• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Yvona co do butów to powiem ci że nie opłaca się jesiennych kupować, lepiej od razu w zimowe zainwestować...ponoć za jakies 2 tyg ma u nas spaść śnieg...:/ bomba!
Ja się czaję na oficerki bo uniwersalne i wygodne:)

ja tez musze zakupic kozaczki dla siebie - najlepiej wlasnie oficerki, bo z zeszlej zimy mam niestety na obcasie. moze na razie kupie jakies nieskorzane, tansze, na lepsze poczekam do styczniowych wyprzedazy. zreszta wszystko zalezy od tego, kiedy zrobi sie prawdziwa zima.

Powinno się liczyć termin według OM!
Kumpela tak miała, że według usg wychodził termin prawie dwa tygodnie później niż z OM(maleńkie dziecko) i tak jej kazała się trzymać. Tydzień po terminie usg(3 tygodnie:szok: po OM)zaczęły jej odchodzić wody, zielone już:szok::baffled:!!!!!!!!! W szpitalu skwitowali kto tak panią urządził:angry::angry::angry:!? Dziecko sporo po terminie, zielone wody i całe szczęście, że do tragedii nie doszło:no:!!!!!

moj gin zawsze liczy wg OM - nawet jesli sa rozbierznosci z usg, to data wg OM jest dla niego wiazaca do stwierdzenia, ze ciaza jest przenoszona.

u nas pogoda bura - niby nie pada, ale rano bylo tylko 5 stopni!!!! wogole mi sie na to wesele nie chce jechac przez pogode wlasnie. niby zapowiadaja na weekend slonce, ale cos im chyba nie dowierzam ....

niby zapowiadaja na weekend slonce, ale cos im chyba nie dowierzam ....

ja też straciłam już nadzieje hehe

oooo nie!! to nie sprawiedliwe:) że w tylu miejscach jest słoneczko....
Gufi chyba jednak w wekend będzie ładnie i w stolycy i w łodzi....:) coś czuję że pogoda z naszych miast się z pogodą z norge bydzi i poznania zamieni:):) musi być jakaś równowga przecież w naturze hehe

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :)

u mnie słońca brak, ale chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda i akurat mi brak słońca w cale nie przeszkadza :) od rana nastawiłam pranko i je rozwiesiłam, wyprasowałam 2 pełne pralki maleńkich ciuszków, zrobiłam pierogi, a teraz mały śpi to się lenię :)

tyle z dobrych wieści- z gorszych- u męża w pracy zwalniają ludzi- dziś padło na ich filię- ze stresu kibelek odwiedzam co godzinę :/ Najgorsze że po prostu mówią ci bye bye ... bez wypowiedzenia, z dnia na dzień nie masz po co rano wstawać.

co do zielonych wód- ja je miałam z Olkiem - ale na 10 dni przed terminem z OM ( i 5 dni z USG)... więc nie zawsze przenoszone bobasy rodzą się wśród zielonych wód. Czasami ciężki, przedłużający się poród powoduje, że maluch oddaje smółkę.

mamolka trzymam kciuki by bylo jednak ok z praca twojego meza! Trzeba byc dobrej mysli! :>

Co do terminu OM a USG i porodu to ja narazie nie mam problemu - usg mi pokazuje termin z OM. Wiec luz. Choc nie chcialabym rodzic 23 grudnia ale troche szybciej - by maluszek juz byl na swieta i nie mial urodzin np. w Wigilie :)

reklama
no mi tez potwierdza się z usg termin OM - za wyjątkiem kości udowej bo tu u nas jest tydzień do przodu - no i tak właśnie się zastanawiam czy ta moja długonoga pannica zmieści się w rozmiar 56... no trudno najwyżej będę stópki pajacykom ucinać ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry