• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mamolka - ciesze sie, ze sosik smakowalja dzis caly dzine na apapie, bo inaczej nie moge funkcjonowac. nie wiem co to za cholerstwo ... najgorsze, ze jutro mialam w planach urwac sie na zakupy i chyba zrezygnuje, bo ledwo zyje. a na tylek nie mam co wlozyc. spodnie ciazowe cale za duze, a sprzed ciazy juz wchodze w dwie pary, ale nad paskiem robi mi sie taka oponka z tluszczu i do ludzi tak na pewno nie wyjde :/

Alicja dzis drzemki dluzesze niz 45 min zalicza tylko na rekach albo w chuscie. jutro meza na spacer wyrzuce, bo przynajmniej na swiezym powietrzu spi bez problemu.

reklama
Zaczynam się na serio niepokoić buźką mojej córeczki. Wczoraj, kiedy szłam do pani dermatolog było w miarę ok, a dzisiaj pojawiły się nowe krostki. Boję się, że to jednak nie trądzik, a skaza białkowa :-(
Nie wiem, co mam robić. Od jutra ścisła dieta. Nie orientujecie się, po jakim czasie wysypka powinna zniknąć jeśli ma podłoże alergiczne?

cwietka a co powiedziała p.dermatolog? dała jakieś maści??
nawet jak wprowadzisz diete-mysle ze jednak powinnas-to długo czasu minie nim wysypka zejdzie... Ona sie szybko pojawia ale długo schodzi a przy skazie to już calkiem... A te krostki ma tylko na buzi?
A u nas wczorajsze popołudnie i do północy Ala spała przy cycu albo na rękach aż wreszcie jak sie z nią połozyłam zasnęła snem nocnym. wydaje mi sie że ma gorączke -ma temp 37,5 ale nie marudzi ani nie jest jakos szczególnie marudna więc na razie nic jej nie podawałam ani nie leciałam do lekarza... Czytałam na nurofenie ze od 3 miesiąca wiec nie podaje jej. Mialyscie moze gorączki u swoich pociech?? Podawał juz ktos cos na gorączke??

Yvona - pani dermatolog powiedziała, że jej to wygląda na trądzik, ale skazy nie wyklucza. Dostałam Lipobase na natłuszczenie tych suchych placków. Wysypka jest tylko na buzi - zaczęło się od policzków, potem przeszło na brodę i na lewe uszko. Początkowo to były krosteczki - pryszczyki, a potem przerodziło się w takie suche, łuszczące się placki. Raczej nie swędzi, bo mała spokojna.
Kurcze, już od tygodnia nie piję mleka, nie tykam jogurtu i odstawiłam sery. Z czego jeszcze zrezygnować? Co w ogóle można jeść? Szukam info w necie i jestem coraz bardziej przerażona - niektórzy piszą, że wolno tylko marchewkę, ryż i królika!!!

wg mnie trzeba jakąs maścią jej pomóc jak chcesz czekać dłuzej to maścią z antybiotykiem, ale szybciej powinno sie poprawić po jakiejs ze sterydem-ale dobrze jakby dermatolog zapisała odpowiednią maść...

Yvona mój Krzyś miał stan podgorączkowy jak był mniejszy właśnie w okolicach 37,5. Z tego co mi wiadomo należy się martwić jeśli jest powyżej 38 stopni, dziecko jest marudne, płacze bez powodów albo jest bardzo ospałe.

Cwietka na trądzik najlepsze są maści z cynkiem, możesz też smarować Sudocremem. Ja miałam maść na trądzik niemowlęcy robioną w aptece na zamówienia, ale nie wiem co wchodzi w skład - napewno cynk i pryszczyki chodziły już po pierwszym dniu. Może dermatolog ci cos takiego zapisze.

Dzięki, Wiolcia, ale u nas to są teraz takie suche placki, a maść z cynkiem działa wysuszająco właśnie. Dermatolog kazała natłuszczać. Najgorsze jest uszko, bo na nim sie takie sturpki porobiły i boję się, że Idę to boli - jest dzisiaj jakas niespokojna.
A jak ten trądzik u Krzysia wyglądał? też przeszedł w takie suche placki?

reklama
a ja z pytankiem intymnym
ktoś ma już za sobą pierwszy drugi lub trzeci :) raz?
jeśli tak to czy najpierw była wizyta u gina?
po jakim czasie od porodu?

ja sobie tak myślę że chyba mogłabym spróbować ale ciut się boję bo u gina nie byłam jeszcze
ale nie byłam nacięta ani szyta więc ogólnie niby nie ma się czego bać
no ale.......
hmmmmmmmmmmm

Też się zastanawiam nad tym. Tylko mam pewne obawy, bo chyba się jeszcze nie obkurczyła u mnie szyjka. Przynajmniej tak mi się wydaje, że tak jest po samobadaniu. Możliwe to ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry