• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hehe a ja mam niestety 12 kg na plusie. i jeżeli chodzi o biust to miseczki dużo większe niż przed ciążą a obwód pod biustem taki sam :D a zaraz potem zaczyna się wielki brzuch hehe

Tunia zszokowałaś mnie ceną w lumpku. w życiu bym tyle nie dała też. nową kurtkę taką tylko na jeden sezon to ja sobie mogę kupić w realu za 50 zł - taki wydatek chyba do przeżycia a po prostu kupi się większą i tyle.

reklama
już wiem co chciałam;

ile z Was chodzi do szkoły rodzenia? Przydatne to jest?

Bo ja się zapisałam, ale przez wyjazd, ślub, chorobę przepadło mi już 5 spotkań czyli 10 h kursu, generalnie chciałam chodzić tylko po to żeby poznać jakieś mamuśki bo przy cc ćwiczenia na oddychanie nie są mi potrzebne,
choć wiem,że można się też dowiedzieć dużo ciekawych rzeczy nt. pielęgnacji maluszka
tylko nie wiem ile jest godzin całego kursu i nie wiem czy mi się jeszcze opłaca na niego pójść

ja chodziłam - u nas było 5 spotkań po około 3 godzin - ale to pewnie zależy od szkoły. Super było i polecam wszystkim szczególnie tym którzy nie mają i nie mieli kontaktu z takim maluchem. Poznałam szpital co też mnie trochę uspokoiło bo już wiem co i jak i gdzie iść. Mój mąż wie jak masować w skurczach i poza nimi żeby mi ulżyć. Wiemy wiecej na temat pielęgnacji malucha, laktacji i połogu. Wiemy czego możemy się domagać na porodówce a czego i tak nie dostaniemy. No i umówiliśmy się z położną prowadzącą tą szkołę że będzie przy porodzie. Ogólnie bardzo mi się podobało i czuję się dużo pewniej.

tunia na ciepło i na zimno sok z buraków z kartonu spróbować.
Spróbowałam na zimno, trochę śmierdzi, ale smak do przeżycia. :] wiec wypiłam już filiżankę jeszcze 3 na dziś zaplanowałam.
Ja bym chciała fajny płaszczyk ciążowy, ale szkoda mi kasy. Jak już będzie super zimno, to będę wychodzić w 3 swetrach i kurtce - mało wyjściowej no ale jest. O ile w grudniu się w niej zapnę w brzuchu. Chyba że teściu jakiś duży polar będzie miał pożyczyć. W lumpkach u mnie nie ma fajnych kurtałek i ceny też powalają bo wycenione. Dorzucę trochę i mam nową rzecz z rynku.

Ja do szkoły rodzenia niby chodzę. Byłam dwa razy dopiero, ale to darmowa katolicka szkoła. I po dwóch spotkaniach widzę potrzebę zmian w prowadzeniu zajęć. A Pani prowadząca nie widzi. na dwóch zajęciach były dokładnie te samy tematy poruszane. Najbardziej zależy mi by odwiedzić z nimi porodówkę. A w domu z dzieckiem zawsze pomoże teściowa, szwagierka i koleżanka. Gdybym czegoś nie wiedziała.
jedyne co się na razie nauczyłam do oddychanie na 1 fazę porodu [przeponowe] i na drugą - i dowiedziałam się jeszcze co do jedzenia mam zabrać na poród. :-D

:( odebralam wyniki na cholestaze ciazowa.
zrobilam sobie alat- 403 az :(, aspat 286 az :(, g-gt-38 i bilirubina 1,5 tez wysoka ponoc... chyba umre nazawal zaraz :( chybamam cholestaze i jak czytalam grozi to czasem obumarciem plodu :( ja sie chyba zabije... cukrzyca, niewydolnosc szyjki, cisnienie to mam pewnie teraz chyba z 200 :( umre ze strachu zaraz... dzisiaj dzwonie do mojego ginka bo przyjmuje od 15 i chyba juz do konca pojde do szpitala jak mi powie ze to cholestaza po wynikach. i mozliwe ze ciaze wczesniej rozwiaza ... nie no jak ja sie boje :( \

a mieszkanie jest ok... pisalam wczesniej ale mi zzarlo posta i net rozlaczyl sie ... :(

Kochana 3mam kciukasy co gin powie, ale do tego czasu musisz się uspokoić! cokolwiek wyszło stres nie pomoże :( teraz odpocznij, może naij się herbatki i nie martw się, lekarz napewno nie pozwoli, żeby coś się Tobie i Maluszkowi stało!

missiiss kochana tylko się nie denerwuj bo to tylko zaszkodzić może i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& mocko za wizytę u gina. Czarnowidztwo to najgorsze co możesz w tej chwili robić,pomyśl o swoim maluszku i uspokuj się.Wszystko będzie dobrze.

missiiss ty się już tak nie denerwuj. twój gin na pewno mądrze zdecyduje co dalej. a w ogóle to poczekaj aż sam oceni wyniki a nie nam się tu załamujesz. i żadnych czarnych scenariuszy nie wymyślać od razu!! jesteś już na takim etapie ciąży, że dziecko ma 90% szans na przeżycie w razie gdybyś musiała wcześniej rodzić, a lekarze na pewno się wszystkim dobrze zajmą. ale ja myślę, że nic takiego się nie stanie i jeszcze spokojnie ponosisz brzuszek i wszystko będzie dobrze!! najgorzej to od razu się tak stresować. w niczym to niestety nie pomaga.
aaa i pamiętaj, że nasze kciuki zawsze pomagają więc i tym razem musi się wszystko dobrze skończyć :)

kurde czemu zawsze cos :( juz mnie to denerwuje :(

w ogole z nerwow nie wiem czy bralam tabletke czy nie a jak wezmei sie okaze ze to druga to moze dzidziowi zaszkodzic. wyl alarm jak rozmawialam pprzez tel i juz nie wiem... mam nadzieje ze skurczy nie dostane bo kolejna o 19.00teraz nie wezme bo sie boje. szlak by to trafil...

dzieki za &&&&&&&&&& kochane jestescie. jakm sie dowiem co i jak to dam znac ...

reklama
Ty missi przestań się denerwować bo tylko wszystko pogorszysz, dzwoń do ginekologa i przedstaw mu wyniki. W jakich miarach masz podane te wyniki? w molach? masz tam normy? bo jak to w nmol/l to to nie są wysokie wyniki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry