• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

pomóżcie bo nie wiem co to...

do wczoraj prawie już nic nie miałam na podpasce, tylko taki śluz lekko na różówo lub brązowo podbarwiony, a dziś się ze mnie krew leje jak z kranu - czy to może być już pierwsza miesiączka??

niby boli mnie trochę brzuch, ale chyba nie jak na @, sama nie wiem, nie miała żadnych dolegliwości przepowiadających, jedynie wczoraj strasznie było niedobrze i mdliło...

my zaliczylismy pierwszy skok rozwojowy:-) Zuzia inaczej patrzy, więcej ją interesuje, reaguje na grzechotki, denerwuje ją czkawka i wydaje nowe dźwięki i puszcza bańki ze śliny

a wczoraj byliśmy z Zuzią na urodzinach siostry małej C. i to był błąd, chciałam wyjść o 18.30 żeby Zuzię o 19 jak zwykle wykąpać, oczywiście prawie obraza, a teściowa, że jak się wykąpie później to nic się nie stanie, w domu bylismy przed 20, kąpiel i się zaczęło, płacz, krzyki, niespanie,

mam nadzieję, że wypracowanego powoli rytmu dnia szlag nie trafi

chyba za dużo było ludzi, zapachów nowych i całej reszty, oczywiście chcieli żebyśmy dziś też przyszli, ale nie ma mowy, ewidentnie widać, że ja to wyjście zestresowało,

a jeszcze wszyscy ją za rączki łapia i całują dłonie:wściekła/y:, ona potem do buzie je wkłada, zwracamy uwagę, że mają tego nie robić to się na nas jak na kosmitów patrzą:wściekła/y:grrryyy:wściekła/y:

aaa i jeszcze się tysiąca cudownych rad nasłuchałam:wściekła/y: może każdy chce dobrze, ale wkurw... to jest, najlepsza teściowa, że milion porad, a jak się zadzwoni do niej o coś konkretnego spytać to wtedy nic nie wie i nie chce pomóc....:wściekła/y:

a jednak boli mnie brzuch jak przy @, mam nadzieję, że to to a nie macica do łyżeczkowania...

reklama
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane :-)
Z tego, co piszecie, wnioskuję, że to raczej nie trądzik, tylko skaza. Nie wiem, co robić. Boję się cokolwiek wziąć do ust, a głodówka niestety nie wchodzi w grę. Nie wiem, czy nie lepiej byłoby dla dobra Idy przejść na modyfikowane.
Po nocy pyszczek mojej córeczki nie wygląda ani lepiej, ani gorzej. Uszko troszkę przyschło - starałam się, żeby całą noc mała spała na drugim boku.
Dzisiaj zastosuję krochmal, chociaż na ciałku nie ma żadnych zmian.

jeśli to skaza to przejście na mm nic nie da ( bo to też mleko krowie). Będziesz musiała pójść do dermatologa po receptę na nutramigen lub bebilon pepti ( prawie 50% taniej za puszkę), oczywiście bez recepty też kupisz te mleka.

Swoją droga MIki ma to samo od jakiś 3-4 tyg - tylko buzia-a zaczęło się że na płatkach uszek pojawiły się maluteńkie krosteczki- jak potówki- potem się to zlało i zaczęło łuszczyć. Na buzi skóra pełna krosteczkek i wyprysków ( głównie na jednym policzku i wokół ust) a mimo wszystko mi to na skazę nie wygląda. Najlepiej wygląda po przemywaniu buzi zwykłą przegotowaną wodą. Zaraz zrobię zdjęcie to zobaczysz jak to u nas wygląda-

nie jest to za piękne zdjęcie :)

Załączniki

• krostki.jpg
    krostki.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
u nas noc rewelacja
oby więcej takich
pobudka tylko 24.00 i jakoś po 2.00 i o 4.00 sama na śpiocha nakarmiłam
wstał po 6.00, jak dla mnie bomba! żeby tak zostało :)

TUNIA
nie wiem czy to okres. Ja już od tygodnia nic na podpaskach nie mam. A czasem jak karmie wyleci "pare kropel" ale tylko czasem i góra raz na dzień. nie wiem więc czy u Ciebie to już okres czy jeszcze "poporodowo".

raczej @ bo mnie boli brzuch i krzyż, no poporodowo to już za późno na takie mocne krwawienie i lepiej żeby to nie było poporodowo.

Mamolka - dzięki. U nas wygląda to znacznie gorzej. To jest policzek bardziej zaatakowany wysypką, drugi jest nieco lepszy.
Nie mam pojęcia, czy to ją swędzi. Niby się nie drapie, ale mam wrażenie, że jest bardziej marudna. Chociaż może sobie to wmawiam.

Załączniki

• SAM_5464.jpg
    SAM_5464.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 63
Mamolka - dzięki. U nas wygląda to znacznie gorzej. To jest policzek bardziej zaatakowany wysypką, drugi jest nieco lepszy.
Nie mam pojęcia, czy to ją swędzi. Niby się nie drapie, ale mam wrażenie, że jest bardziej marudna. Chociaż może sobie to wmawiam.

kurczę za ładnie to nie wygląda- a oglądałaś całe jej ciało? zwłaszcza w zagięciach raczek i nózek- na brzuszku ew. na pleckach?

rzeczywiście u nas to o wiele lepiej wygląda ;/

aha - ja posmarowałam te zmiany maścią z wit A i jest troszkę lepiej- ale zrobiłam to na własną rękę bo już nie wiedziałam czym to smarować ;/

Ostatnia edycja:
kurczę za ładnie to nie wygląda- a oglądałaś całe jej ciało? zwłaszcza w zagięciach raczek i nózek- na brzuszku ew. na pleckach?

rzeczywiście u nas to o wiele lepiej wygląda ;/

aha - ja posmarowałam te zmiany maścią z wit A i jest troszkę lepiej- ale zrobiłam to na własną rękę bo już nie wiedziałam czym to smarować ;/

Reszta ciałka jest czysta. Zgięcia oglądałam - nie ma żadnych zmian i mam nadzieję, że już więcej nic nie wyskoczy.

Ja też mam problem z buziaczkiem i krostami. Lekarka powiedziała, że to alergiczne ale jakoś mi się wierzyć nie chce bo odstawiłam mleko i wszelkie przetwory i nadal były bardzo zaognione te zmiany, szczególnie na boczku na którym Madzia śpi. Od 2 dni po kąpieli przemywam buziaka przegotowana wodą i smaruję parafina i wydaje mi się, że jest dużo lepiej, aha i przedwczoraj piłam kawkę z mlekiem i się nie pogorszyło.
Gabriela co do tego 1 razu to u mnie były już. Też nie byłam nacinana i po 3 tyg. spróbowaliśmy, niestety brak nawilżenia (karmienie piersią) powoduje, że nie jest to fantastyczne przeżycie. Dziś Marcin wyjeżdża i mam nadzieję, że za 6 tyg. już będzie dużo lepiej.

cwietka, u mnie to samo, ale na czole... ja wnioskuję, że zjadłam coś ostrego. Aż mi się płakać chciało jak to zobaczyłam. Aż pomyślałam, że nie jem już nic,... no ale karmię więc muszę. No ale tak naprawdę to teraz muszę się domyślać po czym... czy po mleku, czy po ostrym czy po zmianie chleba z ziarnami...

reklama
Dzien doberek.
Kurcze u Jasia tez jest jakas wysypka ale cos podobnego jak u Wiolci-czerwone plamki a w srodku krostka.TRoche tego ma i na szyjce sie pokazalo.Teraz nie wiem czy to tradzik czy alergia:baffled:
Dziewczyny zawsze mi mama mowila ze jak dzidzius spi z raczkami w gorze to jest zdrowe a moj Jas czesto ma raczki wzdluz ciala.Slyszalyscie o tym czy to jakies zabobony?
Tunia widze ze twoj skarb tez dzis konczy miesiac:-)
Asjaa mnie tez by szlag trafil jak by mi tak kazdy dziecko calowal:tak:Delikatnie bym ochrzanila:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry