• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć kobitki!
w Bydgoszczy też ponuro, ale jeszcze nie pada...
zaraz idę zaprowadzić synka do szkoły i zrobię jakieś małe zakupki.

missiiss, nie się nie martw (i tak wiem, że będziesz) ale tak jak już któraś napisała, na tym etapie są rozbieżności wynikające z genetyki, dokładnego etapu ciąży, którego nikt nie potrafi w 100% określić oraz nawet z samego pomiaru. Lekarzowi lekko zatrzęsie się ręka i już jest 2 mm + lub -.

wiolcia to widzę, że obie mamy ciężki dzień. Ja o 15.40 mam wizytę.
Straaasznie się boję, ale też jestem podekscytowana.

reklama
Missiiss ja miałam ten sam problem z wielkością bobasa. W 6 tygodniu odpowiadał na 6 tydzień ciąży, ale w kolejnym tygodniu też na 6 tydzień a teraz sama zobacz zamiast na 11 odpowiada prawie na 13 :)) Każda ciąża jest inna i maluszki różnie rosną. Naprawde nie martw się bo nie ma czym.
Olcia będziemy z Ogryzkiem trzymać ogromnie mocno kciuki za Was!! Będzie dobrze i baaardzo pozytywnie - sama zobaczysz :)

missiiss:) jeżeli twoja niunia wg OM czy USG powinnna być w 7,6-8 tyg i ma 1,5 cm to wszystko jest ok! moje dzicko w 8 tyg 5 dniu miało 2 cm, to biorąc pod uwagę twój przypadek i że dzidzia rośnie 1 mm dziennie w 8 tyg i 5 dniu twoja bedzie miała 25 mm, czyli tyle ile moja ma w 9 tyg i 2 dniu wg usg:) alez poplątałam:D

Ostatnia edycja:
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty,
Wiolcia, nie denerwuj się, wiem że to nie przyjemne się rozbierać przed obcymi lekarzami, ale idz rozbierz się - niech cię tak wybadają ile wejdzie, byle by wyniki były dobre:)

dziewuchy jestescie kochane :) :* naprawde :) to juz sie nie bede wzrostem martwila obiecuje :) i dziekuje za wszystkie wyjasnienia przynajmniej maz mi nie bedzie do gardla skakal ze siedze cicho i mozdze... i sama bede spokojniejsza.... pewnie za trzy tygodnie bedzie juz normalnie :) dzieki!!!!!!!

narazie ide sobie ta lutke glupia wsadzic i pozniej powroce

olcia &&&&&& za wizyte i piekne malenstwo :)

mississ1301 ja byłam u lekarza według OM w 8 tygodniu i 2 dniu i mój dzidziuś miał też 1,5cm i lekarz stwierdził że oki, za to zwrócił uwagę że serce troszkę za szybko bije było ponad 180 uderzeń na minute, ale przez te dwa tygodnie poszperałam w necie i takie szybkie bicie serduszka się zdarza zresztą chyba lepiej że szybciej niż za wolno.
U mnie był jeszcze problem z pęcherzykiem który był nie wiele większy od zarodka co też się lekarzowi nie podobało. No i dzis mam wizyte zobaczymy co z dzidziusiem, strasznie sie boje siedze jak na szpilkach w pracy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry