• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Salomii nie robicie żle ale dziecko czasem tez trzeba same zostawic, ale jak tylko zapłacze podchodzic i odchodzic znow-wtedy uczy sie je ze jak rodzic znika z pola widzenia to zawsze wraca. a te przerwy sie z czasem wydłuża...
kurde wciągnęłam sie w seiral-zaraz bedzie na TVP2 -pogoda na piątek czy jakos tak. Fajna obsada a w tresc sie właśnie wciągam kto z kim i o co chodzi. Gra moja ulubiona D.Stenka:D
ewwe ja tez mysle ze jakis zakamuflowany śmierdziuch na bye bye byłby wskazany;)

reklama
Salomii z tym smrodem to spoko hehe tylko że bedzie pozniej chodzic i rozpowiadać ze jestem syfiarą bo smród zostawiłam.:D Myślę że chyba jednak się najbardziej się wkurzy jak nic nie zrobię:) nie będę się denerwować - bo na dziecko moje się to później przekłada, tylko się będę uśmiechać. Jest wieśniarą to niech se będzie... w niedzielę mój koszmar się kończy, a ona niech spier... sama sobie tylko opinie wyrabia, nie tylko u mnie, ale i u mojego męża, który też na to wszystko ma już nie najlepsze zdanie.Wróći do niej to zachowanie jak boomerang, szybciej pewnie niż można by się spodziewać.

a co do przywoływania przez Boryska to najbardziej je lubię gdy zacznę robić coś od czego oderwać się za bardzo nie mogę... np od lepienia i smażenia mielonych, albo jak wczoraj - od bejcowania drzwi.... ale mam nowy patent na spanie : tetrówka na oczy - dwie minuty - i nastaje błogi sen:)

yvona aha :) no ja tez niedluge bede tym musiala pomyslec ale nie wiem w sumie czy kupowac zaproszenia. beda tylko dziadki rodzenstwo i chrzestni wiec nie wiem sama... moze tak bedzie grzecniej i ladniej?? ale my nie robimy w rzadnej restauracji jeszcze sie wkurzylam ze jak chce w sobote to tylko na mszy wieczornej :/ a szkoda no ale w takim wypadku nie bedziemy robili obiadu w knajpie bo to juz by podeszlo pod kolacje dlatego zrobimy w domku salatka wedlina wodka pewnie tez i ciacho jakies juz sie doczekac nie moge a do maja jeszcze hoho daleko...

moje dziecko w dzizen potrafi przespac jednym razem nawet 4-5 godzin ale to tylko raz w ciagu dni i w nocy 7-8 h. przed drzewkami a raczej spaniem 5 godzinnym w ciagu dnia marudzi ostro 2-3 godziny :/ ale jak zasnie na dlugo to przynajmniej jest co konkretnego porobic :)

jejku jak fajnie, 7-8 godzin snu w nocy....a moje dziecko jutro bedzie miało skonczone 3 miechy - a dwa razy mi się w nocy na karmienie budzi....

A ostatnio kolezanka powiedziala mi cos takiego - rob tak rob a potem bedziesz ja miala ciagle na glowie
a dotyczylo to takiej sytuacji ze powiedzialam ze my z W lubimy sobie tak z Arlenka posiedziec lub polezec i oboje do niej mowimy lub spiewamy(ostatnio Feel byl na topie hehe) lub robimy teatrzyki z zabawek i mi sie wydaje ze ona jest wtedy szczesliwa (no bo my jestesmy) i ze sie rozwija dzieki temu jakos no i czuje ze ja kochamy. Co sadzicie? To zle ze tak robimy??

Antylopka.. chcesz jeszcze blizniaki???? czy ja cos z kontekstu wyrwalam?? :D a zdjecie masz chyba w RaW i ew mozesz je sprobowac otworzyc w innym programie i skopiowac na pulpit a potem przeksztalcic do wstawienia w paint :) no albo poczekaj :)
my tez rozmawiamy, wygłupiamy się, tańczymy... dziecko się przez to uczy, no i przede wszystkim jest radosne

no chciałam mieć bliźniaki i chciałam 3 dzieci... mam juz dwójke, wiec jeszcze jedna ciąża przede mna, wiec moze na stare (haha) lata zaciążę bliźniaczo?

zmieniłam z raw na jpeg, ale teraz aparat jest w jakims amoku.... cholera!!

No i po zakupach:tak:! Uff!
Spociłam się w tej przymierzalni! Miałam czas między karmieniami więc musiałam się streszczać:-)! Zaszalałam nie ma co, przeszło 300 zł poszło:sorry2:, Ale lepiej brzmi, że wydałabym na to 520 zł gdyby nie rabat!:laugh2:
Mam wymarzone dżinsy
36_1_21.gif
, drugie spodnie i kilka bluzek. Będzie co z czym łączyć. Do tego dobrałam po bluzeczce dla chłopaków.:happy:

Jak mi błogo teraz...:cool2:

hej!!!

mały człowiek zasnął...ufffffffffffffffffffff
ewwe ja też mam wrażenie, że Oliwka w zasadzie już od 3 m-cy przechodzi skok:eek: , a co do ulubionej współlokatorki to ja jestem za tym serem (one capią nawet jak są świeże:laugh2:) koniecznie gdzieś go zabunkruj i spokojnie zamieszkaj w nowym (pachnącym:-p) mieszkanku:)

co do leżenia na brzuchu to mnie pocieszyłyście (nie tylko ja mam takie leniwe dziecko). Wczoraj nawet przed szczepieniem lekarce powiedziałam, że ona nie chce trenować podnoszenia główki w tej pozycji. Dokładnie ja zbadała, podusiła, pogilgała, postukała i stwierdziła, że jest leniuch i do tego królewna, której jak coś nie pasuje to OSTRO protestuje:confused2: Głowę w zasadzie od urodzenia sztywno trzyma, jak jest w pionie, podnoszę ją już od dawna pod paszki bez podtrzymywania główki, jak miała miesiąc to już podnosiła głowę jak leżała na brzuchu, a teraz od razu RYK, a w zasadzie histeria!:szok:

Missiiss masz takie zdolnosci plastyczne ze mozesz sama zrobic jesli bys miala czas :) pewnie nie sa zaproszenia konieczne przy malej ilosci gosci i nie popelnisz nietaktu, ja nigdy nie dostalam zaproszenia a bylam na chrzcinach wielokrotnie, zwyczajnie nikt tego nie praktykowal, ps zrobilam opaske :) ale nie moge zrobic cholernego kwiatka!! mam za duze i niezreczne palce chyba heh

Ewwe tetrowka u nas tez robi robote ale czasem tez przeciwna bo zaczyna sie machanie glowa z predkoscia smigla ;)

Yvona no my robimy to czasami bo codziennie nie mamy czasu niestety, a w sumie wydaje mi sie ze jak spedzalibysmy razem w 3 troszke czasu codziennie na takim wspolnym spiewaniu itd to tez by nie zaszkodzilo bo w ciagu dnia postepuje tak jak napisalas bo inaczej bym siedziala tylko z maluszkiem, chociaz dostalam chuste moby wrap i ona jest moja ukochana rzecza :) super sie ja mota i szybko bardzo jedyny mankament to swinkowy rozowy hehe :) nie moge sie doczekac cieplejszych dni:)

reklama
Dobry

Żyje a;le ledwo..W domu mam koszmarna sytuacje i nie bardzo wiem jak z niej wybrnąc bo co bym nie zrobiła będzie żle...Z męzem przechodze małe piekło, oczywiscie jest w to zamieszana inna kobiet...Ale nie wazne..Dzieci zdrowe, Fifi pieknie sie rozwija, potrafi przespac ciagiem 6 h...A ja..ech lepiej nie mówic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry