hej mamuski
hello

z tym spaniem dziewczyny to musicie robić tak jak ja

siedzieć dłuuugo np do 1 czy 2 w nocy a potem sen jak z bajki

oczywiście z przerwami na siusiu, ale to już zupełnie na śpiocha, więc nie przeszkadza
Ja CISZĘ obejrzałam, smutno mi było, ale jakoś do przeżycia, bo prasowałam maluszka

więc nie oddałam się telewizji w 100%

ale powiem Wam że muzyki słuchać nie mogę bo mi się płakać chce strasznie, i nie ważne czy wolna czy nie, chce mi się płakać i juz
u mnie nie pomaga długie siedzenie... dziś się obudziłam o 4.30 (a nie sikam przez całą noc, więc nic nie powinno mnie budzić) i nie mogłam spać do 7!! mój organizm chyba sobie treningi robi

I w ogóle jakie mnie mysli nachodzą...

masakra. Dziś mi się przypomniał chłopak-pacjent z zajęć z psychiatrii

Teraz siedzi koło mnie i rysuje pociąg w kolorowance i jestem w szoku, bo prawie nie wychodzi za linie. A w szoku jestem bo on ogólnie Malo rysuje bo srednio lubi. może mu sie odwidziało, bo miałam tone kolorowanek, które wywaliłam. Ach taka jestem przeżuta i wypluta..
to chyba taki wiek na nie wyjeżdżania poza linie, bo Wiki trochę młodsza, ale lubi rysować i od jakichś dwóch miesięcy tak nagle zaczęła zwracać uwage na linie i jakie kolory sa na obrazku obok
mnie ogarnął śpioch.... a jeszcze te zakupy, ale to za półtorej godziny, więc mam czas na odpoczynek.
dupa z zakupów.

M utknął w korku w centrum paryża i już nie zdążyliśmy na zakupy. Trzeba jechać dzisiaj, a póki co korzystam z pustostanu w lodówce i ją rozmrażam, hehe
MALINY, LIŚCIE MALIN:
Szkoła Rodzenia Rubus - malinowe rodzenie
link jakby kogos interesowały inne jeszcze info, a tutaj tylko o malinach wklejam
A dlaczego powinnyśmy jeść maliny i pić herbatę z jej owoców i liści ?
Oprócz dużej wartości odżywczej, owoce malin mają także właściwości dietetyczne i zdrowotne. Sam owoc maliny bogaty jest w duże ilości kwasów organicznych ( cytrynowego, jabłkowego, askorbinowego, salicylowego) związki śluzowe, pektyny, sole mineralne (najważniejsze to związki żelaza i miedzi) witaminy: C,A,B 2,PP.
Owoce malin są znanym środkiem napotnym, używanym w czasie przeziębień ,angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych przebiegających z gorączką. Medycyna ludowa poleca maliny jako lek w leczeniu niedokrwistości, co może być uzasadnione zawartością mikroelementów, związków żelaza i miedzi. Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne.
Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji.
Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie.
Stosowanie ziół omówmy z lekarzem.