• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Czesc kobitki:-)Jestem w siodmym niebie, bo wczoraj po podaniu Gripe Water Jas nie mial ani jenej kolki, yupiiiiii:-DMalo w nocy spal bo w dzien odsypial ale najwazniejsze ze bez kolki:tak:
Lece sie myc bo zaraz musze Adasia budzic do szkoly.U nas dzis strasznie wieje wiec te wyjscia dzisiaj nie bardzo mi pasuja:no:Najgorsze jest to tutaj ze wszyscy w poludnie maja przerwe obiadowa i musze leciec po syna do szkoly na 12.00 i na 14.00 zas go zawiesc a o 16.00 zas odebrac:confused2:Jak jest pogoda i sloneczko to az milo sie przejsc ale w takim przypadku trzeba uruchomic cztery kola:tak:
Milego dnia wszystkim;-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie: dzisiaj Ida zaczęła ulewać. Prawie po każdym jedzeniu coś jej z buzi wyleciało, a dwa razy nawet takie ścięte. Mam już panikować, czy jeszcze nie?
Spokojnie, nie panikuj. U nas Fif tez ulwa, a serek taki po jakims czasie normalny jest. Ulewa a jki grubasiński z niego, 5300 we wtorek.
tak tak, zapłacę, ciekawe ile to będzie kosztowało w stolycy:) mam nadzieje ze koszty beda podobne jak u CIebie:) bo nas remont finansowo pożera:) ale męza mojego stać na browary bo właśnie z pracy zamiast do domu to na chlanie z kolegami poszedł:) no nic - zdarza mu się to tylko kilka razy do roku to można mu wybaczyć:) w każdym razie ile on dziś przepije, tyle ja wezmę na wydanie dla sieie a co!:D ochh... i właśnie w tym momencie chciałabym żeby wrócił pijany jak bela....
Tak zrób. Jejku może i jak mojego bym wysłała na chlanie??? Ale n nie pije...Chwila ale jedzie do znajomych w marcu solo, trzeba to wykorzystac.
U nas w rodzinie, brat męza dzwonił, ze jego zonka w ciazy. Trzymac kciuki dziewczyny bo ona w Walii mieszka no i same wiecie jak tam czasem z opieka jest..Ich strsza córa 4 listopada 7 lat kończy a Hania sie równo na 30 urodziny postarała...Hi hi hi.

witam u nas nocka długa ale jak juz wreszcie zasnela to jakos zlecialo
ja nie wiem od czego to zalezy jeden dzien i noc ok spi ładnie i w dzien i w nocy, a innego dnia i w dzien kiepsko i w nocy... ech i bądź tu mądrym...
staram si eprzepajac wodą koperkową ale cwaniara nie chce pic jezykiem wypucha i jak tylko glowe przekreci to jej wszystko wyplywa co tam namlaskała.... smoczka nie butelki nie co za dziecie:D
milego dnia

Cześć i czołem!
Ulewanie się skończyło. Po tym, jak Was zapytałam (dzięki za słowa otuchy) już więcej nic z buzi Idy nie wyleciało. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie ok, bo mimo wszystko mnie ten serek martwi.
Idziemy dzisiaj do dermatologa, bo buzia Idka dalej wygląda nieciekawie i chcę się poradzić kogoś kompetentnego, a nie takiej pani z przychodni jak ostatnio, która zdiagnozowała skazę i nawet nie potrafiła mi powiedzieć, co mam robić, tylko kazała w necie poszukać.
A właśnie - Sarka - mam pytanie: nie znasz jakiejś dobrej pediatry na Zakrzowie. Ja stwierdziłam, że wracamy do poczciwej Formici, bo w tej mojej nowej przychodni lekarze nieciekawi i sposób rejestracji też mi się nie podoba - nie można się z wyprzedzeniem umówić, a jak się dzwoni danego dnia, to już najczęściej nie ma miejsc.

Yvona - ja brokuły dodaję niemal do wszystkiego - do zup, do sosów. Mogę wrzucić przepis na moje ulubione w sosie serowym - dobre jako przystawka - ale ten sos na razie chyba zakazany, bo z sera pleśniowego.

witam się:-)

wprowadzenie mojej metody usypiania skutkuje 3 z rzędu dobrą nocką z 2 pobudkami na jedzenie o 1 i 5,
potem się zrobił problem z brzuszkiem, że kupki nie mogła zrobić i ponownie zasneła przed 7 i śpi do tej pory, aż się zastanawiam czy jej nie obudzić

zresztą zamierzam dziś pierwszy raz od porodu spędzić z mężem wieczór przy filmie i winku więc muszę ją pobodźcować cały dzień żeby mi nie spała i żeby na 20 była już sniętą rybką, ale myślę, że to się da zrobić, bo zaczyna łapać pory aktywności i spania, nie wiem czy rozróżnia dzień i noc, ale zaczyna mieć stałe pory na jedzenie, spanie i rozglądanie się

ma ktoś może jakiś fajny zestaw ćwiczeń dla mam po cięciu cesarskim?

oczywiście z ćwiczeniami czekam do wizyty kontrolnej, ale szukała w internecie i nic nie znalazłam, nie wiem czy mój gin posiada wiedzę na ten temat...

pewnie to się zmieni, ale od porodu moje hormony zmieniły mi cerę na suchą z mieszanej i to samo ze skórą na ciele, jestem sucha jak wiór
a z pozytywów to to, że włosy w ogóle mi się nie brudzą i nie tłuszczą, myłam 5 dni temu i sa tak samo świeże, zorientowałam się jak któregoś dnia zaczęłam się zastanawiać kiedy ostatni raz głowę myłam i okazało się, że chyba z 1,5 tyg zapomniałam to zrobić, a włosy w ogóle nie były brudne

i zostały mi większe stopy, przynajmniej z 0,5 numeru bo się do swoich butów nie mieszczę, a raczej nie jestem już napuchnięta wodą bo systematycznie mierzyłam pierścionek zaręczynowy z obrączką na palce i czekałam aż się zmieszczą i nosze je już od prawie 2 tyg

ok,idę chyba obudzić tego moje szkraba bo sie wyśpi za dużo i nici będą z moich wieczornych planów... swoją drogą ciekawe czy wysiedzę do późnego wieczora przy filmie skoro od porodu chodzę spać z Zuzią o wczesnej porze

Hej mamuski:)u nas dzis mega zimno rano: 2,5 stopia, bryyyy

zostawiłam Migotkę w domu, bo w nocy mi kaszlała i bałam sie aby sie nie rozłożyła, że mi małego zarazi jakims przedszkolnym paskudztwem. Wczoraj kulała się na placu zabaw po ziemi, a ze w poprzednią noc padało, to sie pewenie zaziębiła - zgrzana, rozbiegana i po mokrym tartanie sie kulać... Panie mi mówiły, ze jak grochem o ścianę do nich mówiły i w końcu wrócili do środka. Dzieci sobie zrobiły zawody kto sie lepiej kula - tak mi wytłumaczyła Wiki.

Najgorsze jest to tutaj ze wszyscy w poludnie maja przerwe obiadowa i musze leciec po syna do szkoly na 12.00 i na 14.00 zas go zawiesc a o 16.00 zas odebrac:confused2:Jak jest pogoda i sloneczko to az milo sie przejsc ale w takim przypadku trzeba uruchomic cztery kola:tak:
Milego dnia wszystkim;-)
a dlaczego tak? tutaj są przerwy w zajęciach, ale się dzieci ze szkół nie odbiera. W tym czasie mają obiad.

witam:)

cwietka myslalam ze chodzisz wlasnie do formici:) tak czy siak ciezko mi powiedziec bo ja tam juz 3 lata prawie nie naleze i moglo sie pozmieniac. nie wiem jak teraz ale my chodzilismy do dr Gintrowskiej, bez rewelacji ale ok. nie stwarza zawsze wrazenia milej;)
Chodzicie w takie pogody jak dzis na spacery?

ewwe maz pomyslowy hehehe

asia a jezdzisz tak rano razem z maluszkiem tez?

my jutro zaliczymy swoj pierwszy wyjazd w gosci, do moich rodziców na db i dd:)

Tunia - my już kilka wieczorów filmowych mamy za sobą. Wprawdzie niestety bez wina, bo ja karmiąca. A ostatnio mieliśmy seans w czasie ataku bólu brzuszka. Musiałam to robić na stojąco i cały czas bujać małą, bo tylko w takiej pozycji zasypiała. Ale film obejrzeć się dało :-D

Antylopka - pomysłowego masz przedszkolaka ;-)

Sarka - ja lubię trzymać dwie sroki za jeden ogon :-D Najpierw się zapisałam do Formici i do tej pory chodzę tam do gina, ale potem otworzyli mi następną przychodnię 10 m od mojej bramy, więc wolałam małą tam zapisać, żeby z maluszkiem zimą do lekarza jak najmniej biegać. Ale przychodnia jest do d..., więc chyba wrócimy do Formici i szczepić już będę tam.

My wczoraj i przedwczoraj nie byłyśmy na spacerze, ale dzisiaj, przy okazji wizyty u lekarza, pójdziemy. Nie lubię wyściubiać nosa jak jest tak mokro. Już wolałabym lekki mrozik i słońce - mniej się wtedy odczuwa zimno.

reklama
cwietka co do dermatologa to licz sie z tym ze raczej na pewno zaraz postawi swja diagnoze i wypisze leki, masci i inne, nie daj boze jaies sterydy, bo oni lubia tak od razu, a przeciez jak przyszlas to jakos "pomoc" musi:/
takze nie zawierzaj tak do konca, u noworodka-niemowlecia kilka chrostek to nic nadzwyczjnego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry