Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tunia pępek jak wisi na wlosku to niebawem odpadnie-sama nie odrywaj!!!!!!! przemywaj tym fioletem albo spirytusem tak dokladnie wszystkie zakamarki i do sucha wytrzyj-to w przypadku spirytusu. Jak juz odpadnie kikut to potem tez smarujesz bo jeszcze sie tam cos moze wydzielac.ja tylko na chwile zapytalam was wczoraj o pare rzeczy i nikt mi nie pomógł
pępek nam wisi na wlosku, on tam w środku ma być w takiej mazi jeszcze jak odpadnie?
pediatra powiedziała, że wygląda dobrze i ta maź jest normalna, ale ja się jakoś boję tego pępka żeby coś się tam zlego nie zrobiło
a kiedy obcinać paznokcie?
i kiedy zaczęłyście werandować swoje maleństwa i jak to się robi?
pępek nam wisi na wlosku, on tam w środku ma być w takiej mazi jeszcze jak odpadnie?
pediatra powiedziała, że wygląda dobrze i ta maź jest normalna, ale ja się jakoś boję tego pępka żeby coś się tam zlego nie zrobiło
a kiedy obcinać paznokcie?
i kiedy zaczęłyście werandować swoje maleństwa i jak to się robi?
[/B]

to jest deser dla Zuzi a nie posiłek, i przez ten społeczny nacisk na karmienie piersią chwilami czuję się jak wyrodna matka, a C. uważa, że jeden duży plus z karmienia butlą to taki, że on tez może małą nakarmić, dać mi chwilę wolnego, a przy tym w miejscach publicznych nie będę musiała cycka wystawiać... Ainah zostalas naszym rodzynkiem o ile sie nie myle;-)Teraz czekamy tylko na ciebie![]()
Witam,ja dopiero doczytałam,bo nie było mnie kilka dni.Maluszek powinien przybierać około 100,200 gram tak na tydzień,Twój najpierw troszkę przybrał,choć troszkę za mało jak na dwa tyg. oczywiście nie ma się co sztywno trzymać przyjętych norm,ale jesli potem w ciągu tygodnia nic nie przytył,to już trzeba poszukać przyczyny,albo infekcja,albo nie dojada-a grzeczny jest? często go karmisz? Bo tak wogóle,to do 10 dni waga może spadać u noworodka,ale po tych 10 dniach ,nawet jeśli spadła,to już powinna się w tym czasie podnosić.A jak jest na dzien dzisiejszy?,bo tam potem nie śledziłam już,czy coś pisałaś.madalia
chciałabym się ciebie poradzić :-)
mój Filip ma dzisiaj 22 dni przy wypisie ze szpitala ważył 3395g po 13 dniach byłam na wizycie kontrolnej u pediatry, waga wskazała 3480g.
Lekarz stwierdził że za mało przybrał na wadze, kontrolne ważenie po 5 dniach wskazało tyle samo, czyli nie przybrał nic.
Czy to naturalne? aha zapomniałam napisać karmię piersią.
przez weekend mam go ważyć przed jedzeniem i po jedzeniu,
oraz mam ściągać pokarm ok 20-30ml i podawać małemu i też ważyć.
Czy mam się zacząć martwić czy jeszcze nie?
z góry dziękuję :-):-)