• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

no i po spaniu-40 minutek jakos sie udało;)
kurcze jakby sie zaczely spacery to bym ja moze nauczyła a tak...kicha... ide robic obiad póki spokojnie leży ale juz zaczyna pięśc pchac do buzi więc mało czasu
gabriella zdrówka zycze maluchom i wspołczuje kataru u Adasia...

reklama
sarka hahahahah nie moge z tego karnisza haha :) masakra :) ewwe ja bym sprobowala ;) :P serio :)

no i myslalam ze sie obudzi a on juz znow poszedl w gleboka drzeme bo chrapie moj maly wariat a pozniej bede miala przesrane do 23 bo zawsze o tej godzinie juz idzie spac ...

kurcze Zuzka coś dziwnie kręci głową, tak jakby ją tył głowy swędział i się drapała już tak pół godziny - jak ją zagadam to na chwilę przestaje i się pouśmiecha i za chwilę znowu - mam nadzieję że to nie objaw czegoś strasznego

Sarka też znam tą historię :) pomyślę nad tym smrodkiem jak mówicie.

Kurde nie wyrabiam już, od tygodnia małęgo męczą takie kolki, że szok, dwa razy, jedna w okolicach poludnia do mniej wiecej 15, no i jeszcze ta wieczorna.płacze on, płacze ja.W spazmach mi potem zasypia, i te płaczliwe westchnienia go poźniej budza. Nie wiem co mam juz mu podawać na te kolki, debridat najwidoczniej zawodzi:/

Dobra ide sie pakować dalej, powiem Wam szczerze że niby w jednym pokoju mieszkamy, ale przez te kilka lat to się tyle rzeczy nazbierało... gdzie ja to pomieściłam ?!?!:)

Sun Borys czasem szybko kreci w prawo i lewo głową jakby sobie włłaśnie tył głowy drapał:) pokręci chwilę i jest ok. Też nie wiem co to znaczy.

mój skrzat już powinien być głodny bo te jego 3 godziny minęły a on śpi!!!!!!!!!! wstał po 12, się najadł, pofikał i to tak, że o dziwo nie musiałam go zabawiać :szok: zaczął marudzić po 14 i padł ze zmęczenia (czego nie kapuje bo spał z przerwami na karmienie do 12 hehe. tylko o 9 jeszcze go całego przebrałam przy karmieniu...). i teraz zamiast się najeść to śpi i obudzi się pewnie z krzykiem!!

no ale ja ugotowałam obiad i się najadłam. a teraz czekam, żeby go nakarmić i posiedzieć, a jak przyjdzie następna jego drzemka to biorę się za pieczenie. tak więc mam nadzieję, że się zaraz obudzi!!

sarka pochwal się jak wyszedł serniczek :-D bo jak będziesz zachwalać tak jak mamolka to chyba też go niebawem jednak upiekę :-D

obcięłam właśnie Mikiemu pazurki z nadzieją, że go to obudzi ale gdzie tam. dziecko ma mnie w nosie i śpi. a jak ja będę chciała coś zrobić to pewnie pomarudzi hehe

Ostatnia edycja:
tutaj link u tej sprzedawczyni kupilam fajnie szybko sprawnie :)
BRIGHT STARTS -------- HUŚTAWKA DELUXE ŚLIMACZEK (1463888508) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
wkladasz dziecko i dziecka nie ma na poczatku bo pozniej jak sie oswoi i przyzwyczai to juz trzeba go ululac a dajesz go pozniej do bujaka i sama go lula na boki w przod i w tyl jak chcesz i fajnie podtrzymuje sen nawet gdy oczy otworzy to zaraz zamyka i spi dalej :)
my dostaliśmy taką huśtawkę: MW-FP USPOKAJAJACA HUŚTAWKA LAS TROPIKALNY (1462410338) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy (nie od tego sprzedawcy) jeszcze w listopadzie. Koleżanka miała dla synka i doskonale się sprawdziło. Ale u nas wcale nie jest takie super:baffled: tzn owszem, poleży trochę, ale nie za długo i raczej nie zasypia w niej. Jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się, że chętniej będzie leżał, ale mu przeszło:crazy:
Także niestety nie każdemu maluszkowi to pasuje:crazy:
mam nadzieję, że mały jeszcze do niej się przekona.

asjaa Euphorbium psikam już ze 2 tyg( bo tyle mam katar) niestety jak zapchaja się zatoki to kaplica:/
wiem, też mam kłopoty z zatokami, także znam ten ból i współczuję bardzo!!!

Bodzinko, odzywaj się częściej, zobacz, trochę Cię nie było i ile osób o Ciebie dopytywało!!! Przykro mi, że masz nieciekawą sytuację w domku, ale może jeszcze się ułoży??
a gdzie stopy Lolka z sygnaturki wywędrowały?

asja o kurde to rzeczywiscie to dobrze ze mojemu sie podoba :)

kurde m artwi mnie to moje gardlo mam wrazenie ze jest gorzej a nie lepikej :(juz mam zmiane na tylniej str gardla nie tylko na boku :(

reklama
Dobra ide sie pakować dalej, powiem Wam szczerze że niby w jednym pokoju mieszkamy, ale przez te kilka lat to się tyle rzeczy nazbierało... gdzie ja to pomieściłam ?!?!:)

Skąd ja to znam ;) Jak po 4 latach studiów pakowałam się ze wszystkim, żeby się już z Mężem na "nasze" przeprowadzić, to wywiozłam kilka samochodów większych rzeczy, a potem zostały "drobiazgi". Kiedy pudła zawaliły już cały mój pokój, cały przedpokój i kuchnię i zaczęłam ustawiać je w łazience, to się poryczałam, że aż tyle tego jest. Miałam wrażenie, że nigdy tego nie dopakuję ;)
A na miejscu rozpakowaliśmy się w jeden dzień :) Do 2 w nocy co prawda, ale ze wszystkim :)

Co do huśtawek to ja Frankowi nic takiego nie kupuję, bo on nie lubi bujania. Na leżaku ryczy jak się go zacznie bujać. On sobie po prostu leży i gada do zwierzątek albo je trąca łapkami. Cieszy się ewentualnie jak sam wierzgnie nogami i leżak trochę się ruszy i zabawki zaczną się huśtać. Taki indywidualista ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry