• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja sie wymeldowalam i zameldowalam w tym samym dniu i w jednym okienku - ale to bylo to samo miasto. No zeby zrobic dowod, musisz miec zameldowanie nowe - zeby potem znow nie zmieniac dowodu. Czyli tak jak krolcia mowi :-) No i przewaznie to bylo niestety osobiscie :/ Ja bym poczekala jednak na po porodzie z takimi podrozami, a narazie wszedzie brala ze soba akt malzenstwa (zeby miec dowod na zmiane nazwiska).

reklama
sarka no troche to kosztuje :] ale ja juz w ciazy nie bede to chcialabym ladne fotki.
Moja super ginka uparcie twierdzi ze 2d nie da sie nagrac :/ :/ a na 4d szkoda mi bylo kasy.

co do polozonej, to u nas sa rejony. I po porodzie sama sie kontaktuje, bo to nie jest ta sama co ja mam wybrana jako pielegniarke srodowiskowa w mojej przychodni rodzinnej. Tylko u nas nie wiem czy to ze szpitala te rejonowe polozne dostaja cynka, czy w przychodni. Bo to ze sie w przychodni zglasza to wiem.
I wtedy jak ona przyjdzzie na wizyte domowa, to sie jej zglasza do jakiego pediatry sie dziecko chce zapisac, i ona sie wszytskim zajmuje.

dzwoniłam do przychodni i rozmawiałam z położną. Widać w każdym mieście jest inaczej, ale u nas na szczęści nic się nie zmieniło od czasu urodzenia Matiego. Po porodzie szpital powiadamia moją przychodnię (tą, którą ja podam) i załatwiają wszystko z położną i z pediatrą bez mojego udziału.
Co do bioderek to tak jak pisała już krolcia - u nas terminy są przystępne. Do miesiąca.

Cześć dziewczyny.

Mieszkam razem z mężem, ale w dowodach osobistych jesteśmy zameldowani każdy gdzie indziej. Orientujecie sie, gdzie w takim razie zameldują nam maluszka? Na moim czy męża adresie zameldowania? Mieliśmy zamiar zmienić to moje zameldowanie na to męża, żeby było takie same ale całkiem o tym zapomnieliśmy i teraz tak sie zastanawiam nad tym. Nie chce teraz, jeszcze przed porodem zmieniać wszystkiego bo to znowu kosztuje i boje sie że przed rozwiązaniem nie zdąże :(

hejka Babeczki
smile.gif

Przepraszam ze sie nie dozywalam...ale wyladowalam w szpialu ze skracaca sie szyjka
frown.gif
i musilam z tydzien tam polecec....wypuscili mnie ale musze lecec i uwazac na siebie
rolleyes.gif
co najwazniejsze dowiedzielismy jaka bedzie lec dziecia i bedzie to CORECZKA!!!
icon29.gif
icon29.gif
1_jupi.gif
imie jeszcze nie wybrane

pozdrawiam wszytskie
1_cmok.gif

cześć mamuśki.
a ja dzisiaj prawie cały dzień leżałam bo mnie brzuch boli. już nawet miałam moment, że chciałam jechać na ip ale w miarę przeszło a jutro mam wizytę więc zostałam w domku. ale mam takie wrażenie, że ten brzuch to jakiś ucisk żołądka czy coś takiego bo jakoś dziwnie mnie dzisiaj męczył. ale już lepiej :)

hello łobuziory:D
jeszcze nie nadrobilam bo dopiero lapka dostalam :) ja sie wyleguje hehe dzisiaj mialam glukoze 75 robiona bllleeeee jutro wyniki i jutro jeszczekrzywa cukrowa . beda mnie kluc w palec łeeee juz bym w zyle wolala bo w palec gorzej boli.
z newsow jedzeniowych kolacja sie przesunela z godziny 16.30 na 16 :/ ale maz walowe dzisiaj przytargal wiec looz. ogolnie dzisiaj na obiadek narzekac nie mozna bylo :)

ewwe :*********** dzieki za wiesci moja bratnia duszyczko :) nic dodac nic ujac wsiojest u nas jak napisalas :)
wazy juz tyle... wielkoludek moj kochany :) a dzisiaj na usg ziewal tak smiesznie i mam fote kolejna 3d sliczna juz o wiele grubsza buzke i raczka oko zakrywa hehe bawil sie w pirata pewnie :P

tunia wszystkiego naj na nowej drodze zycia :)

sarka no troche to kosztuje :] ale ja juz w ciazy nie bede to chcialabym ladne fotki.
Moja super ginka uparcie twierdzi ze 2d nie da sie nagrac :/ :/ a na 4d szkoda mi bylo kasy.

co do polozonej, to u nas sa rejony. I po porodzie sama sie kontaktuje, bo to nie jest ta sama co ja mam wybrana jako pielegniarke srodowiskowa w mojej przychodni rodzinnej. Tylko u nas nie wiem czy to ze szpitala te rejonowe polozne dostaja cynka, czy w przychodni. Bo to ze sie w przychodni zglasza to wiem.
I wtedy jak ona przyjdzzie na wizyte domowa, to sie jej zglasza do jakiego pediatry sie dziecko chce zapisac, i ona sie wszytskim zajmuje.

jak to nie można nagrać 2d??? mam całe połówkowe robione na 2d elegancko nagrane!! tak więc można... wystarczy tylko mieć sprzęt. albo chodzi po prostu o naciąganie na kasę bo wiadomo - za 4d skasują więcej

reklama
My z mężem mamy podobnie. Wydaje mi się, że to od rodziców zależy, gdzie maluszek będzie zameldowany. W końcu rodzice sami muszą iść do urzędu miasta lub gminy, żeby dziecko zameldować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry