• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

A ja myślałam, że was zaszokuję informacją, że moje "maleństwo" waży już 6 kg...naiwna:sorry:

no, no, niezle :)

My bylismy wczoraj na szczepieniu 6w1 i pneumokoki, mlody dostał szczepionki podczas ssania dydunia, wiec pisknal tylko chwilke pozniej wrocił do swojego ulubioneo zajęcia :D wazy 4800g :)

gabriella My rozpoczelismy wspolzycie 4 tygodnie od porodu i teraz juz jest normalnie jak przed ciaza i w ciazy :) Wizyte u gina miałam dopiero 2 tygodnie temu w sobote. Jak nie bylas szyta i czujesz sie "tam"dobrze to czemu czekac na wizyte, bez przesady, przeciez jak poczujesz jakikolwiek dyskomfort to po prostu przerwiecie i nastepny raz sprobujesz jak sie utwierdzisz, ze wszystko ok :)

reklama
No wlasnie, ja tez chcialam sie was zapytac jak z tym "pierwszym razem".Ja bylam cieta i to 3 razy i boje sie troche rozdziewiczenia:-D.Jak jest lub bylo z wami?

Ledwo widze ale widze:-DJas sie w dzien wyspal i dzis w nocy rolka rockendrolka:dry:Synus nawet nie mysli zeby sobie zasnac:sorry2:

jejku, chyba mnie jednak cos dopada chorobsko :( wczoraj jak sie polozylam, to myslalam, ze mam ze 40 st. goraczki. wszystko mnie bolalo, do tego dreszcze mialam. lyknelam APAP i jakos zasnelam, ale w nocy zimno mi bylo jak diabli. teraz znowu mam bole stawow i kosci, ale oprocz tego nic. chyba lykne znowu APAP i moze jakos rozejdzie sie po kosciach.

spadam do wyrka jeszcze. dzis nic nie robie ...

hej

u nas masakra...noc baaardzo ciężka.
mała ma problem z zasypianiem wieczorami i zwykle po kąpieli drzemnie się koło pół godzinki i potem do 24 nie śpi...wczoraj nie spała do koło 2 i cały czas się prężyła i walczyła z cyckiem (klasyczna kolka) potem całą noc marudziła i stękała, nawet w nocy walczyła z cyckiem i rano to samo...teraz się zachustowałyśmy i pięknie śpi. Stwierdziłam, że muszę się nauczyć spać na stojąco to wtedy będzie pieknie:///
Od kilku dni robi bardzo często kupki...wczoraj było ich chyba z 7! Wcześniej robiła raz na 2-3 dni!!! ja już nie nadążam! teraz się martwię, czy nie ma rozwolnienia bo w tych kupkach jest trochę śluzu...może znowu jakaś alergia? Na buźce nic jej jeszcze nie wyskoczyło (oby nie wyskakiwało)...
może to po tej pomidorówce? wczoraj i przedwczoraj jadłam na obiad. Jak myślicie???
wiecie może po jakim czasie pokarm przenika do mleka???

stwierdzam, że instytucja matki ma przerąbane - wieczne zamartwianie się...albo zbyt dużo kup, albo zbyt mało, albo dziecko śpi zbyt długo, albo za krótko... ja jestem już psychicznie zmęczona...

Oliwka ma dzisiaj 2 miesiące!!!

Ostatnia edycja:
Jeju u nas też masakra wczoraj...cały dzień bez spania, tylko krótkie drzemki na moich rękach, pod wieczór kolka, i też walka z cycem, ale że wisiała mi na nich cały dzień więc zgłupiałam bo smoka zjeść chciała więc zdecydowałam że dam butlę bo może się denerwuje że jej nie leci a nie że kolka...dalam i zjadła jeszcze 40 a jadła jakby byla naprawdę głodna:( potem kolka albo zmęczenie (sama już nie rozkminiam) i tak do 2 w nocy prawie, pospałą do 4, wtedy już ze mna przy cycu. Ja juz nie rozumiem, wczoraj rano jak wstałam to aż mi kapało tyle tego było, w dzień sporo cycała a na wieczór flaczki ale jak nacisnełam to leciało a nawet z jednej tryskało a ona sie wkurzała przy piersi, więc ja juz nie rozumiem, nie wiem czy to może dlatego że ona bez drzemki i tak co troche cos ciagneła to te piersi nie nabrały? co jest? a możwe powinnam odpuścic i przejśc na butelkę?! Jem dobrze, dużo piję często przystawiam więc już nie wiem w czym problem??:((

sarka - a wazylas mala? wiesz jak przybiera? u nas bylo do niedawna podobnie: do jakiesjs 17 Alicja jadla co 2-3 godz. i mialam pelne piersi, potem meczyl ja brzuszek i chciala cysiac co godzine. w efekcie wieczorem mialam piersi jak flaki. teraz jak je co 2-3 godz. to mam zawsze pelne piersi. a poza tym jak zjadla 40 ml to znaczy moim zdaniem, ze nie byla az tak glodna. lecialo, to zjadla ;)

mamolka to by się u mnie też zgadzało -8-9 tydz...
masakra co nas czeka między 15, a 19 tyg!!!

jestem w szoku jak wszystko pasuje do Oliwki z tego opisu skoku 8-9 tygodni. Dosłownie WSZYSTKO

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry