• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hello!

u nas tez słonko pięknie świeci, ale mróz jest konkretny. Mamjuż dość zimy. Dosłownie marzę o wiośnie! Chyba mam jakiś spadek energii bo nic mi się nie chce. Wczoraj wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i zobaczymy... mam nadzieję, że przeprowadzimy się najpóźniej około czerwca...moje 36 metrowe mieszkanie doprowadza mnie do szału...utrzymanie porządku na takim metrażu przy 2 dzieci i wszystko chomikującym S. graniczy z cudem...
no to się wygadałam odrobinkę...

miłego dnia!

reklama
hello!

u nas tez słonko pięknie świeci, ale mróz jest konkretny. Mamjuż dość zimy. Dosłownie marzę o wiośnie! Chyba mam jakiś spadek energii bo nic mi się nie chce. Wczoraj wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i zobaczymy... mam nadzieję, że przeprowadzimy się najpóźniej około czerwca...moje 36 metrowe mieszkanie doprowadza mnie do szału...utrzymanie porządku na takim metrażu przy 2 dzieci i wszystko chomikującym S. graniczy z cudem...
no to się wygadałam odrobinkę...

miłego dnia!
trzymam kciuki!! &&&
właśnie z takiego się wyprowadzamy równo za 2 tygodnie:) już widze siebie wracającą z pracy i siadająca na ogródku....

jeszcz etylko musze sie tam przeprowadzić. biorąc pod uwagę, ze w poniedziałek wracam do pracy, a w następny będzie przeprowadzka - czeka nas jeszcze wyjazd po meble i sprzęty, to trudny okres przed nami...
Ale nagroda w postaci większego metrażu i ogródka wszystko wynagrodzi.

Kurcze, jestem uziemiona - Ida zasnęła na moich kolanach i wiem, że jak ją spróbuję przełożyć, to się obudzi i będzie ryk. Mrudna dzisiaj jest trochę. Na skok za wcześnie. Może jest zdenerwowana zmianą miejsca, chociaż ostatnio u rodziców jej się bardzo podobało. Obiecałam mamie, że pokroję warzywa do obiadu, ale nie mam się jak ruszyć.

Antylopka - dacie radę z przeprowadzką.
A co robisz z Adasiem po powrocie do pracy? Złobek?

czesc
hehe, własnie chciałam zaproponować elektrostymulację, jeśli to wina mięśni.To, ze skura jeszcze jest rozciągnięta, to wiadomo, alejeśli mięśnie się rozeszły, to mozesz isc do gabinetu fizjoterapeutycznego i zapytac o elektrostymulację m.prostego brzucha. To nie boli, dawkuje sie do Twojego subiektywnego odczucia mróweczek w momencie impulsu prądu. Seria 10 zabiegów w Poznaniu prywatnie kosztuje około 100-120 zł.
muszę więc popytać w tej mojej dziurze czy ktoś gdzieś robi takie CUŚ

jak stoję jest jeszcze w miarę ok, ale.........ale jak się położę to masakra a jednak najbardziej martwią mnie te mięśnie
po Kai gin kazał czekać a ja zamiast tego zaszłam w ciąże więc się boję że teraz będzie gorzej :(

------------------------

A właśnie wracacie do pracy? Czy zostajecie w domu z bobaskami?
Mi wychodzi powrót na 1 sierpnia mogłabym przeciągnąć do połowy sierpnia ale wolę trochę urlopu zostawić na wypadek W.

no to ewa nic tylko działać:) faktycznie gwiazdy Wam sprzyjają:)
sarka super ze wszystko ok
u nas dzisiaj tez mrozno wiec siedzimy w domku. Dzisiaj wysle męża zeby załatwił w parafii termin chrztu, a teraz pasowałoby jakis obiad uszykowac...

Antylopka - dacie radę z przeprowadzką.
A co robisz z Adasiem po powrocie do pracy? Złobek?
Marcin ma 11 dni tacierzyńskiego, a potem przylatuje teściowa - 8 kwietnia razem lecimy do Pl na chrzest i świeta. Wracamy 25 i mam nadzieję, że teściowa z nami i zostanie do końca sierpnia (gdzieś w lecie jeszcze wakacje będą, ale czy w lipcu czy w sierpniu tego jeszcze nie ustalilismy). Od września Adasko ma złobek.

polski macierzysnki mam do 18 kwietnia + 2 dodatkowe tygodnia do 1 maja, potem 2 dni opieki i 26 dni urlopu wypoczynkowego i robi się 7 czerwiec - ale jedyne co mi to daje to wpływ złotówek na polskie konto.

Ostatnia edycja:
gabriella to dlugo masz ten urlop. Mi si ekonczy 13 maja macierzyński potem moze zaległy i jakos moze sie uda wrócić dopiero w czerwcu
Antylopka a Ty w polskiej pracy to wezmiesz wychowawczy czy rezygnujesz?? bo chyba nie planujecie powrotu co?

reklama
ja planuje wrocic do pracy we wrzesniu, ale jeszcze nie wiem na jaka czesc etatu. wszystko zalezy od tego, jak bedzie wygladala praca mojego meza, bo od marca zaczyna wazny nadzor i to 1,5 godz. od domu. moze sie okazac nawet, ze caly tydzien bedzie poza domem. w takiej sytuacji wroce na 3/4 etatu, jeden dzien pewnie moja mama posiedzi z Alicja, moze dwa, a na reszte chcialabym miec jakas opiekunke sprawdzona. a jak wyjdzie, to zobaczymy ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry