• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam :)

u mnie dzis nocka jak zwykle ok, myslałam ze wkoncu wybiore sie z malym na spacer a za oknem nadal mrozna zima az -12

dzis jade na zakupy do reala promocja pampersów 2 paczki niecale 85 zł wiec musze skorzystac bo Wojtus juz sie meczy w tych 2 a zostaly nam jeszcze 4 paczki ;/
U nas cholre tez tak zimno a ja MUSZE wyjsc do sklepu i juz sie boje ech...

reklama
U nas też Syberia od tygodnia... rano -18, w ciągu dnia -10. Już mam dosyć siedzenia w domu więc dzisiaj idę do kosmetyczki zrobić porządek z twarzą i z kłakami na nogach :) nareszcie koniec golenia!

ewa ja mam do Ciebie pytanko-miałam wcześniej pytac ale sobie zapomniałam. Powiedz mi czy jak robiłas te piersi z kurczaka w cieście francuskim to sypałaś cos miedzy kurczaka a ciasto?
no ide bo moja Alusia sie obudziła i juz karuzelka sie znudziła..

Robiłam na dwa sposoby - jak miałam czas to wcześniej obtoczyłam kurczaka w przyprawach, a jak robiłam na szybko to tylko obtoczyłam w soli i pieprzu, kładłam na cieście i przed zawinięciem posypywałam oregano. Można dołożyć jeszcze ser, pieczarki itp., ale mi taki "czysty" też smakował. Polecam też wersję z zawijaniem malutkich kawałków kurczaka w koperty z ciasta fr. - super na przekąskę, nawet na zimno. Na chrzcie zrobiły furorę :)

U nas dziś rano znowu kupa na plecach...:( Założyłam młodemu pampersy nr 4, przed chwilą poszła kupa i... została w pieluszce! Czyżby to był już czas na zmianę? Pucek raczej nie waży jeszcze 7 kilo...

Cześć i czołem!
U nas nocka taka sobie - dzidziuś mi się popsuł i budził się na karmienie co 2 godziny maks. Nie wiem o co chodzi, bo przerwy nocne wynosiły 4-3 godziny. Boję się, że coś z moim mlekiem nie tak - może stało się mniej "wydajne" :-(

Co do fryzjera, to mi też by się przydał. Byłam zapisana na sobotę, ale jestem u rodziców, więc muszę odwołać. Ale znalazłam na gruponie ofertę i chyba skorzystam. Jest strzyżenie +farbowalnie lub styling. Farbowac nie zamierzam, ale nad stylingiem się zastanawiam. Robiła któraś z Was takie cudo? Mam krótkie włosy, więc nie jestem pewna, czy nie powstanie mi na głowie hełm.

I jeszcze raz pytam (bo w powodzi postów, chyba moje pytanie zostało przeoczone):
jak się dostać na zamknięty? Czy trzeba się o to jakoś starać - np. napisać do kogoś, czy zaproszenie samo przyjdzie?

I jeszcze Wam powiem - tylko tak po cichu i bez przedwczesnej radości - że Mąż wysłał cv do firmy w Gorlicach, niedaleko "naszego" domku :D Namiar na firmę mieliśmy od znajomej, która przeprowadza tam teraz szkolenie z j. ang. Wczoraj miała zajęcia z dyrektorem i spytała, czy nie dostał jakiegoś zgłoszenia :) Okazało się, że Mąż zrobił fenomenalne wrażenie (młody, tuż po studiach, a z kilkuletnim doświadczeniem, do tego studiował w j. angielskim, a oni rozwijają teraz działalność na zagranicę). Dyrektor ma się z nim kontaktować.
O rany rany!! Wczoraj nie mogliśmy zasnąć, tylko planowaliśmy przeprowadzkę :D :D :D
Może być problem spory, bo nie mam pojęcia, czy koszt tego domu to ok. 100 tys. czy 200 tys. Stówę jeszcze skombinujemy, ale z dwoma byłoby gorzej. Tym bardziej, że mamy już jeden kredyt. No ale coś byśmy wykombinowali...
Mąż się śmiał, że jak się to uda, to w wieku 25 lat będziemy mieć samochód, dom z ogrodem na wsi, mieszkanie w Krakowie, rewelacyjne dziecko, dobrą pracę - i będziemy mogli już powoli umierać, bo nic lepszego nas w życiu nie spotka ;)

Ale cicho sza - żeby nie zapeszyć...

Robiłam na dwa sposoby - jak miałam czas to wcześniej obtoczyłam kurczaka w przyprawach, a jak robiłam na szybko to tylko obtoczyłam w soli i pieprzu, kładłam na cieście i przed zawinięciem posypywałam oregano. Można dołożyć jeszcze ser, pieczarki itp., ale mi taki "czysty" też smakował. Polecam też wersję z zawijaniem malutkich kawałków kurczaka w koperty z ciasta fr. - super na przekąskę, nawet na zimno. Na chrzcie zrobiły furorę :)
ewa a nie było ciasto troche takie mokre?? bo myslałam zeby moze jakąś bułke tartą albo coś w tym stylu miedzy kurczaka a ciasto bo takie troche maziowate to ciasto było. A moze to kwestia pieczenia?? mój piekarnik jest okropny wiec to moze i jego wina. Ja dodawałam i ser i szynke i był pyszny.

cwietka zaproszenie zostanie do Ciebie wysłane. Nic tylko cierpliwie czekac i się udzielać na forum:D

Ostatnia edycja:
witam was kochane
jeju ile tematów naraz, ech nie ogarnę wszystkiego, więc tylko napiszę że baaaaardzo się cieszę Bodzinko że wróciłaś do nas, no i współczuję przeżyć rodzinnych, ale na pewno już będzie tylko lepiej
Aluśka współczuję choróbek i życzę też by szpital wam nie groził
do fryzjera też mam ogromną chęć, ale nic nowego nie wymyslę tylko chcę powrócić do tego co miałam kiedyś - stan jak na avatarze
antykoncepcja... nie mam pojęcia jak to ja mam zrobić - chemii (tabletki plastry czy spiralka) nie chcę bo jeszcze planuję 3 dziecko i nie chcę rozregulować organizmu, gumki odpadają ile bym nie dała lubrykatu i tak obcierają, więc chyba pozostaje nic innego jak samoobserwacja, tylko za cholerę nie mam pojęcia jak to zrobić póki nie mam okresu :/

reklama
Aluśka współczuje i dobrze, że szpital Was ominał.
Ewa fajnie czytac takie radosne posty...To miło wiedziec, ze sa takie małżeństwa jak Wasze...Żeby Wam sie udało i zawsze tak układało...Ide bo sie poryczałam..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry