• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam się i ja.:happy2:
Nocka u nas też znośna. Odrobi pewnie fochy w ciągu dnia:dry:. Od dziś jesteśmy sami:-(. M wyjechał do pracy. Będzie dopiero w weekend w domu a potem znów wyjazd i znów tylko weekend w domu. Ech wojsko! :-(:baffled:

Już mi kołacze w głowie jak ogarnąć się z dwójką i jeszcze młodego do przedszkola wozić.

U nas kolki już zelżały:tak:. Stosujemy sobie zestaw krople i herbatka Plantex. Muszę przyznać, że jest rewelacyjna w działaniu:tak::-)! Małemu chyba smakuje bo od pierwszego dnia wciąga ją za jednym zamachem.

reklama
:( Otaczają mnie nieodpowiedzialni faceci... Najpierw Tato uciekł ze szpitala, a teraz Mąż... Od paru dni jest przeziębiony, ma katar, lekką chrypę, stan podgorączkowy. Pije fervex i w nocy poci się jak szczur. Wczoraj obudził się o 23, świszcząc. Nie mógł głębiej nabrać powietrza, ledwo mówił, pod ręką było czuć świszczenie w okolicach oskrzeli. Podejrzewam, że odezwała się dawno już nie dająca o sobie znać astma. Oczywiście w domu żadnych wziewów, bo twierdził, że jest już zdrowy i nie musi się kontrolować.
Po godzinie jakoś zasnął. Za pół godziny obudził się Franek. Spałam dziś ze 2 godziny.
Rano Mąż pojechał się zarejestrować do lekarza, bo nie miał wybranego i musiał być osobiście! Grr... Termin był dopiero na godz. 12, więc się nie zapisał. Stwierdził, że jest zdrowy i poszedł do pracy. Ręce mi opadają... ... :( :( :(

Tez sie witam:-)Ostatnio czasu troche malo by sie tu czesciej udzielac bo Jasko non stop na raczkach:baffled:Teraz zasnal wiec mam chwile.Tylko ciekawe jak dluga...U nas nocka super.Jas wstal dwa razy tylko na cyca a pozniej go odkladalam do lozeczka.Nie plakal tylko stekal prawie cala noc.Ja mowie ze warczy jak tygrys:-D
Adasia juz zawiozlam do szkoly i moze Jas da mi troche poprasowac.Wczoraj z mezulkiem nagotowalismy razem na 3 dni wiec na szczescie z obiadami na jakas chwile spokoj.
Yvona i co, byly kolki po torcie??
Ewa mi tez by rece opadly.Ty sie martwisz a oni maja to w nosie.Powiedz jednemu i drugiemu mezczyznie zeby nie mysleli tylko o sobie:tak:
Krolcia ja tez sie balam czy z dwojka sama dam rade, bo A caly dzien w pracy a tu bobas, starszak, szkola, zakupy itd itp ale dasz rade.Najwazniejsze to dobra organizacja;-)
Gabriela mi tez sie wydaje ze to potowki.Jas ma tylko 4 na buzi ale dookola sa czerwone a w srodku biale.Wiec mysle ze to to.
Dziewczyny powiedzcie mi co to jest ten Plantex? Jaki ma sklad? Bo ciekawa jestem czy tutaj cos takiego kupie.A ty Antylopka co podajesz swojemu maluchowi na brzuszek?

witajcie...
nocka całkiem ok... yuuuuppiiiii torcik sie przyjął-tzn troszke sie nasiliły te co juz ma ale nie wszystkie tylko kilka......
ale fajnie.... a wczoraj nie było cały dzien kupy u Ali i rano tak sie pieknie sfajdała ze cud ze ta kupa z pieluchy nie uciekła o przez całą pieluche była.... moze juz sie skonczy popuszczanie a zaczną konkretne kupy...:D
ja tez mam fest duzo prasowania a Paulinka w domu wiec nie wiem czy cokolwiek zrobie...
ewa wspolczuje-jednak prawdziwe jest stwierdzneie ze faceci gorsi od dzieci;)
krolcia podziwiam!!! jak Ty dasz rade??? masz chociaz jakąs babcie w razie W???
Antylopka super ze zakup sie udał... nic tak nie cieszy jak sie cos uda upolowac na promocji:D

hej

noc w miarę - tylko 2 karmienia i szybkie spanie po...

niestety Mati jest chory. Dziś nie poszedł do szkoły, tylko z S. do lekarza i całkowicie zawalony ma nos i gardło. Dostał Augmentin i 1000 innych lekarstw oraz krople do oczu bo całe zaropiałe (zapalenie spojówek)...ehhh teraz tylko drżę o to by małej nie zaraził...

Antylopka super ze zakup sie udał... nic tak nie cieszy jak sie cos uda upolowac na promocji:D
dokładnie:) od razu Wiki kupiłam bluzeczke i spódniczke (bo n ateraz ma manie spódniczek do przedszkola!) a mąz kupił sobie jeansy, koszule i sweter. Moja mam juz mi zamówienie złożyła, bo jak była tutaj to kupiła sobie tam płaszcz, a braciom swetry i sa zadowoleni z tych ciuchów bardzo. wiec dzis czeka mnie znowu wyprawa tam:) ale pójde z odliczona gotówka i bez kart i czeków, co by nie zaszalec zbytnio, hehe

jak być dobrą mamą kiedy z niewyspania bolą mnie oczy a od nich głowa i w ogóle jestem nieżywa, bo od kilku dni śpię max 4 h na dobę bo dwie odespie w dzien ?

Zuzia nadal ma pomieszany dzień z nocą bo mąż nie chce mnie słuchać i ma swoje metody odwrotne od moich czego efektem jest już to, że Zuzia nie umi9e spać sama a zasypianie w ciszy jest prawie niemożliwe oraz to, że odbywa się to na rękach rodziców a odłożenie do łóżeczka kończy się marudzeniem... a ja jestem nieżywa dosłownie i momentami wściekła...:wściekła/y:

nie mam siły nawet poczytac co u Was...:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A może to potówki???
też mi to przyszło na myśl
wysmarowałam maścią na odparzenia i 'zblakło" zobaczę po karmieniu
kiedy znów "przypoci się o moja rękę"

Już mi kołacze w głowie jak ogarnąć się z dwójką i jeszcze młodego do przedszkola wozić.
.
ja też się tego boję
jak zaprowadzić Kaję do żłobka czy odebrać razem z Adasiem ?
podziwiam tych co mają 2-3-4-5-6 czy wiecej i sobie radzą
ja ledwo dyszę po wyjściu na dwór na spacer
a przecież wychodzę na razie razem z mężem, bo sama sobie tego nie wyobrażam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry