• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ewwe proszę Cię pisz więcej, bo jakoś zawsze Twoje opowieści poprawiają mi humor:DDD dodam, że zaraz sobie wszystko wyobrażam i jak czubek śmieję się do monitora:)
Mój mąż z kolei ZAWSZE, ale to zawsze robi remanent śmieci. Tak mnie to wyprowadza z równowagi, że nieraz np upycham jakieś wyrzucane drobiazgi do innych śmieci (żeby nie znalazł dziadyga jeden). Bo zaraz jest "ale to bedzie dobre na szmatkę", "w tym mogę przechowywać drobiazgi", "taki ładny kartonik...przyda się", "przecież w tych butach mogę np. grać w nogę (dodam, że nie grywa w nogę)" itd...

Kochana, to jak mój B.
zanim się teraz przeprowadziliśmy, w szafie miał spodnie potargane, chyba z 5 par, ale KAŻDA SIĘ PRZYDA, bluzy stare, ale to 'na fuchy' (szkoda, że nie był od 2 lat na żadnej :P), buty stare, zawsze się przydadzą...
przy przeprowadzce udało mi się wywalić 6 worków, takich ogromnych niebieskich, jego rzeczy...ale mój chomiczek już zbiera kolejne :P

miłego dzionka, dla Was Mamuśki :D ja dziś o 17 na wizytę śmigam, dowiem się co z cc, może jednak się wykręcę :P

Cześć kochane:-)
Ja właśnie ogarnełam mieszkanko:-D i was poczytałam:tak:. Normalnie się uśmiałam jak przeczytałam co wam się śni,boże świnka morska i to goła:szok::-)albo kruliczek i jego czerwone oczka buchacha:szok::-)
Potraficie naprawdę poprawić humor, a zapowiadało się dziś tak smętnie:-)

Dziewczynki jeśli chodzi o cerę to polecam cudowną maść(minus bo na recepte) ale wszelakiego rodzaju plamki ,sucha skóra,przebarwienia i wszystko inne znika w momęcie"diprogenta"Ja ją stosuję i gdziekolwiek się ruszę słyszę jak ładnie wyglądam i że powinnam w ciąży całe życie chodzić:zawstydzona/y::-p
Ale ze mnie narcyz:zawstydzona/y:

Miałam dziś straszną nockę,bolał mnie okropnie brzuszek i bolą biodra od spania na boku. Ja już chce na brzuszku jak zawszę:-(

Też żałuję że kupiłam już na allegro bo w tesco są śliczne i tańsze do tego kombinezony:-(

Ostatnia edycja:
Cześć
Mnie się ostatnio po tym programie w polsacie "Standup. Zabij mnie śmiechem" śniło się, że rodziłam karzełki, tysiące małych ludzików... SZOK! Myślałam, że się wykończę. Na szczęście chyba to sen bezpodstawny bo córeczka ma rozmiar mieszczący się w normach :)
Wczoraj padłam po pracy i spałam od 17 do 21, zjadłam obiad i poszłam spać dalej aż do 05:00. Mimo to wcale nie czuję się wyspana... :/
http://www.polsat.pl/Nasze_Programy,2846/Stand_Up_Zabij_Mnie_Smiechem,212059/index.html

jesteście niesamowite, nie było mnie 1,5 h i strasznie dużo napisałyście,

sarka a nie oglądałaś przypadkiem wczoraj usta usta bo tam był wątek z białym królikiem:-)

po wizycie u lekarza oskrzela mam prawie czyste, a kaszel jest z gardła i krtani, czyli powinnam po prostu zamilknąć i z nikim nie rozmawiać, ssać tabletki ziołowe, które chyba nic nie dają jak widać

byłam w urzędzie miasta po wnioski o nowe dokumenty i
jak powiedziałam, że mam do mojego aktualnego miejsca stałego zameldowania 700 km i jestem w 7 m-cu ciąży i nie dam rady tam pojechać załatwiać wymeldowania to się okazało, że tutejszy urząd miasta może mnie wymeldować z andrychowa korespondencyjnie :-D tylko muszę jeden więcej papierek wypełnić,
nowe prawko kosztuje już 84 zł, straszne, zdjęcia, dowód osobisty, ładnie ze mnie zedrą :no:

byłam też w lumpkach poszukać coś na mój brzuch ciepłego bo zimno jak diabli a ja nadal nie mam w czym chodzić i znalazłam wełnianą kurteczkę, brzuś się zmieścił, biorę, chcę płacić a baba mówi - 120 zł:szok: w lumpie!!! potem znalazłam w sklepie z nowymi rzeczami płaszczyk rozkloszowany, fajny, tylko kurde bez kołnierza, przeceniony na 40 zł i już miałam brać, ale był zapinany jedynie pod biustem na kapsel i ten kapsel non stop się rozpinał, więc dałam sobie spokój, bo zanim zacznę w nim chodzić to do krawcowej niech wytnie i obszyje dziurkę i niech się zapina na normalny guzik,
i nadal jestem bez ciepłego wdzianka, w tym mieście nic nie ma, do spodni też już się ledwo mieszczę, chciałam kupić rajstopy ciążowe bo wygodne strasznie, mam o grubości 20 den, chciałam 40 lub 60 i oczywiście nie było...
grrryyy, chyba coś na all muszę wyszukać, tylko, że liczyłam na to, że w lumpie na te 2 m-ce znajde coś w miarę fajne za niewielkie pieniądze

lwiczka
mnie się dziś sąsiadka pyta co będzie, mówię, że dziewczynka, a ona: tak??!! i urody nie zabrała? piekną ma pani cerę!
ja mam jedynie 10 kg brzuch z przodu i tyle, ale się nie chwalę, bo jeszcze 2 m-ce i może cerę szlag trafić, choć pewnie może już nie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia nio ja mam więcej bo już 14 kilo do przodu i w pupe mi weszło ale przyjdzie czas żeby to zgubić(mam nadzieję) hi hi. Z tym lumpem to cena nieprzeciętna,wnet jak w markowym. Też bym musiała garderobe uzupełnić,ale mam dwa płaszcze więc się nie spieszę.

No to wezmę łyka zimnego - jesli mi podejdzie to wypiję zimne, a jak bedzie średni to zagrzeję ociupinkę by miec porównanie :-D i wybiorę gorsze zło.
Jak byłam mała to mnie tata zmuszał do picia soku z tartych burakow. Obrzydlistwo. Barszczyk lubie, ale mi się przypomną te sceny z dzieciństwa to zamieram. :]

Wczorajsze usta usta dobre były, ale A. Mucha mnie wkurza i ten jej dołeczkowy uśmieszek. Ble. Ale za 800zł na leczenie królika też bym nie wydała :-D i to jeszcze nie swojego. :]

Wiadomość dnia - teściowa gdzieś na lumpku kupiła dzinsy dla małej za całą złotówkę. Ciekawa jestem jak wygladają. I jaki rozmiar to jest. Bo nie chcę dziecka w takie ubranka sztywne i niewygodne przynajmniej do 3go miesiąca ubierać. Obadamy w sobotę. :]

Postanowienie dnia - zacząć pisać na forum z polskimi literami. uuuu marnie to widzę.

Ja mam 11 kg do przodu ale mnie podbuistem strasznie przybyło. Miseczki mam ok (powiększył się już ze dwa razy :P) ale za to obwód pod się zwiększył i nie wiem czy tak ma byc czy poprostu za dużo jem...
Mnie też mówili, że mam cerę ok ale w ostatnim tygodniu jakieś 2 pryszczyki mi wyskoczyły i nie chcą zejść. Smaruję bambino ale nie pomaga :( HELP!

Ostatnia edycja:
reklama
kliwia o co chodzi z tym ciepłym lub zimnym? bo chyba coś nie doczytalam

ja mam aż 4 płaszcze, tylko, że do żadnego się nie zapinam, trudno się zmieścić, jak wagę wyjściową miałam 47 kg i płaski brzuch, a teraz mam prawie 60 kg i piłkę z przodu, w lumpach jest dużo kurtek, no ale umówmy się, że chciałabym jakoś wyglądać, a nie kupować jakiś brzydki używany wielki wór tylko po to żeby mi się brzuch zmieścił, zresztą baba chciała mi wcisnąć obrzydliwą różową kurtkę chyba sprzed 40 lat

cena była powalająca jak na lumpka, kupiłabym nowy ciążowy płaszcz, ale żal mi 2 lub 3 stów na coś w czym pochodzę 2 m-ce bo w grudniu już wejdę w swoje płaszczyki

a w ogóle to miałam napisać zupełnie co innego i zapomniałam...
muszę jeszcze wyjść po coś na obiad i na pocztę i strasznie mi się nie chce, a nie zrobiłam po drodze zakupów bo już tyle się nałaziłam, że myślałam, ze nie dojdę więc do domku na przerwę z kawusią i drożdżówką

sarka też czekam na ubranka, bo tym razem dużo ich zamówiłam, ponoć babka wczoraj wysłała więc jak dobrze pójdzie to dziś po południu powinny być, albo jutro

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry