• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

5 piw x 12 zł = 60 zł
+ taksówka 35 zł = 95 zł

czyli on w plecy jest za picie, i tyle samo dał mi:D drogo go to wszystko kosztuje.
zainwestuje sobie w chustę:)

nie mogę sie doczekać kolejnego wyjścia męża na piwo heh:D

reklama
sarka ale jak są juz za długo to tez nie za dobrze.. ja tak uważam...
a co do masci to faktycznie nie ma co przesadzac ale pomóc trzeba.
Jednak przepisana przez pediatre masc z antybiotykiem u nas nie pomogła no ale ona nie dermatolog.
Ja jak chcialam isc do dermatologa to tak odległe terminy ze porażka...
Chce isc na spacer a moja LALA spi w najlepsze a musze ją wczesniej nakarmic bo mi sie rozedrze w trakce spaceru i co..?

JESTEM NA FRONCIE, POD OBSTRZAŁEM WROGA!! a przynajmniej tak się czuję. Młody teraz zasnął sam w łóżeczku, tak się naoglądał swoich zabawek, za to Wiki... najpierw się ubiarała 15 min, bo ciagle coś nie pasowało, a przy tym piski i marudzenia. Potem polała się pitnym danonkiem - bluzkę, spodnie, stół, krzeslo i podłoge. Jakby tego była mało, zachciało jej się sikać i pobiegła do ubikacji chlapiąc tym jogurtem wszędzie!! i znowu marudzenie, bo trzeba się przebrać.
Po 10 minutach w kącie sie uspokoiła i grzecznie koloruje, a ja mam czas na kawę. Głowe mi rozsadza od rana, pewnie na te nagłą zmiane pogody. 16 stopni, potem 5, a dzis tylko 3:( dobrze chociaż ze słońe świeci.

cwietka co do dermatologa to licz sie z tym ze raczej na pewno zaraz postawi swja diagnoze i wypisze leki, masci i inne, nie daj boze jaies sterydy, bo oni lubia tak od razu, a przeciez jak przyszlas to jakos "pomoc" musi:/
takze nie zawierzaj tak do konca, u noworodka-niemowlecia kilka chrostek to nic nadzwyczjnego
na pewno zapisze sterydy!! nie wierze, aby postąpił inaczej, atak to na pewno chrostki znikną, ale p odsawieniu sterydów powróca i juz sie wtedy ich tak łatwo nie pozbędziesz - juz tylko sterydy.

5 piw x 12 zł = 60 zł
+ taksówka 35 zł = 95 zł

czyli on w plecy jest za picie, i tyle samo dał mi:D drogo go to wszystko kosztuje.
zainwestuje sobie w chustę:)

nie mogę sie doczekać kolejnego wyjścia męża na piwo heh:D
kurak, mój rzadko wychodzi. W Pl to raczej wychodziliśmy razem, sam to na kawalerskie, na mecze, na ryby...
więcej ja miałam wychodnego z psiapsiólkami niz on. Ale nie żeby byl taki domator, tylko zawsze więcej w pracy siedział, hehe

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
Ja też muszę tą zasadę wprowadzić, szkoda, że tak późno bo Marcin miał sporo wyjść, do tego codziennie fajki, oj bogata bym była:-)
Już potwierdzone, że w niedzielę o 18:30 zostanę słomianą wdową, mam nadzieję, że sobie poradzę, ale sądzę, że nie powinno być wiele problemów, bo Madzia jest na prawdę mało wymagająca (aż mnie to czasem przeraża).
Ja co wieczór mam wieczór filmowy, a w poniedziałek kupiłam grę Rummikub i sobie z Marcinem do 1 w nocy pogrywamy.
Niestety złapało mnie przeziębienie:-( Kicham i smarczę, głowa boli, chciałabym móc zjeść jakiś gripex i byłoby po sprawie ale niestety.
cwietka ja też dziś z młoda do dermatologa, ale akurat jej ufam bo to koleżanka z pracy więc super:-) zobaczymy co powie na te krostki ja tylko chciałabym wiedzieć czy to na pewno alergia, oczywiście jak ma to zobaczyć lekarz to dziś już nie są tak zaognione.

witam:)

cwietka myslalam ze chodzisz wlasnie do formici:) tak czy siak ciezko mi powiedziec bo ja tam juz 3 lata prawie nie naleze i moglo sie pozmieniac. nie wiem jak teraz ale my chodzilismy do dr Gintrowskiej, bez rewelacji ale ok. nie stwarza zawsze wrazenia milej;)
Chodzicie w takie pogody jak dzis na spacery?

ewwe maz pomyslowy hehehe

asia a jezdzisz tak rano razem z maluszkiem tez?

my jutro zaliczymy swoj pierwszy wyjazd w gosci, do moich rodziców na db i dd:)

Zawsze wychodze z Jasiem;-)

Antylopka ja nie wiem czemu ale Szwajcarzy tak sobie wlasnie wymyslili.Chyba po to zeby Szwajcarki ktore siedza w domu mialy co robic:-D

Hej dziewczyny,
Ja też muszę tą zasadę wprowadzić, szkoda, że tak późno bo Marcin miał sporo wyjść, do tego codziennie fajki, oj bogata bym była:-)
Już potwierdzone, że w niedzielę o 18:30 zostanę słomianą wdową, mam nadzieję, że sobie poradzę, ale sądzę, że nie powinno być wiele problemów, bo Madzia jest na prawdę mało wymagająca (aż mnie to czasem przeraża).
ja w lutym zostaje na 7 dni sama, bo M jedzie do Normandii na 3 montaże. I nawet nie tyle mnie przeraża, że będę sama z dziećmi, tylko że do nikogo sie odezwać. Juz mówiłam mamie, zeby sie rozejrzała "po okolicy" i może by ktos do mnie przyleciał na tydzień - wikt i opierunek zapewniony:)

Antylopka ja nie wiem czemu ale Szwajcarzy tak sobie wlasnie wymyslili.Chyba po to zeby Szwajcarki ktore siedza w domu mialy co robic:-D
no chyba żeby z nudów nie padły...

Asia ja też teraz będę woziła Julie do szkoły na 8 razem z Madzią.
ja codziennie rano zaprowadzam Wiki na 8.30 do przedszkola z Adaskiem w chuście, a odbieram spacerowo z wózkiem.

joamar tylko pozazdrościć jeśli masz mało wymagające dziecko:-)

u nas znów dużo ulewania, nie wiem od czego to zależy, że raz jest ok, a potem nagle znów ulewa dużo, teraz czkamy na moich rękach,
poza tym jak uleje to się zaraz upomina o jedzenie więc jej smoka daję bo chyba bardziej chodzi o ssanie jakby ją po tym ulewaniu i czkaniu uspokajało...

no nam się jeszcze nie udało zrobić wspólnego wieczoru, albo Zuzia nie chce spać albo ja padałam z nóg albo było trzeba coś w domu zrobić, ale powoli jakoś wszystko się układa...

dzień dobry!
jak tam Wasze dzieci z leżeniem na brzuchu??? u mnie niezbyt długo, bo synek nie lubi:eek: a lekarz w preluksacyjnej powiedział, ze nawet 6h dziennie dzieci powinny leżeć na brzuchu, a 2h to już zupełne minimum:confused2:
u córeczki dziś uroczystość z okazji dnia babci i dziadka- ja idę w zastępstwie (takie uroki mieszkania daleko od rodziny:no:)

reklama
no nam się jeszcze nie udało zrobić wspólnego wieczoru, albo Zuzia nie chce spać albo ja padałam z nóg albo było trzeba coś w domu zrobić, ale powoli jakoś wszystko się układa...

spokojnie, pomalutku i się ułoży. U nas zrobiła się przez ostanie dni tylko jedno spanie w ciagu dnia, za to noce... super:) śpi teraz od 50 minut i jeszcze pewnie sporo pośpi, a potem dopiero po 20 po kąpieli. Jeśli wychodzę jeszcze na dwór popołudniu - wtedy śpi jeszcze około godziny i chodzi spać około 22. rano wstajemy przed 8, ale młody do 9 śpi w chuście (bo ja odprowadzam Wiki do przedszkola). takie codziennie stały grafik maluszkowi pomaga.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry