• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hejo

karolcia ziab mowisz?? kurde ciekawe jak u mnie... dzisiaj mam na 13 do lekarza z moim czyms w gardle... tak ogladalam to moje gardlo i zauwazylam ze mi cos wyskoczylo is ie powieksza :/ nie boli ale uczucie jakby hmmm no jakby mi cos siedzialo tam i bylo coraz wieksze bo wieczorem jak sie klade mam wrazenie ze sie udusze... tak jak ogladalam w necie to to moze migdalek byc ale nie wiem nie znam sie dzisiaj ide tylko musze z malym isc :/ wiec spacer zaliczymy chcac nie chcac bo nawet karty nie mam zeby taxi pojechac bo maz wzial a terminow innych nie bylo z reszta nie chce zeby i to uroslo wieksz ebo juz tydzien mam .... kutwa jak nie urok to sraczka... najpierw bol brzucha po ciazy poznie kregoslup a teraz to gowno aagggrrr zla jestem jak osa....

o wlasnie -6 ponos we wro na dd mowia... ehhh no trudno daleko az tak nie ma jakies 400 m dobrze jaska ubiore i heja :/

reklama
obrączkę robiłam sobie
hi na allegro wg własnego mojego wzoru mi zrobił złotnik
wyszło dużo taniej niż w "sklepie"
tylko grawer w środku skopany :(
ale co tam

27092008883.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

czesc dziewczynki
mam pytanie do mamusiekktore podaja wit D jak dlugo macie zamiar ja podawac?
ja gdzies przeczytałam ze do 3 miesiacy ale juz sama nie wiem ;/

Wit. K jest do 3 miesiąca. My podajemy ją jeszcze tydzień, bo się wtedy pudełko skończy. D podobno do 2 lat, ale ja chyba na wiosnę i lato odstawię jak będzie słonko. Ale po konsultacji z pediatrą.

Kurcze, znowu mam nawał... Już trzeci od porodu. Franol przed skokami zawsze więcej je i ja potem cierpię...:(

Gabriela, zdjęcie na suwaku pojawia się po jakimś czasie, jeśli wrzucasz je na tej stronie suwaczkowej. Dlatego teraz masz dwa zdj. Adasia - bo pewnie wstawiłaś też bezpośrednio na forum :)

u nas rano było -17 więc ze spaceru nici, mam nadzieję że jutro będzie cieplej bo idziemy na pneumokoki a samochód zabrał mąż.
Co do wit D to mi pediatra mówił że standardowo powinno się do pół roku podawać, ale że dzieciak zimowy i mało słońca to zalec podawać cały rok, ale nie wiem bo ostatnio przecytałam że jak się podaje mm to tam jest wystarczająca dawka... ale my i tak podajemy - o ile nam się nie zapomni:zawstydzona/y:
dzisiaj w planach porządki w szafach chyba że Zuzia zdcyduje inaczej.
W środę idę do fryzjera i na te kreski co pisałam wcześniej i już się nie mogę doczekać - mała rzecz a cieszy.
Miłego poniedziałku
Sarka - oczywiście &&& za ortopedę
Ewa- kurcze też by mi się marzył taki domek ale w naszym wypadku to niemożliwe ale trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli
Yvona - na pewno kredyt szybciutko dostaniecie i lada moment będziecie mieli domek

też zauwazylyscie hi pogorszenie pamiecci po ciazy
bo ja zauwazyłam u siebie niestety

EWA
dzieki
juz chyba naprawiłam fotki w suwaczkach

Adas jest własnie u laryngologa na nfz
ciekawe co ten powie

reklama
Ja wit D podawałam do roku. Z tym, że latem jak mały przebywał na słońcu to dawałam zmniejszoną dawkę lub pomijałam dawkowanie. Potem dostawał kompleks witamin, w których też była jakaś zawartość tej witaminy.

Do końca trzeciego miesiąca to trzeba dawać K. D dłużej.

U nas z rana -17 było!!!! Teraz -13.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry