się objadam:-D
i w końcu za zupkę buraczkową.

A mam prośbę, macie dziewczyny może jakieś fajne przepisy na gulasz wieprzowy, mężu przyniósł pyszne mięsko z pracy, i planuję zrobic jutro, no niby wiem, jak zrobić, taki standardowy, ale jak macie cos pysznego, to zapraszam na kulinarny, i będę bardzo bardzo wdzięczna:tak:;-)

Kurcze ja już nie wiem kupiłam kolejny kubek niby niekapek i dupa kapie z niego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czy macie jakieś kubki które faktycznie są niekapkami???? jak sie przechyli to nic nie leci????????:confused::confused::confused:

Madziu My kupowaliśmy buciki Filipkowi w CCC za 49,99zł:tak::tak::tak:

reklama
Która zna się na storczykach? Bo mój przekwitł i nie wiem ile mam obciąć. Czy tylko ten długi pęd, czy te zielone liście też?
Liści nie obcinaj, tylko uschnięty pęd i też niekoniecznie cały, niby jest taka zasada, ze skraca sie o 2 czy 3 oczka, ja robię na oko, chyba ze jest cały uschnięty to wtedy można obciąć cały, a jeśli w gałązce jest jeszcze sok, to zostawiam i obcinam tylko 2,3 oczka.

Ja nie kupoeałam Malej bucików na zime, dostałam od koleżanki ładne kozaczki, ale gdybym miała kupować, to napewno nie za 160 zł, bo mam 3 pary do kupienia:-(

Zapominajko, Patrysiu, oby tylko te kupki szybko przeszły i zeby chłopcy sie nie meczyli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry