• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

też się podpisuję pod tym co krolcia napisała, nikt nie jest idealny,
ja sobie ponarzekałam, bo w tych suwałkach ciągle nie mam znajomych i mogę sobie do Was na męża popsioczyć,

jednak też wiem i widzę, że się stara, żebym mogła spokojnie siedzieć sobie w domu, bo też trudno wymagać żeby robił coś w domu jak ja siedzę w nim cały dzień, wkurza mnie tylko ostatnio, że zły chodzi i nie mówi o chodzi, i że nie mogę się doprosić żebyśmy zaczęli porządkować ten pokoik, żebym miała tą komodę już, a to dlatego, że się czasem martwię, że poród się zacznie dużo wcześniej niż powinien

powinnam już pójść do tego okulisty i załatwić te badania żeby było skierowanie w końcu

sunnflower ja też nadal ani kurtki ani butów nie mam, tzn buty mam, ale w ciązy noga mi urosła czy też spuchła już prawie o 3 nr bo ostatnio mierzyłam 36, ale jakoś nic mi sie za bardzo nie podobało, a z drugiej strony robią te buty takie byle jakie, na cienkiej podeszwie, niby to ma być but jesienno-zimowy, a wygląda, że trochę wody, śniegu i podeszwa zaraz odejdzie bo to klejone wszystko, zresztą właśnie co rok kupuję buty na zimę bo od wilgoci i soli szlag je trafia

co do kurtki to nadal nic nie znalazłam, w lumpach same jakieś starocie brzydkie trafiam, a na all to są do licytacji, ale te ceny też na licytacji windują w górę, więc dawać 80-100 zł za używaną kurtkę to bez sensu,

ok,uciekam bo zakupy i poczta.... a zimno, ubrać się trzeba na cebulę...
jezu, ja znów 3 h przed lapkiem siedzę, straszne...

reklama
Bodzinka - spokojnie wszystko będzie dobrze.
Gdzieś była rozmowa na temat staników i prawidłowego dobierania rozmiarów - nie pamiętam gdzie to tu wkleję tabelę jak prawidłowo dobrać miseczkę i obwód - może się komuś przyda...
Idealnie leżący biustonosz powinien dobrze przylegać do ciała (nie ugniatać), zarówno w części bocznej jak i przy dekolcie. Taśma znajdująca się pod biustonoszem nie powinna uciskać powierzchni pod biustem.

Właściwy rozmiar miseczki ustalamy następująco:
obwód w biuście - obwód pod biustem = wielkość miseczki
np.: 102 cm - 85 cm = 17 cm ; 17 cm = miseczka C

różnica 12 - 14 cm = miseczka A
różnica 14 - 16 cm = miseczka B
różnica 16 - 18 cm = miseczka C
różnica 18 - 20 cm = miseczka D
różnica 20 - 22 cm = miseczka E
różnica 22 - 24 cm = miseczka F
różnica 24 - 26 cm = miseczka G
różnica 26 - 28 cm = miseczka H

Właściwą szerokość pod biustem określamy następująco:
miara 63 - 67 cm = rozmiar 65
miara 68 - 72 cm = rozmiar 70
miara 73 - 77 cm = rozmiar 75
miara 78 - 82 cm = rozmiar 80
miara 83 - 87 cm = rozmiar 85
miara 88 - 92 cm = rozmiar 90
miara 93 - 97 cm = rozmiar 95
miara 98 -102 cm = rozmiar 100
miara 103-107 cm = rozmiar 105
miara 108-112 cm = rozmiar 110
miara 113-117 cm = rozmiar 115

No to i ja ponarzekam na męża. Momentami wycałowałabym go, ale za chwilę robi taki numer, że zabiłabym ;) Np. dzisiaj. Prawie krzyczał na mnie, że mam pod kołdrą leżeć, a nie po domu biegać, bo przeziębiona jestem (plus dla niego), żeby za chwilę wyskoczyć z pretensjami, kiedy posprzątam w pokoju. Jedno wyklucza drugie. Co do zakupów dla dziecka, to z reguły nie interesuje się nimi. Choć wydaje mi się, że wynika to z tego, że za bardzo nie orientuje się, co jest potrzebne. Dla niego najważniejszymi zakupami był wózek i ostatnio łóżeczko. W zasadzie to dostałam kategoryczny nakaz zamówienia łóżeczka, bo przez tydzień mi marudził, kiedy w końcu mam zamiar to zrobić ;) No i nawet wybrał ze mną wzory pościeli! Brzuszek zauważył, kiedy ten stał się baaardzo widoczny i coraz częściej go dotyka. Odkrył też frajdę z tego, że czuje ruchy.

To żadne wytłumaczenie, że się nie zna na tym co trzeba kupić! Żadna z nas też nie urodziła się z tą wiedzą... Ja to zawsze mojemu powtarzam jak mówi, że czegoś nie umie zrobić.

dziewczyny czy miewacie bóle brzucha ale takie jakby po stłuczeniu? boli mnie ostatnio tak ze dwa razy na dzień ale dziś jakoś częściej czy to może być jeszcze rozciągająca się macica?

co do tego czy mąż wie lub powinien wiedzieć co jest potrzebne w wyprawce dla dziecka to ja mam na komputerze listę i na czerwono w niej są zaznaczone rzeczy, które mamy a których jeszcze nie i tak co jakiś czas pokazuję mu tę listę:-D

mam pytanie: czy w ciąży wolno ssać te cukierki halls? pytam bo tam jest mentol i wyciąg z eukaliptusa,

i tak jedną właśnie zjadłam, kupiłam bo już nie daję rady z tym kaszlem, zdrowa jestem, a kaszel nie chce przejść

i znów dziś ciągle boli mnie brzuch jak przy okresie i do tego krzyże

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuu o 10.30 położyłam się na "chwilkę" i wstałam o 13!
ale się dziś obijam. Wszystko dlatego, że nie muszę robić obiadu i trwam w jakimś chaosie:/

Trochę już ogarnęłam mieszkanko i mogę odpocząć:-D:-D:-D

Co do mojego S. to już Wam kilka razy pisałam o jego słabszych stronach:), a tak ogólnie to kochany jest (mimo, że przeważnie działa mi na nerwy - tak po prostu). Jeśli chodzi o przytulaski do brzuszka to mój przeżywa coraz większe oblężenie... Nie tylko S. go maltretuje (prowadząc dyskusje z córcią) to jeszcze Mati usilnie stara się znaleźć Oliwkę...maca, słucha, patrzy przez pępek, mówi to niej, łaskocze itd - wesoło mamy (tzn Oliwka i ja)

sarka tak jak powiedziała krolcia - każdy ma wady. A tak na marginesie, to nie masz na niego jakiejś broni tajnej typu podkówka, sarnie oczka, lub zwyczajny foch? Jak mój sprawi mi przykrość to zawsze stosuję którąś z metod (przeważnie foch) i on docieka o co chodzi. Wtedy ja z miną bolesną opowiadam mu co zrobił, a co powinien był zrobić itd. Tymczasem buźka od cioci Oli - będzie dobrze!

ewwe ZABIJ!!!!!!!!!:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

sarka spróbuj z nim porozmawiać... nic więcej chyba poradzić nie mogę niestety... życzę powodzenia.

malutkie pocieszenie - ja się też teraz czuje jak samotna matka jak nie ma małża tutaj. też muszę się wszystkim sama zająć i wkurza mnie to/ z tym, że u nas to całkiem inna sytuacja. jak już jesteśmy razem to bardzo o mnie dba. na Majorce to ja nawet po wodę do kuchni nie musiałam chodzić bo jak się skończyła to mi zaraz przynosił :D
co do rzeczy dla dziecka to też się mało interesuje, ale dlatego, że wie że ja na pewno zadbam o listę zakupów, które on bez problemu może zrobić, ale myśleć co potrzebne to jakoś mu się nie chce. jak mu pokazałam listę to nawet na nią nie spojrzał, tylko powiedział, że jak wróci to się tym zajmie wrrrr no ale plus, że w ogóle chce sam z siebie jechać na wszystkie zakupy :D

reklama
tunia raczej mozna te cukierki. tam tego mentolu i eukaluptusa to malo jest :)

Lubie czytać jak narzekacie na swoje połówki. ihihi Wtedy doceniam to co mam u siebie. Choć czasami tez mnie drażni albo nie rozumie. Ale jeśli chodzi o ciąże, to przezywa to w ten sam sposób co ja. Tylko kopniaków nie dostaje - nie takie mocne jak ja. :-D

A wczoraj nasza córka uraczyła najpierw mnie a później męża - wystawiła pietę na brzuchu hahaha słodko

Tylko zaczynam czuć się jak słoń. Jeszcze nigdy nie ważyłam 90kilo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry