reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

oj chyba was nie nadrobię z 2 dni :D ta produktywność mnie zaskakuje. ale może się postaram. ja od czasu jak małż wrócił to chodzę spać nawet przed 22 i budzę się oczywiście na siku ale jakoś się śpi. ale mam już taki czas, że mam trochę dosyć tej "ciężkości" i już strasznie czekam na grudzień...

reklama
dzień dobry!

Hejcz POWODZENIA!!!! będzie dobrze:-)

kobietki, ja oglądałam Ciszę wczoraj i bardzo się wzruszyłam, choć sama końcówka filmu niosła ze sobą nieco optymizmu. Ale dla mnie ten film był bardzo smutny, aż w nocy nie mogłam zasnąć, bo przeżywałam jeszcze:sad:

ewwe
z tym spaniem dziewczyny to musicie robić tak jak ja:) siedzieć dłuuugo np do 1 czy 2 w nocy a potem sen jak z bajki:D
kochana, w moim przypadku tak se ne da:no: mój mąż kochany tak chrapie, że jeśli nie zasnę choć minutkę przed nim, to przekichane mam;-)

ja już dziś zaliczyłam pobranie krwi, a teraz pije herbatkę z sokiem malinowym i zajadam bułeczki.A właśnie, bo już chyba wspominałyście coś o tym - sok malinowy chyba nie jest 'zabroniony' w ciąży?bo coś mi się o uszy obiło, że raczej nie jest wskazany, ale tylko łyżeczkę dodałam, więc luzik:-D

asjaa no to odnośnie chrapania męża to masz przesrane:) mój na szczęście nie chrapie, chrząknie czasem tylko:)

Soku z malin się nie bój, można go pić w ciąży, natomiast napar z liści malin - tego już można by się obawiać:) działa przyśpieszająco na poród.
Także herbatka z sokiem z malin do woli,
napar z liści malin - dopiero za kilka tygodni:D

Rany, idzie mi robota w ślimaczym tempie... Wzięłam się ambitnie za opanowanie przy okazji Worda 2007, bo do tej pory korzystałam z mojego ulubionego 2003. I tu jest wszystko do góry nogami. Obrazków narobili jak dla idiotów - jakby nie można było zostawić takiego menu jak do tej pory... A podobno jest już Office 2010... :( :( :(

Cześć:-)
Poczytałam Was troszkę i zaraz lecę do... kosmetyczki:-). Dzisiaj dzień piękności: manicure, pedicure, depilacja, henna, masaż twarzy no i jakieś tam jeszcze zabiegi na pysio. Full service:-D Najśmieszniejsze jest to, że kosmetyczka też brzuchata, tyle że z terminem na kwiecień więc obustronne pełne zrozumienie:-).
Hejcz, kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& po południu będziesz już panią mgr Hejcz!!!
No to miłego dnia dziewczynki

Dzieńdoberek;)

Ja też wczoraj ten film oglądałam, czekałam na niego tydzień czasu, strasznie mnie wzruszył...:( zaraz człowiek stawia się w takiej sytuacji, dla mnie wydaje sie nie do przezwyciężenia....
Do tego humor mam zrypany oczywiście za sprawą M, ale o tym nie chce mi się już pisać, po prostu w sposób chamski się zachowuje a wczoraj jeszcze swoje powiedział....jak to miło nie usłyszeć całą ciążę dobrego słowa tylko ciągłe krytyki....normalnie nie widze przyszłości...ale to temat rzeka.
Spać poszłam do wiktorka ale że nienajlepiej się czuję i bardzo bolało mnie gardło a młode się przytulało strasznie to w okolicach 3 nad ranem musiałam skapitulowac i wrócić do sypialni:/
W nocy bardzo bolał mnie brzuch, teraz zreszta tez, nie potrafię określic tego bólu, to tak naookoło macicy, w nocy na górze, teraz bardziej po bokach, coś jakby mi macica miała pęknąć, nieprzyjemne i bolesne:/

miłego dnia, zapowiada się u nas bynajmniej sliczna pogoda!

Sarka biedulko, palnij ode mnie w łeb tego swojego chłopa.... :/
a z tym bólem brzucha to może bóle żołądkowo(góra) jelitowe(boki)? tak mam ja czasem, i czuję się wtedy jak napompowana, i jakbym miała wybuchnąć dosłownie....

hej mamuski

hello:)
z tym spaniem dziewczyny to musicie robić tak jak ja:) siedzieć dłuuugo np do 1 czy 2 w nocy a potem sen jak z bajki:D oczywiście z przerwami na siusiu, ale to już zupełnie na śpiocha, więc nie przeszkadza:)

Ja CISZĘ obejrzałam, smutno mi było, ale jakoś do przeżycia, bo prasowałam maluszka:) więc nie oddałam się telewizji w 100% :) ale powiem Wam że muzyki słuchać nie mogę bo mi się płakać chce strasznie, i nie ważne czy wolna czy nie, chce mi się płakać i juz:)
u mnie nie pomaga długie siedzenie... dziś się obudziłam o 4.30 (a nie sikam przez całą noc, więc nic nie powinno mnie budzić) i nie mogłam spać do 7!! mój organizm chyba sobie treningi robi:baffled: I w ogóle jakie mnie mysli nachodzą...:szok: masakra. Dziś mi się przypomniał chłopak-pacjent z zajęć z psychiatrii:eek::baffled:

Teraz siedzi koło mnie i rysuje pociąg w kolorowance i jestem w szoku, bo prawie nie wychodzi za linie. A w szoku jestem bo on ogólnie Malo rysuje bo srednio lubi. może mu sie odwidziało, bo miałam tone kolorowanek, które wywaliłam. Ach taka jestem przeżuta i wypluta..
to chyba taki wiek na nie wyjeżdżania poza linie, bo Wiki trochę młodsza, ale lubi rysować i od jakichś dwóch miesięcy tak nagle zaczęła zwracać uwage na linie i jakie kolory sa na obrazku obok:tak:

mnie ogarnął śpioch.... a jeszcze te zakupy, ale to za półtorej godziny, więc mam czas na odpoczynek.
dupa z zakupów.:zawstydzona/y: M utknął w korku w centrum paryża i już nie zdążyliśmy na zakupy. Trzeba jechać dzisiaj, a póki co korzystam z pustostanu w lodówce i ją rozmrażam, hehe

MALINY, LIŚCIE MALIN: Szkoła Rodzenia Rubus - malinowe rodzenie
link jakby kogos interesowały inne jeszcze info, a tutaj tylko o malinach wklejam
A dlaczego powinnyśmy jeść maliny i pić herbatę z jej owoców i liści ?

Oprócz dużej wartości odżywczej, owoce malin mają także właściwości dietetyczne i zdrowotne. Sam owoc maliny bogaty jest w duże ilości kwasów organicznych ( cytrynowego, jabłkowego, askorbinowego, salicylowego) związki śluzowe, pektyny, sole mineralne (najważniejsze to związki żelaza i miedzi) witaminy: C,A,B 2,PP.
Owoce malin są znanym środkiem napotnym, używanym w czasie przeziębień ,angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych przebiegających z gorączką. Medycyna ludowa poleca maliny jako lek w leczeniu niedokrwistości, co może być uzasadnione zawartością mikroelementów, związków żelaza i miedzi. Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne.
Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji.
Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie.
Stosowanie ziół omówmy z lekarzem.

POJECHAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D jupiii :)
jeszcze jak zasnelam pozniej to mis ie koszmar snil ze wrocila bo pociag nie chce jechac i ze mowi ze do sylwestra zostaje a ja do niej z morda ze nie ma mowy i klotnia a ona mi na zlosc i takie tam ale to na szczescie tylko zly sen byl ;)

hejcz &&&&& zacisniete :) bedzie dobrze!
sarkapo łbie tego meza twojego ehhh :/ mam nadzieje ze sie ulozy jak sie maluszek urodzi a najlepiej to przed. trzymam kciuki i za to twoje zdrowko tez. w koncu spotkanie w wiekszym gronie czeka :) ja wczoraj bylam na spotkaniu z cwietka i sienagadalysmy i zjadlysmy pyszne deserki mniam :) mysle ze jak sie spotkamy wszystkie to poprawimy sobie humory i zapomnimy o klopotach choc na chwile tak jak ja o tesciowej zapomnialam przy spotkaniu :)

antylopkaa mojej kolezance na wywolanie porodu kazali kupic sobie liscie malin i parzyc w szpitalu :szok: to ja juz zglupialam.

idem cos zszamac... nareszcie spokoj w domku ahhhh jak przyjemnie hmmm....

reklama
Sarka ode mnie tez palnij swojego M:tak:Ale tak to z nimi bywa.Mi tez sie czasem wydaje ze moj nie ma serca ani zrozumienia.No coz chyba naprawde sa z innej planety.Glowa do gory;-)

Do góry