• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja tylko na chwilkę podzielić się z mamami co problemy z kupą i kolkami mają - w desperacji kupiłam sobie takie coś Przeznaczenie rurki antykolkowej i muszę powiedzieć że rewelacja, jak już jest sytuacja podbramkowa, a u nas zazwyczaj taka jest to ta rurka zdaje swietnie egzamin, bo u nas już i czopki przestają działać, a termometre mi lekarz zabronił bo można jaką przetokę dzicku zrobić bo jest za sztywny a to pozwolił. Super dziewczyny - naprawdę od razu inne dziecko.
A poza tym byłyśmy na spacerze i zaraz idziemy na pierwszy dzień babci :)
ja przeziębiona maksymalnie, mąż praktycznie od rana do nocy w pracy i już powoli się wykańczam ale jeszcze daję radę..
Rzzadko bywam ostatnio ale myślami jestem z Wami i jak czasu chwila jest to coś tam poczytam.
A jeszcze mam pytanie jak wychodzicie na spacer to smarujecie czymś usta maluchom?

reklama
eeeee drogo u Was
:)
u nas piwo w knajpie hmmmmmmmmm tak ostatnio byłam w knajpie w lipcu 2008 roku
no ale wtedy kosztowało jakieś 6 zł, teraz nie może kosztować dużo więcej :)

na noc też kładziesz na brzuszek czy tylko w dzień?
Moja Kaja lubiła tak spać jako "noworodek" ale mnie nastraszyły "koleżanki" że się udusi itp. i przestałam ją kłaść na noc na brzuch i wtedy przestała już ładnie spać :(
Adasia jeszcze nie próbowałam kłaść na spanie na brzuch, ale może pora już zacząć :)

ja klade tylko w ciagu dnia w nocy ladnie spi na pleckach - nie lubi pozycji na boczku od samego poczatku :-D za co dostawalam ochrzan w szpitalu ze nie pokladam na bok noworodka a co mialam zrobic jak Wojtus tej pozycji nie lubi :eek:

Gabriela drogo bo to kochana warszawa, tutaj wszystko kosztuje drozej niz przewiduje ustawa.

Ja kładę małego na brzuch pod wieczór, wtedy gdy mu się marudzenie po całym dniu załącza. Wtedy jemu nie przeszkadza leżenie na brzuszku, co więcej, zasypia na nim, i wtedy ładnie sobie śpi:) miałam problem wcześniej z układaniem go na brzuszku, jak był młodszy:) teraz najwidoczniej już dorósł i nie drze się z tego powodu:) i co ważne, dorósł również do kąpieli, która sprawia mu w chwili obecnej przyjemność:) od jakiegoś tygodnia konkretnie, bo tak to się darł jakbyśmy go ze skóry obdzierali a ni kąpali:D także czas - lekarstwo na wszystko:D

ewwe nasz też wcześniej podczas kąpieli się darł, a teraz polubił. teraz ledwo go mąż wkłada do wanienki to wielkie oczka i zadowolona minka i cisza. a jak tylko czas wychodzić to wielki krzyk!! i tak się drze całkiem długo - po pierwsze bo skończyła się kąpiel, po drugie nie lubi ubierania :-)

ja na spacery chodzę codziennie - chyba, że pada to odpuszczam.
a my dzisiaj bylismy u pediatry bo malemu się pępek brzydki zrobil i położna stwierdzila, że lepiej żeby lekarz obejrzał. ale na szczęście nic strasznego z tego nie wyszło chociaż ja to juz się zdenerwowalam na maksa. ale pediatra naprawdę super - zadzwoniłam do przychodni i mówię o co chodzi, a ona na to, że dzisiaj jej nie ma w poradni dzieci zdrowych w ogóle ale zaraz coś wymyśli bo nie chce, żeby taki mały bobas miał kontakt z chorymi. no i w końcu kazała mi jechać i powiedzieć w rejestracji, że jestem i ona między innymi pacjentami do mnie zejdzie i zobaczy co się dzieje. dala kilka wskazówek i za tydzień do kontroli.
coś jeszcze chciałam pisać ale mały właśnie zaczął piszczeć... a tak ładnie leżał :-D

Sun ja przy Julii używałam tej rurki i też się super sprawdzała, teraz dzieki bogu nie ma takiej potrzeby. Co do smarowania to ja całą bużkę smaruję kremem nivea na każdą pogodę mam krem na dłoni i lecę po całej buźce.

hej mamuśki

niech już się ten tydzień skończy
sama w domu z dwójką dzieci,w tym jednym chorym to średnia przyjemność. Marzę o poniedziałku jak Mati juz pójdzie do szkoły.
Swoją droga jestem w szoku ile to mleko matki musi mieć przeciwciał. Od urodzenia Oliwka ma cały czas styczność z jakimiś bakcylami. Najpierw jelitówka w wieku 2 tygodni (cała nasza rodzinka umierała,a ona nic), teraz Mati od tygodnia na antybiotyku strasznie załatwiony, a mała nic. W zasadzie Mateusz od czasu jej urodzenia cały czas kaszle, psika, katarzy,a a malutka dzielna - ODPUKAĆ.

Strasznie się cieszę bo dzisiaj przyszły moje paczuszki z ubrankami na chrzest i ze świeca i szatką i kocykiem...są przepiękne. Potem wstawię fotki. Tylko szok bo to jest rozmiar 62, a Oli w tym raczej pływa. Do chrztu jeszcze 3 tygodnie, więc myślę, że jeszcze się trochę podtuczy:)

sun ja słyszałam bardzo dobre opinie o tym Petronela.pl - WINDI - Kateter rektalny dla niemowląt 10 sztuk | Higiena dziecka i mamy | A&AA to chyba na podobnej zasadzie działa.

jestem w szoku ile wasze dzieciaczki już ważą. Moja Oli ma już praktycznie 2 m-ce, a dopiero 4500...

reklama
Kurcze dziewczyny, zjadlam dwa kawalki ciasta i sie boje czy Jasiowi nie zaszkodzi:-(

a coś już mu szkodziło wcześniej? bo ja ciasto, wafelki i różne inne słodycze wcinam codziennie... raczej bym się nie martwiła na Twoim miejscu za bardzo :-) a jakby jednak zaszkodziło to przynajmniej będziesz wiedziała, że nie możesz i tyle. lepiej wiedzieć niż odmawiać sobie bez sensu hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry