• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

znów potrzebuję Waszej pomocy... mój gin zaproponował mi jako antykoncepcję krążek nuva ring lub plastry evra, bo ja tabletek chyba nie chcę... no, ale o evra znalazłam takie coś EVRA plastry antykoncepcyjne 3szt. | Leki na Receptę | i-Apteka.pl i po ilości działań niepożądanych oraz że przeciwwskazaniem jest migrena to mi się odechciało

natomiast o nuva ring nie mam pojęcia...

któraś z Was miała do czynienia z jednym lub drugim??? wiem, że jest odpowiedni wątek, ale na tym prędzej mi odpowiecie...

Ja używałam plastrów przez rok. Plusem plastrów jest to, że zmieniasz je tylko raz na tydzień i nie musi to być punktualne co do godziny. Reszta to minusy. Przynajmniej w moim przypadku. Libido= 0, bardzo duża ilość wydzieliny z pochwy, samopoczucie jakbym cały czas była zmęczona życiem, TYCIE. Najgorszy był okres po odstawieniu plastrów, rok czasu organizm dochodził do siebie.

reklama
Kurcze, ucho mi się zatkało. Samo z siebie. Nie mam kataru ani nic. Ale kicha... Co ja mam z tym zrobić?...

Franol zasnął o zwykłej porze, a my z Mężem rozegraliśmy partyjkę w planszówkę :) Polecam Osadników z Catanu, jeśli lubicie takie rzeczy ;)

Fajnie Wam z tymi fryzjerami. Też bym już poszła chętnie. Ale do mojego fryzjera trzeba się zapisywać 2-3 miesiące wcześniej :/ Kiedyś pracowałam chwilę w kwartalniku "Wesele" i wkręcili mnie do swojego fryzjera-stylisty. A ponieważ chodzę się ciąć raz na rok albo nawet rzadziej, to uznałam, że jestem w stanie wydać na to 80 zł. A że gość tnie rewelacyjnie, to naprawdę się opłaca. Tylko teraz nie chcę już chodzić nigdzie indziej, żeby mi nic nie zepsuli. A jakoś nie mogę się zebrać, żeby tam zadzwonić...
Mamy dobry kasowo miesiąc, więc Mąż mnie wypycha na zakupy. Miałabym jutro podrzucić mu Franka do pracy, on by z nim wrócił do domu, a ja bym ruszyła do centrum. Ale mam tyle roboty, że nie wiem, czy dam radę, bo to mi pół dnia zabierze... Ech...

jejku ewa czas na granie... marzenie!!!!!. Moje dziecko zasypia na stałe jak i my idziemy spać, wczesniej ma drzemki i co chwile sie budzi wiec albo dyndanie albo cyc wiec zadnej gry bysmy nie skonczyli na bank. a lec na zakupy z pracą sie na pewno sprężysz i zdąrzysz:)

no i ja po fryzjerze - trochę jestem zaskoczona fryzurą bo aż tak krótko nie miało być no ale nie jest źle. No i miałam robione te kreski - do przyjemności to nie należy, ale da się przeżyć - najgorzej było z dolnymi. Za dwa tygodnie idę na korektę ale już mi się podoba. Lecę bo to moje dziecię dzisiaj jakieś marudne - nie wiem czy to wczorajsze pneumokoki tak podziałały czy co jest
Wklejaj foty na zamknięty;-) Zwłaszcza te kreski mnie interesują, zresztą dzisiaj się podpytałam i chyba sobie strzelę;-) Koszt 400zł na 5 lat więc się opłaca (na eyelinery wydałabym ze 200zł ;-) )

cristalrose, sun - prodze o zdjecia z nowymi fryzurami :)

co do spania, to prosze nie narzekajcie na swoje dzieci, jesli spia w dzien dluzej niz godzine ;) moja to ma tylko drzemki po 30-40 min. nawet mi sie nie chce jej wietrzyc, bo sie nie oplaca - i tak zaraz sie obudzi :/ na noc idzie spac ok 24, a nudzi sie co 3 godziny na karmienie ...

ja dzis troche mieszkanko odgruzowalam :) jutro moze skocze do kolezanki jesli nie bedzie strasznie zimno, bo musze Alicje wziac ze soba.

Dobry
Koszmarnie mnie boli głowa po awanturze....No ja tez włosy ściełam, zmieniłam całkiem fryz i kolorek narzuciłam. Planuje basen i wyrwac się troszke z domu...Będe t eraz cześciej u Was ..

Witam grudnióweczki:tak:

Nawet nie wiecie jaki miałam wczoraj stresujący dzień:no: z nerwów do samego wieczora bolała mnie głowa choć wszystko niby dobrze się skończyło:eek:
Ale od początku : wybrałam sie wczoraj do lekarza z Martyną ( na dzieci zdrowe )żeby mi coś pani doktor poradziła w sprawie nadmiernych ulewań u Martini i braku wypróżniania:crazy:
Trafiłam do innej pani doktor niż na ogół chodzimy a ta po wysłuchaniu mojego problemu poszła na konsultacje do jeszcze jednej pani doktór (ja byłam razem z nimi) tam Martini zważyły i podjęły dezycję ze musi byc hospitalizowana bo ma zbyt poważnego dolegliwości:no::no: a jak pytałam czy by najpierw nie zastosować jakiś preparatów dla dzieci ulewających czy coś na dolegliwości brzuszkowe a tu obie panie stwierdziły że by jej to nie pomogło:crazy:
Jak już mi wypisały to skierowanie do szpitala to tak sie zestresowałam ze sie poryczałam i wyszłam na rozchisteryzwowaną mamuśkę:-( wylam całą drogę powrotną i nawet w domu nie mogłam powstrzymać łez :-( gdy już trochę ochłonęłam postanowiłam na 14 jeszcze raz wybrać sie do przychodni tym razem do naszej pani doktor by z nią to wszystko skonsultować i znaleźć lepsze rozwiązanie niż szpital:tak:
Oprócz normalnych pomiarów (jeszcze raz została zważona i tym razem na golaska bo z rana to w pampersie i bodziaku) pani doktor dokładnie ja przepadała i stwierdziła że nie musi być hospitalizowana przynajmniej nie na razie:tak: Niestety nie przybiera dobrze bo waży 5490g czyli przez 7 tygodni przybrała nie cały kilogram ale tak to jest jak ma sie odruch wymiotny po każdym jedzeniu:-(
Dostałyśmy leki Debidat i Linex baby plus mamy stosować zagęstnik do mleka no i jeszcze zaliczyć wizytę u gastrologa bo prawdopodobnie Martini ma refluks i mam nadzije ze na tym sprawa się zakonczy i szybko jej sie po tych lekach poprawi ponieważ niestety są podejrzenia że może mieć celiakie lub nietolerancje witaminy d3:no::no: ehh

to sie pożaliłam a teraz zmykam na śniadanie i do apteki bo zagestnika do mleka nie było i musiałam zamówić:sorry:

hej,
Aluśka, współczuję :no: Ty to masz cały czas przeboje z tymi chorobami :-( życzę Ci, żeby szpital nie był konieczny. I żeby choroby poszły precz:tak:
Sun, a może i tutaj wkleiłabyś fotkę? chociaż oczy z tymi kreseczkami:-)

cristalrose, sun - prodze o zdjecia z nowymi fryzurami :)

co do spania, to prosze nie narzekajcie na swoje dzieci, jesli spia w dzien dluzej niz godzine ;) moja to ma tylko drzemki po 30-40 min. nawet mi sie nie chce jej wietrzyc, bo sie nie oplaca - i tak zaraz sie obudzi :/ na noc idzie spac ok 24, a nudzi sie co 3 godziny na karmienie ...

ja dzis troche mieszkanko odgruzowalam :) jutro moze skocze do kolezanki jesli nie bedzie strasznie zimno, bo musze Alicje wziac ze soba.
gufi święte słowa-nie narzekajcie..:)
a te Alicje to cos chyba mają z tym spaniem bo moja podobnie jak opisałaś...
witam po całkiem przyzwoitej nocce:)

ewa ja mam do Ciebie pytanko-miałam wcześniej pytac ale sobie zapomniałam. Powiedz mi czy jak robiłas te piersi z kurczaka w cieście francuskim to sypałaś cos miedzy kurczaka a ciasto?
no ide bo moja Alusia sie obudziła i juz karuzelka sie znudziła..

reklama
witam :)

u mnie dzis nocka jak zwykle ok, myslałam ze wkoncu wybiore sie z malym na spacer a za oknem nadal mrozna zima az -12
dzis jade na zakupy do reala promocja pampersów 2 paczki niecale 85 zł wiec musze skorzystac bo Wojtus juz sie meczy w tych 2 a zostaly nam jeszcze 4 paczki ;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry