• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej, odebrałam wyniki i tak: morfologia ok, glukoza ok, mocz ok oprócz leukocytów których mam za dużo i dość licznych nabłonków płaskich. Czy któraś z was wie co to może oznaczać ?

reklama
uf doczytałam do końca..
renczysia u nas jest carefour ale chyba express-zreszta chyba mamy nawet 2.

Ja dzisiaj tez miałam aktywny dzionek. Najpierw spacer z córcią-wyszlysmy to nie padało ale na trasie nas złapało... niestety.... Potem zaczelam przesadzanie kwiatków bo cos mnie wczoraj natchnelo na zakup doniczek, a jak mąż wrócil to poskrecalismy nowe -duże łóżeczko dla córci więc nastapiło oficjalne pożegnanie starego szczebelkowego które teraz czeka na dzidzie:) . Teraz wieczorkiem prasowanie ubranek córci i tak ten czas leci....
Ja tez zrobiłam przegląd ubranek ktore mam dla Maleństwa i przezyłam szok... myslalam ze są w lepszym stanie...:( musze dokupic pare nowych bo te które kupowałam nowe dla Paulinki np w Smyku albo na all to wygladają jak szmatki po trójce-czwórce dzieci... co lepsze pozostawiam a reszta na sciereczki.

A co do butów to miałam nadzieje ze czeka mnie zakup tylko zimowych-bo tez mam same na obcasach... a tu patrze moje płaskie pantofle sie rozwaliły i skórka sie przetarła wiec i jesienne jeszcze musze kupic.... ciekawa jestem czy cos znajde w jakiejs rozsądnej cenie
dobrej nocy zycze

a witam od rana - co to ja pierwsza jestem?
nie pada, ale zimno jak cholera i mówią że dziś w nocy będzie -3 stopnie, a ja kurtki nie mam - no pięknie...
Zuzka daje popalić od rana. Przypominam dziewuszki że dzisiaj jest dzień chłopaka
Miłego dnia

dzień doberek brzuszki :-)

sunnflower ja też właśnie nie mam kurtki ani płaszcza, póki co jeden pożytek taki z mojego chorowania, że siedzę na d... w domu, choć już chciałabym wyjść, ale w weekend może będzie cieplej i może coś kupię tylko nie wiem gdzie bo tu cholera nic na cieżarne nie ma, chyba w lumpie coś poszukam, nie mówię o tym,że jeszcze jedne jeansy by się przydały...

w ogóle to nic mi nie jest lepiej, jakbym w ogóle nie zdrowiała, mam nadzieję, że ten antybiotyk zacznie w końcu działać, bo ja ciągle tak samo kaszle i tak samo koszmarnie się pocę, dziwne, że gorączki nie mam w ogóle

w ogóle chciałabym coś kupić na allegro, ale moje konto wyczyściłam do zera, a tu nawet nie ma oddziału ani wpłatomatu ing żeby sobie wpłacić i płacić przelewem przez net, chyba będę musiała zamknąć konta i otworzyć w innym banku, a za pobraniem nie chcę brać bo dużo drożej... ech

Gosia też wczoraj widziałam ten materiał w faktach o wcześniakach, i mnie to podbudowało, wiedziałam, że za granicą ratują 20 tygodniowe urodzone maluszki, ale że u nas też to znaczy, że idziemy na przód i polska medycyna się rozwija, a byłam przekonana, że nie mamy ani sprzętu ani nie znamy metod

tyle tylko, że ten materiał wywołał dyskusję z mężem, który nagle wpadł w panikę, że jego szlag trafi gdyby coś się zaczęło dziać albo zacznę rodzić wcześniej,a np mój lekarz nie będzie chciał przyjechać czy mnie będą chcieli odesłać, taka panika mu się nagle włączyła, mówi, że chyba by zaczął szarpać tych lekarzy tam,

ja mu mówię, że jak będę chciała żeby było wszystko ok, to chyba niestety trzeba będzie dać kopertę temu mojemu ginowi, nigdy tego nie robiłam, nie umiem, nie pochwalam tego, ale słyszałam, że z tutejszego szpitala babki wychodzą jakoś źle, brzydko poszyte, zakażone jakimiś syfami,

tylko, że teraz nie wiem czy jak coś to dawać przed czy po, bo się też boję, że dam przed a on np nie przyjedzie... nienawidzę tego czegoś, ale wiem po mojej mamie i rodzinie, że jakiekolwiek operacje (tata miał 3 razy na raka, babcia też na raka, mama ciąża pozamaciczna) i zawsze trzeba było dać żeby było dobrze i mieć dobrą opiekę, obrzydliwe to jest, ale jeśli od tego miałoby zależeć zdrowie moje i Zuzi to cóż...

Hej :)

Ja dzis po masakrycznej nocy. Wczoraj bylo ok i caly dzien sie dobrze czulam. Jak nie w ciazy. Nawet wiezadla nie bolaly... dzis mnie bola nogi, biodra, glowa.... mialam koszmary. No dajcie spokoj! To nie jest odpoczynek tylko nocna walka o sen :dry:

Ja od kilku dni nie ogladam TV bo nam telewizor padl :no: Musimy kupic nowy, bo ten juz sie na zlom nadaje tylko - mial kiedy! Nie potrzeba nam teraz takich wydatkow :/
Z dobrych rzeczy to to, ze wczoraj z mezem na allegro znalezlismy juz lozeczko, posciele, rożek, poszewki i prawie wszystko co chcemy. Wybralismy u kogo kupimy i jaki wzor! Lista gotowa - niech tylko wyplata wplynie :)

cześć kobietki.
co do kurtki to ja na szczęście jeszcze się dopinam ale chyba też będę musiała pomyśleć o jakiejś większej bo brzuch się powiększa z dnia na dzień :)
remont u mnie nadal trwa i wpadłam na chwilkę w biegu. niebawem znowu zajrze bo teraz muszę się przestawieniem kompa zająć :D

Hejka:) witam po śniadanku...

Ja sie dziś zmusiłam wręcz do spania po tym jak wyszykowałam moich chłopaków rano do pracy i przedszkola bo ostatnio juz nie mogłam rankiem dospać:/ a w nocy też cos spać nie mogę, ciągle siku siku siku a potem nie mogę zasnąć, Także witam wśród niedospanych....nie wiem jakbym miałam jeszcze teraz chodzić do pracy....podziwiam jeszcze pracujące mamusie, szook!

Yvona co do butów to powiem ci że nie opłaca się jesiennych kupować, lepiej od razu w zimowe zainwestować...ponoć za jakies 2 tyg ma u nas spaść śnieg...:/ bomba!
Ja się czaję na oficerki bo uniwersalne i wygodne:)

Wczoraj w końcu udało mi się wygrac aukcję i mam fotelik do kompletu wózka -taki sam kolorek juuupi:))) linka dam na odp. wątku.

reklama
cześć laseczki

u nas też dość chłodno, ale słoneczko pięknie świeci!! juhuuuu nareszcie nie pada!
ja ciuszki piorę już od kilku dobrych dni i jeszcze trochę popiorę...tyle tego mam. Część po Matim, część dostałąm od koleżanki, część kupiłam nowe, część w lumpie i część kupiłam moja mamusia (też nówki). Piorę małymi pariami bo przy takiej pogodzie jaka była pranie schło baaardzo długo. Nie chciałam, żeby skisło:/// i tak się bujam powoli, ale do przodu:D
wczoraj byłam na tym usg 4d, ale o tym w osobnym wątku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry